Home Games Rainbow Six Siege onthult Operation Steel Wave

Rainbow Six Siege onthult Operation Steel Wave

Zojuist is het tweede seizoen van het vijfde jaar van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onthuld: Operation Steel Wave. Dit seizoen voegt twee nieuwe Operators toe aan de game: Ace en Melusi, respectievelijk een aanvaller uit Noorwegen en een verdediger uit Zuid-Afrika. Daarnaast is de map House geheel opnieuw ontworpen en brengt dit seizoen wederom een reeks aan gameplayveranderingen naar Tom Clancy’s Rainbow Six Siege.

Ace

De aanvaller Ace uit Noorwegen redde als onderdeel van de Forsvarets Spesialkommando het leven van Kali (een eerder geïntroduceerde Operator) en verdiende hierdoor een uitnodiging voor NIGHTHAVEN. Ace is uitgerust met S.E.L.M.A., een apparaat dat hij kan gooien en dat op elke breekbare, verticale oppervlakte blijft plakken en langzaam tot maximaal drie panelen achter elkaar vernietigt. Daarnaast vernietigt de S.E.L.M.A. middels de waterexplosies bijna elke defensieve gadget.

Melusi

Melusi meldde zich aan voor het Zuid-Afrikaanse leger om haar vaardigheden te verbreden. Nadat een hinderlaag haar zwaargewond had achtergelaten, nam ze ontslag bij het leger en begon ze andere vrouwen te trainen bij de Inkaba Task Force Anti-Poaching Unit. Melusi is uitgerust met Banshee, een plaatsbare elektronische gadget die alle aanvallers in de directe zichtlijn vertraagt. Wanneer de Banshee een aanvaller in zicht heeft, speelt deze bovendien een herkenbaar geluid af, waardoor deze gadget tevens gebruikt kan worden om informatie te verzamelen.

House

Met de twee nieuwe Operators gaan spelers aan de slag op de geheel opnieuw ontworpen map House. Zo is de kelder flink uitgebreid en zijn de zolder en kantoortoren tevens voorzien van meer speelbare ruimtes en mogelijkheden. Verder zijn er nog tal van veranderingen te vinden door de gehele map, zodat de map beter aansluit op de huidige mogelijkheden van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege.

Overige updates die worden geïntroduceerd in Operation Steel Wave:

  • Unified MMR (niet langer los per regio)
  • Amaru Buff (ze breekt houten barricades op ramen pas op het moment dat ze hierdoorheen gaat en kan nu met haar gadget door hatches omhoog zonder deze eerste te hoeven breken)
  • Introductie van Proximity Alarm als secundaire gadget voor bepaalde verdedigers
  • Toevoeging van Echo Elite set

De testserver voor Operation Steel Wave gaat live op dinsdag 19 mei (exclusief op Windows PC). Op de testserver van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege testen spelers alvast de nieuwe gameplayveranderingen en -verbeteringen van het aankomende seizoen. Omdat het een testserver is, is een consistente gameplayervaring niet gegarandeerd. Spelers worden aangemoedigd eventuele problemen die ze tegenkomen op de testserver met Ubisoft te delen op het R6 Fix-platform via r6fix.ubi.com.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is reeds verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC, onder meer op de Ubisoft Store. Ook is Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onderdeel van Uplay+, Ubisofts abonnementsservice voor Windows PC.

Bron © Ubisoft