Home Games Season Five Reloaded: Games of Summer komen naar Call of Duty: Modern...

Season Five Reloaded: Games of Summer komen naar Call of Duty: Modern Warfare en Warzone

Na de komst van de Shadow Company naar Verdansk, zijn nu de Games of Summer in aantocht om operators van alle niveaus uit te dagen. Alleen de meest getalenteerde spelers maken kans op de buit, waar de Warcom-divisie van de Coalition zelfs een nieuwe operator voor heeft aangenomen. Season Five Reloaded arriveert op 24 augustus om 20.00 uur Nederlandse tijd, terwijl de Games of Summer officieel op 28 augustus beginnen.

Strijd voor glorie… en gratis beloningen

Voor het eerst kunnen communityleden wereldwijd – zowel Modern Warfare-bezitters als free-to-play Warzone-spelers – hun land vertegenwoordigen in singleplayer-trials. Bij elke trial kunnen spelers medailles verdienen om te bewijzen welke Tier One-operators van elk land zich de beste ter wereld mogen noemen.

Tijdens de Games of Summer kunnen spelers deelnemen aan vijf verschillende trials. Deze miniatuurervaringen lijken op de uitdagingen die werden geïntroduceerd bij de lancering van Modern Warfare en de daaropvolgende seizoen-updates.

Dit zijn de vijf trials

Hieronder vind je een overzicht van de vijf trials: 

  1. Trial één: Gun Course (begint 28 augustus) op custom Gun Course-map
  2. Trial twee: Price’s Alley (begint 29 augustus) op custom Price’s Alley-map
  3. Trial drie: Risky Parkour (begint 30 augustus) op Livestock
  4. Trial vier: Shooting Range (begint 31 augustus) op King
  5. Trial vijf: Marksman Challenge (begint 1 september) op custom Marksman Challenge-map

Verover de buit voor jezelf en je land

Voor deelname aan Games of Summer ontvangen spelers beloningen die zijn gebaseerd op de prestaties binnen elke trial. Deze beloningen zijn cumulatief – als een deelnemer bij de eerste poging goud haalt, ontvangt hij of zij alledrie de beloningen voor deze prestatie.

Wanneer spelers in elke trial goud hebben gehaald, ontvangen ze de Legendary Assault Rifle Juliet-blueprint, een wapen dat is gemaakt om elk klassement mee te veroveren. Naast deze beloningen, leveren de individueel gewonnen medailles ook punten op voor het respectieve land van een speler, zoals aangegeven door zijn of haar account. De punten van elk land worden dagelijks bijgewerkt, waarbij de top 15 van landen zichtbaar is in de in-game klassementen. De totale score wordt gewogen op basis van het aantal deelnemers uit elk land, dus maakt elk land kans de top te bereiken. Zo kunnen spelers tijdens de Games of Summer steeds meer medailles en punten voor hun land verzamelen, tot aan het eind van dit evenement een land tot kampioen gekroond wordt.

Warzone-content

Ook wordt de nieuwe game-mode, King Slayer, beschikbaar die speciaal is gemaakt voor spelers die terugverlangen naar Warzone Rumble of de klassieke Team Deathmatch (TDM)-mode in Modern Warfare. King Slayer is een grootschalige Team Deathmatch in Battle Royale waarin teams punten verdienen door vijandige spelers uit te schakelen. Daarbij krimpt de cirkel niet, maar verplaatst hij zich over de map voor een doorgaande strijd die altijd in beweging is. De best scorende speler uit de top 5 van teams wordt op de Tac-Map als ‘king’ gemarkeerd. Wie zo’n king elimineert, wordt met extra punten en een gratis Killstreak beloond.

Gunfight Tournament en Free Access Weekend

Natuurlijk zijn de Games of Summer niet compleet zonder toernooi! Gunfight Tournament keert terug als head-to-head-test, waarin spelers hun schietvaardigheid, map-kennis en coördinatie moeten bewijzen. En zoals dat hoort bij een toernooi, vindt het in een stadion plaats! Speciaal voor Gunfight is het veldniveau van de Stadium-map geopend. Tijdens het Free Access Weekend van 28 augustus tot 2 september kunnen alle spelers gratis deelnemen aan de Gunfight Tournament.

Ground War krijgt nieuwe draai (beschikbaar tijdens Season Five Reloaded)

Bezitters van de volledige versie van Modern Warfare kunnen op een nieuwe manier Ground War spelen, Reinforcements Inboud.m In deze Ground War-variant bevinden zich drie vlaggen nabij het midden van de map, vergelijkbaar met de opzet van de Domination-mode.

Wanneer een teamgenoot wordt uitgeschakeld, kunnen spelers naar de Spectator-mode in plaats van te respawnen. Pas op het moment dat een nieuwe vlag is gepakt door teamgenoten, mogen spelers weer meedoen. Wie alle drie vlaggen claimt heeft automatisch de ronde gewonnen. Als er genoeg rondes zijn gewonnen, is het team van de speler de winnaar.

Nieuwe content in de Store (verkrijgbaar tijdens Season Five Reloaded)

Ook introduceert de game een nieuwe personage. Deze scherpschutter lijkt regelrecht uit een spaghettiwestern te komen. Hij komt naar de stad om voor de Coalition te strijden. Zijn naam is Morte, en hij is Warcoms nieuwste rekruut in zijn eigen Store Bundle die later dit seizoen verschijnt. Sergio “Morte” Sulla komt uit Italië en is een ervaren spoorzoeker die dol is op het wilde westen en altijd zijn eigen morele kompas volgt. Hij diende bij het legendarische Col Moschin paratrooper-regiment in Italië voordat hij zich bij Warcom aansloot.

Andere bundels die tijdens Season Five in de winkel liggen zijn onder andere “Mainframe”, met een legendarische blueprint van de gloednieuwe FiNN LMG,  en “Game Winner”, een sportieve bundel met Coalition SAS Operator Kyle “Gaz” Garrick in een Legendary-skin die hem helemaal klaar maakt voor wat potjes op het veld van het Stadium.

Bron © Activision