Home Nieuws Jongeren Jongeren pakken Ruttes revolutie op met ideeën over klimaatrechtvaardigheid

Jongeren pakken Ruttes revolutie op met ideeën over klimaatrechtvaardigheid

Jongeren starten de revolutie graag, met een uitnodiging aan Rutte om te luisteren naar hun ideeën en ermee aan de slag te gaan. “Dank voor uw uitnodiging om de revolutie te starten,” zo opent de brief die Jongeren Milieu Actief (JMA) vandaag aan premier Rutte heeft verstuurd, mede namens Fridays For Future NL, en Extinction Rebellion Jong NL. “Wij gaan de uitdaging graag aan.”

In de brief nodigt JMA premier Rutte uit om met hen in gesprek te gaan, op anderhalve meter afstand of digitaal. Volgens de organisaties maken veel jongeren zich zorgen over een van de grootste uitdagingen van deze tijd: de klimaatcrisis. Een crisis die net als de coronacrisis abstract kan blijven. Een crisis die, net als de verspreiding van het virus, alleen maar erger wordt wanneer we de normale stand van zaken behouden. Een crisis die de kwetsbaren in onze samenleving harder raakt.

JMA is de jongerenbeweging van Milieudefensie. JMA en de andere jongerenorganisaties praten al jaren met jongeren over hun toekomst. In hun brief schrijven ze: “Wij willen we het graag hebben over oplossingen en manieren om onze maatschappij in te richten zodat we beide crises het hoofd kunnen bieden. Op een eerlijke manier.”

Tegelijk met het versturen van de brief start een campagne op sociale media. De organisaties roepen jongeren op om hun ideeën te laten zien met de hashtags #zodoejedat en #KlimaatEconomie en #Persconferentie. Zie ook bit.ly/ZoDoeJeDat

Bron © JMA / Jongerensite Planetzone