Home Nieuws Gaming Nieuws Top 7 games die dit jaar nog uitkomen

Top 7 games die dit jaar nog uitkomen

Elk jaar komen er weer tientallen goede games uit. En elk jaar zitten er ook weer een paar flinke pareltjes tussen. Tot nu toe hebben we in 2018 al games als Monster Hunter World, Far Cry 5 en het meesterlijke God of War kunnen verwelkomen. Maar hoe goed deze games ook zijn, het beste moet nog komen. Wij zetten daarom de 7 games met de hoogste verwachtingen op een rij!

Shadow of the Tomb Raider (14 september)

Laten we beginnen met een oude bekende. Lara Croft gaat al een lange tijd mee in de gamewereld en met de reboot van Tomb Raider is ze weer helemaal terug. Shadow of the Tomb Raider is het derde deel in de rebootreeks en een direct vervolg op het vorige deel Rise of the Tomb Raider. In dit laatste deel van de trilogie wordt Lara Croft de "tomb raider" die we al kenden en gaat ze de wereld redden van een Maya apocalyps in de Mexicaanse jungle. Hier wordt ze opgejaagd door een organisatie genaamd Trinity en de lokale stammen. Om te overleven moet ze één worden met de jungle en de geheimen van de legendes ontrafelen.

Shadow of the Tomb Raider komt uit op PS4, Xbox One en PC

FIFA 19 (28 september)

Dit is een inkoppertje (ha ha) en misschien niet de meest originele, maar wel één van de meest populaire gameserie op dit moment: FIFA. Elk jaar krijgen we weer een nieuw deel voor de kiezen en ze blijven als zoete broodjes over de toonbank gaan. FIFA 19 is nog niet officieel aangekondigd door EA Sports, maar dat deze komt is duidelijk. Er gaan sterke geruchten dat de Champions League en Europa League de nieuwe toevoegingen zijn dit jaar. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk rond de E3 dit jaar (halverwege juni) bekendgemaakt.

FIFA 19 komt uit op PS4, Xbox One, PC en waarschijnlijk ook de Switch

Red Dead Redemption 2 (26 oktober)

Ruim 8 jaar na de release van het vorige deel, zal Red Dead Redemption 2uitkomen. Het is meeslepende game over het leven als een outlaw ten tijde van het einde van het Wilde Westen. Jij en jouw bende vluchten voor de harde sterke arm, waarbij jij je te paarde kan verplaatsen van stad naar stad. Red Dead Redemption 2 is gemaakt door de studio achter GTA en dat zegt wat over de kwaliteit waarmee de game afgeleverd zal worden.

Red Dead Redemption 2 komt uit PS4 & Xbox One

Call of Duty: Black Ops 4 (12 oktober)

Net als bij FIFA 19, kunnen we ook elk jaar een nieuwe Call of Duty verwachten. Deze keer is het de beurt aan alweer het 4e deel in de subreeks: Black Ops 4. Call of Duty is altijd meer een multiplayer game geweest, wat één van de redenen is dat de singleplayer campagne er nu volledig uit is gehaald. Wel bevat Black Ops 4 singleplayer missies en het populaire Zombies, wat nu weer verder is uitgebreid. Ook is er een soort Battle Royale modus bevestigd.

https://www.youtube.com/watch?v=ooyjaVdt-jA

Call of Duty: Black Ops 4 komt uit op PS4, Xbox One & PC

Battlefield 5 (19 oktober)

Ook geen onbekende in het online shooter genre is Battlefield. Na het baanbrekende Battlefield 1, keer Battlefield 5 zich terug naar de Tweede Wereldoorlog. Deze keer vertellen ze de verhalen van de minder bekende gebeurtenissen uit de oorlog, waaronder het verzet in Scandinavië, de strijd in Noord-Afrika, maar ook zelfs de ruïnes van Rotterdam. Online gaat er ook veel veranderen en worden er nieuwe modi toegevoegd.

Battlefield 5 komt uit op PS4, Xbox One & PC

Kingdom Hearts 3 (Q4)

Iets minder "normaal" in een lijst met aankomende games is de action RPG Kingdom Hearts 3. Het derde genummerde deel is een direct vervolg op het vorige deel, wat alweer 13 jaar geleden uitkwam op de PlayStation 2 en dus een hele generatie heeft overgeslagen. Het verhaal van Sora gaat verder en je komt in verschillende nieuwe Disney-werelden terecht, waaronder die van Toy Story, Monsters Inc en Rapunzel. Een exacte release datum is nog niet bekend, maar hopelijk wordt er meer duidelijk tijdens de E3 2018.

Kingdom Hearts 3 komt uit op PS4 & Xbox One

The Last of Us Part 2 (Q4)

Wederom een sequel en de enige exclusieve titel in het rijtje. The Last of Us Part 2 is het vervolg op het geweldige The Last of Us, wat origineel in 2013 uitkwam op de PlayStation 3. Het meeslepende verhaal speelt zich 5 jaar af na het eerste deel, in een tijd waarbij de geïnfecteerden (zombies) op de laatsten onder ons jagen. Het is ieder voor zich in deze tijd en dat is te merken aan de game, dat je hard opzet tegen zowel de geïnfecteerden als mensen. Het eerste deel werd lovend ontvangen, vooral vanwege het diepgaande verhaal en de verwachting is dat Part 2 dat op z’n minst gaat evenaren.

The Last of Us Part 2 komt exclusief naar PS4

Tot zover de meest geanticipeerde games die nog in 2018 uit zullen gaan komen! Natuurlijk zijn er genoeg goede games die dit lijstje niet hebben gehaald, maar dit zijn degenen die wij het meest noemenswaard vonden. Naar welke games kijken jullie het meest uit?