Home Nieuws Gaming Nieuws Sniper Elite 5 richt zijn vizier op release in 2022

Sniper Elite 5 richt zijn vizier op release in 2022

©Rebellion

Rebellion, een van de succesvolste onafhankelijke studio’s ter wereld, heeft vandaag onthuld dat zijn bekroonde Sniper Elite-franchise in 2022 terugkeert met de release van Sniper Elite 5. Sniper Elite 5 verschijnt tegelijk op Xbox One, Xbox Series X|S en PlayStation 4 & 5. In de game reist de elite-scherpschutter Karl Fairburne naar het Frankrijk van 1944 om Operation Kraken te stoppen.

Om de aankondiging te vieren, heeft Rebellion de eerste trailer voor de game uitgebracht. Deze trailer bestaat geheel uit in-game-beelden.

Als onderdeel van een geheime operatie van de Amerikaanse Rangers om de Atlantikwall-fortificaties langs de kust van Bretagne te verzwakken, legt Karl contact met het Franse verzet. Al snel ontdekken ze een geheim nazi-project dat de oorlog dreigt te beëindigen voordat de geallieerden Europa kunnen binnenvallen: Operatie Kraken. Het is Karls missie om de hooggeplaatste nazi-officieren uit te schakelen en Operatie Kraken voor eens en altijd te beëindigen.

De nieuwe game maps zijn de grootste en spannendste uit de geschiedenis van de franchise en gebaseerd op echte locaties uit het Frankrijk van 1944. Daarbij biedt het nieuwe traversal-systeem spelers meer mogelijkheden om doelwitten naar eigen inzicht uit te schakelen. Dankzij de verbeterde coöperatieve gameplay-opties is het nu ook interessanter dan ooit om dit samen met een vriend te doen.

Sniper Elite 5 bouwt voort op de ongeëvenaarde tactische sniping-ervaring waar de franchise om bekendstaat, compleet met realistische kogelballistiek en verbeterde kill-cam die deze genrebepalende functie naar een hoger niveau tilt. Met de nieuwe aanpassingsopties kunnen spelers geweren, andere wapens en munitie aanpassen aan elke missie en speelstijl.

Kenmerken:

  • Uitgebreide Campaign – met behulp van fotogrammetrie zijn echte locaties vastgelegd om levende, meeslepende omgevingen te creëren, waarbij meerdere infiltratie- en extractiepunten en kill-list-doelen elke missie weer een nieuwe draai geven. Neem het in je eentje op tegen het nazi-complot of werk samen met een partner, waarbij je gebruik kunt maken van verbeterde co-op-functies om munitie en items te delen, commando’s te geven of elkaar te genezen.
  • Geavanceerde schiet-physics en verplaatsingsmogelijkheden – gebruik kabelbanen, glijd van hellingen en schuifel langs richels om het perfecte uitkijkpunt te bereiken – of voorbij wachters te sluipen. Houd rekening met de eigenschappen van je geweren en verschillende lopen, samen met zwaartekracht, wind en hartslag, terwijl je je vizier op het doelwit richt.
  • Sleutelen op hoog niveau – gebruik werkbanken om vrijwel elk aspect van je wapen aan te passen en te upgraden. Verander scopes, kolven, lopen, magazijnen en meer. Geweren, secundaire wapens en pistolen hebben allemaal een enorme verscheidenheid aan opties. Daarnaast kun je de munitie selecteren die bij je doelwit past, van pantserdoorborend tot niet-dodelijk.
  • Invasie-modus drop-in PVP – je kunt de campagne van een andere speler binnendringen als een Axis-sluipschutter voor een dodelijk kat-en-muisspel, dat een heel nieuwe dimensie geeft aan de jacht op je prooi. Maar je kunt als Karl ook hulp inroepen en een tweede sluipschutter in je game halen om je uit een lastige situatie te helpen.
  • Competitieve multiplayer-modus – pas je personage en uitrusting aan en verdien XP, medailles en lintjes tijdens competitieve gevechten met 16 spelers die je schietvaardigheid zwaar zullen beproeven. Als coöp meer jouw stijl is, kun je in de Survival-modus een team vormen met maximaal 3 andere spelers om tegen golven vijanden te strijden.
  • Verbeterde kill-cam – De kenmerkende X-ray kill cam keert terug, realistischer en griezeliger dan ooit, om je de ware vernietigende kracht van elk schot te tonen. Zie hoe kogels afbuigen als ze botten raken en onvoorspelbare banen door vijandelijke lichamen trekken. SMG’s en pistolen kunnen ook kill cams activeren, zodat je meerdere schoten in dramatische slow-motion doel ziet treffen.

Sniper Elite 5 verschijnt in 2022 voor Xbox One, Xbox Series X|S en PlayStation 4 & 5 in 2022. In de aanloop naar de release volgt meer nieuws. Ga naar sniper.com om op de hoogte te blijven van het laatste Sniper Elite 5-nieuws

Bron en foto: ©Rebellion

Vorig artikelFree Your Mind Festival wordt weekend festival en wil groeien naar 25.000 bezoekers
Volgend artikelEigenaar van Mercedes beklad: 1000 euro beloning