Home Nieuws Gaming Nieuws Assassin’s Creed Shadows officieel onthuld, beleef Japan in de 16de eeuw

Assassin’s Creed Shadows officieel onthuld, beleef Japan in de 16de eeuw

De 16de eeuw in Japan was een enorm bloederige. In die periode woedde er namelijk meerdere oorlogen. Dit tussen voorstanders en tegenstanders van het plan om Japan één land te maken. In Shadows speel je als Naoe, een vrouwelijke shinobi-assassin en als Yasuke, een personage die gebaseerd is op de historische Yasuke, een samoerai van Afrikaanse afkomst. Dit is onthuld met de eerste cinematische trailer van het spel. Hoewel er nog geen gameplay is verschenen, kun je daar komende maand de eerste trailer van verwachten.

Als Naoe en Yasuke krijg je toegang tot twee diverse speelstijlen, waarbij elk personage diens eigen progressiepaden, vaardigheden, wapenopties en statistieken heeft. Zo is Naoe gefocused op stealth en kun je met Yasuke meer brute kracht gebruiken. Met Naoe ervaren spelers infiltratiemechanismen door gebruik te maken van licht, geluid, schaduwen en het veranderen van omgeving om detectie van vijanden te vermijden. Met Yasuke neem je het met brute precisie op tegen grotere groepen vijanden.

De game laat spelers net als vorige hoofdspellen in de serie een uitgestrekte open wereld verkennen met een verscheidenheid aan landschappen die evolueren door het weer en de seizoenen. Van spectaculaire kasteelsteden en bruisende havens tot vredige heiligdommen en landschappen, het feodale Japan zul je op weer een heel andere manier kunnen ontdekken.

In deze onrustige periode is informatie de sleutel en dit vormt de kern van de vernieuwde verkenningsmechanismen. Spelers bouwen hun eigen spionagenetwerk om nieuwe gebieden te ontsluiten en doelwitten op te jagen. Bondgenoten met zeer gespecialiseerde vaardigheden worden gerekruteerd om te helpen tijdens missies. Door hun eigen aanpasbare schuilplaats te maken, breiden spelers hun netwerk uit en trainen ze hun nieuwe bemanning. Van het bouwen en inrichten tot decoraties en accessoires, deze basis is een unieke plek die spelers echt hun thuis noemen.

 
Assassin’s Creed Shadows, komt wereldwijd uit op 15 november. De game zal verkrijgbaar zijn op Ubisoft+, PlayStation 5, Xbox Series X|S, Amazon Luna, Macs met Apple Silicon via de Mac App Store en op Windows via de Ubisoft Store en de Epic Games Store.  Spelers die zich abonneren op Ubisoft+ of de Gold- of Ultimate Edition kopen, kunnen de game drie dagen eerder spelen op 12 november. Wat er in iedere editie zit, lees je hieronder. Alle pre-orders krijgen bovendien een bonusmissie.

  • De Gold Edition bevat het basisspel, de Season Pass (inclusief een bonusquest met extra vrij te spelen content en twee aankomende uitbreidingen) en 3 dagen eerdere toegang tot het spel.
  • De Ultimate Edition bevat het basisspel, de Season Pass, het Ultimate Pack en 3 dagen eerdere toegang tot het spel. Het Ultimate Pack bevat het Sekiryu Character Pack (Naoe en Yasuke-outfit en -wapen, trinket en mount), het Sekiryu Hideout Pack, 5 Skill-punten en een filter voor de rode en zwarte fotomodus.
  • De Collector’s Edition bevat het basisspel, de Season Pass, het Ultimate Pack, fysieke content en 3 dagen vervroegde toegang tot het spel. De fysieke content bestaat uit een Steelbook, de wereldkaart, Naoe & Yasuke Figurine, levensgrote Naoe’s Katana Tsuba, een Wall Creed Scroll, een 84 pagina’s tellend collector’s artbook en 2 sumi-e litho’s.