Home Nieuws Jongeren KRO-NCRV maakt nieuwe reeks Puberruil, meld je aan!

KRO-NCRV maakt nieuwe reeks Puberruil, meld je aan!

Het bekende KRO-NCRV programma Puberruil keert terug op NPO 3. In Puberruil stappen twee pubers uit hun vertrouwde bubbel en ruilen een paar dagen van leven. Een ander gezin, huis en dagelijkse routines. Hoe voelt het om even in compleet andere schoenen te staan? In Puberruil laat KRO-NCRV pubers andere culturen, meningen en leefwijzen ervaren zodat ze meer zien van leeftijdsgenoten die een totaal ander leven leiden. Door hun bubbel te doorbreken ontstaat vaak meer begrip voor elkaar.

Het programma Puberruil kent een rijke geschiedenis en was tot 2013 te zien op NPO 3, daarnaast waren er afgeleide programma’s als Puberruil Xtra en Puberruil Zapp, met jongere kinderen. Nu richt het programma zich op de wat oudere pubers 13 tot 17 jaar.

Presentator Jan Kooijman is blij met deze keuze. “Deze jongeren hebben door hun leeftijd al wat meer zelfreflectie. Dat maakt het kennismaken met een andere cultuur of andere levensstijl extra interessant om mooie gesprekken over te voeren.”

Jongeren die geïnteresseerd zijn om eens een paar dagen in het leven van iemand anders te stappen kunnen zich aanmelden via

https://kro-ncrv.nl/programmas/puberruil

Bron en foto © KRO-NCRV