Home Nieuws Gaming Nieuws Playstation 5 prijs, releasedatum, pre-orders, games en meer in de PS5 showcase

Playstation 5 prijs, releasedatum, pre-orders, games en meer in de PS5 showcase

Gisteravond laat was er een speciale Playstation 5 Showcase. In deze showcase kregen we meer te zien over aankomende games, maar hoorden we ook eindelijk wanneer de console verschijnt en hoeveel je bankrekening gaat verliezen. In dit artikel vind je een handige samenvatting van de presentatie.

Laten we meteen beginnen met de console details. De PS5 zal op 19 november in Europa lanceren (een week later dan de US). De discloze versie zal €399,- gaan kosten terwijl de versie met een disc-opening voor €499,- de deur uit zal gaan. Pre-orders? Wees er snel bij die zijn vandaag begonnen. Ook voor de accesoires zijn de prijzen onthuld. Deze zijn als volgt:

 • DualSense™ Wireless Controller (standalone) – €69.99
 • PULSE 3D™ wireless headset – with 3D audio support and dual noise-cancelling microphones €99.99
 • HD Camera – with dual 1080p lenses for gamers to broadcast themselves along with their epic gameplay moments €59.99
 • Media Remote – to navigate movies and streaming services with ease €29.99
 • DualSense™ Charging Station – to conveniently charge two DualSense Wireless Controllers €29.99

Natuurlijk waren er ook flink wat spellen getoond niet alleen updates voor al aangekondigde spellen zoals Spider-Man Miles Morales, maar ook compleet nieuwe spellen. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten:

Square Enix trapte het af met het nieuws dat Final Fantasy XVI in ontwikkeling is voor de Playstation 5 en PC. Een compleet nieuw verhaal met een middeleeuwse tint zal op consoles exclusief voor de Playstation 5 zijn en werd onthuld door middel van een lange cinematische trailer. Een releasedatum is echter nog niet bekend.

Hogwart’s Legacy is misschien wel de game waar ik persoonlijk het meest hyped voor ben. Hogwart’s Legacy is een open-wereld single-player rpg waarin je een Zweinstein rond 1800 gaat verkennen. Leer krachtige spreuken, voer Fantastical Beasts en ontdek een groot geheim. Een exacte datum is niet bekend, alleen dat het spel in 2021 zal verschijnen voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S|X en PC

PS Plus Collection is een nieuwe beloning voor Playstation Plus leden. Verschillende PS4 genre-defining spellen zullen voor alle leden beschikbaar zijn om te downloaden en spelen. Zo zitten er spellen tussen als God of War, The Last of Us Remastered. Maar ook third-party spellen zoals Arkham Knight en Battlefield 1 zullen beschikbaar worden.

Een nieuwe Deathloop trailer neemt spelers mee in de geest van onze hoofdrolspeler Colt, terwijl hij op zoek gaat naar twee van de acht belangrijkste moorddoelwitten, die hem gevangen houden op het time-locked eiland Blackreef. Arkane’s kenmerkende gameplay biedt spelers tal van mogelijkheden om doelwitten te elimineren – en om meerdere targets tegelijkertijd op één plek te krijgen – door verschillende aanwijzingen te vinden en hun eigen perfecte puzzel van de dood te leggen, voordat de dag opnieuw begint.

God of War Ragnarok is met een korte teaser officieel aangekondigd. Hoewel alleen het logo verscheen liggen de verwachtingen al hoog voor het vervolg van het PS4 spel. Santa Monica Studios heeft met het vorige deel een meesterwerk neergezet en we kunnen vast wel bedenken hoe een next-gen Kratos is. In elk geval moet het spel volgend jaar verschijnen.

De eerste launch day titels zijn ook bekend op 19 november is het namelijk mogelijk om de volgende games aan te schaffen voor het apparaat. (Naast alle backwards compatible spellen). Zo kunnen we dus aan de slag met favorieten als Demon’s Souls en Miles Morales vanaf het moment dat de console uitkomt. Oftewel meld je maar vast ziek voor 19 november.

 • Astro’s Playroom (Japan Studio) – pre-installed on PS5
 • Demon’s Souls (Bluepoint Games / Japan Studio) – €79.99
 • Destruction AllStars (Lucid Games / XDEV) – €79.99
 • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (Insomniac Games) – €59.99
 • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition (Insomniac Games) – €79.99
 • Sackboy A Big Adventure (Sumo Digital / XDEV) – €69.99