Home Nieuws Gaming Nieuws Nieuwe informatie Bakugan: Champions of Vestroia onthuld

Nieuwe informatie Bakugan: Champions of Vestroia onthuld

Spinmaster en Wayforward hebben gisteren in een speciale presentatie voor genodigden meer informatie onthuld over Bakugan: Champions of Vestroia. De eerste game over de serie in meer dan tien jaar. Gefocused op nieuwe en toekomstige fans. Zo is het spel opgebouwd met referenties naar de huidige anime, maar is het tegelijkertijd ook erg toegankelijk voor nieuwelingen die nog niks van Bakugan weten. Zo zal namelijk vanaf het begin alles uitgelegd worden over wat Bakugan nu eigenlijk zijn en wat de brawls inhouden.

Tactische gevechten

Het grootste gedeelte van het spel draait natuurlijk om de vele Bakugan Brawls die je zult hebben. Deze gevechten draaien in de kern om één ding. Zorgen dat jij de drie Bakugan van de tegenstander verslaat. Om dat voor elkaar te krijgen zul je tactisch te werk moeten gaan.

In Champions of Vestroia kun je 80 verschillende Bakugan met elk hun eigen vaardigheden verzamelen. Daarnaast heeft elke Bakugan één van de zes attributen als element. De elementen Pyrus, Ventus, Aquos, Darkus, Heos en Subterra hebben elk hun eigen zwaktes en voordelen. Zo kunnen Darkus Bakugan eigen HP opgeven voor sterkere aanvallen.

Buiten de gevechten om kun je teams samenstellen met drie Bakugan uit je verzameling. Let hierbij alleen wel op de attributen want ookal is het een Dragonoid, een Pyrus en Ventus Bakugan zijn compleet anders qua vaardigheden. Wanneer je je team samensteld kun je ook per Bakugan kiezen welke vier speciale aanvallen je wilt gebruiken. Ook hier hebben alle aanvallen een ander effect. Zo maken bijvoorbeeld sommigen de tegenstander slomer.

De daadwerkelijke Bakugan Brawls, welke je ook online kunt spelen, zijn één tegen één gevechten (als je de Brawler meetelt twee tegen twee), maar tussendoor is het wel mogelijk om jouw Bakugan te wisselen wanneer je wilt. Natuurlijk kan dit alleen zolang je meer dan één gezonde Bakugan hebt.

De Brawlers zelf zijn ook actief tijdens de gevechten. Jij zal namelijk rond moeten rennen om zogenaamde Bakucores op te rapen en die te voeden aan jouw partner. Deze elementen verschijnen willekeurig op de grond en jij zal sneller moeten zijn dan de andere Brawler als je niet wilt verliezen. Wanneer je genoeg energie hebt gegeven aan je Bakugan zal die één van de vaardigheden kunnen gebruiken.

Touchscreen, amiibo en oude bekenden

In een vragensessie na de presentatie onthulde het team onder meer dat er geen ondersteuning zal zijn voor touchscreen. Dus de hoop op makkelijke menu besturing in de handheld modus zal dus niet opgaan. Daarnaast vertelden ze dat hoewel er focus ligt op de nieuwe generatie Bakugan er ook wel enkele oude gezichten te bekennen zijn. Zo zal onder andere de Leonidas verschijnen. Leonidas zal essentieel zijn voor het verhaal, maar hoe precies hield het team nog geheim.

Het opvallendste antwoord was de reactie van het team op de vraag of er amiibo ondersteuning is. Hierop werd lacherig “I will neither confirm nor deny it” gereageerd. Mogelijk komt er dus een nieuwe lading figuren uit.

In onderstaande video is alle bovenstaande informatie nog eens duidelijk weergegeven door middel van gameplaybeelden.

Vorig artikelEmma Corrin als Prinses Diana in de eerste beelden van het vierde seizoen van The Crown
Volgend artikelWestern Digital maakt SanDisk Extreme Portable SSD’s twee keer zo snel