Home Games Acer introduceert de Predator Sim Racing Cup 2021 met fantastische prijzen, waaronder...

Acer introduceert de Predator Sim Racing Cup 2021 met fantastische prijzen, waaronder een plek in het R8G pro simracingteam

Vanaf vandaag t/m 20 mei is de inschrijving voor de Nederlandse Predator Sim Racing Cup 2021 geopend. Dit nieuwe, internationale esports toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Indycar coureur en F1 legende Romain Grosjean en zijn eigen simracingteam R8G eSports. De race vindt plaats op het Assetto Corsa-platform is niet alleen bedoeld voor simracers, maar ook voor liefhebbers van motorsport, gamers en andere liefhebbers.

Om je te plaatsen voor de nationale Predator Sim Racing Cup in Nederland worden van 17 t/m 21 mei hot-lap-kwalificaties gereden. De 20 snelste coureurs strijden tegen elkaar in de nationale finale op 22 mei. De Nederlands kampioen krijgt automatisch toegang tot de internationale finale op 30 mei waarbij tegen de andere nationale kampioenen en de professionele coureurs van het R8G eSports sim racing team wordt gestreden. De kampioen van de internationale finale wint een Predator branded sim racing rig en krijgt een plekje in het junior team van R8G eSports.

“Acer is en blijft een voorloper op het gebied van eSports en streeft ernaar dit voor iedereen toegankelijk te maken en aanstormend talent te ontdekken. De Predator Sim Racing Cup 2021 is onze eerste internationale en volledig digitale eSports-competitie en biedt simracers, gamers en fans van racen en motorsport een geheel nieuwe ervaring met aantrekkelijke prijzen voor de winnaars”, aldus Hajo Blingen, Vice President Marketing, Acer EMEA. “We zijn heel blij met deze nieuwe campagne in nauwe samenwerking met motorsportlegende Romain Grosjean, zijn R8G eSports team en toonaangevende retailpartners in maar liefst 30 landen.”

Alle coureurs die deelnemen aan de nationale Predator Sim Racing Cup 2021 hebben toegang tot een race op het historische Monza-circuit in een Mercedes AMG GT3. Dit circuit staat bekend om de auto’s die op spectaculaire wijze afremmen van 350 km/u tot slechts 70 km/u. De nationale kampioenen mogen stemmen op welk circuit de internationale finale wordt gereden.

De nationale finale van de Predator Sim Racing Cup 2021 wordt in Nederland op 22 mei om 17:00 uur uitgezonden op het Twitch-kanaal van R8G eSports en wordt begeleid door Maarten van Loozenoord, een Nederlandse coureur van het R8G-team. Meer details over de uitzending van de internationale finale worden voorafgaand aan het evenement aangekondigd. De Predator Sim Racing Cup biedt ook speciale productaanbiedingen op gaming producten van de Predator- en Nitro-lijn in samenwerking met MediaMarkt, zodat coureurs met de beste materialen kunnen deelnemen. Op de website van de Predator Sim Racing Cup 2021 vind je meer informatie over deelname en inschrijving

Predator Sim Racing Cup 2021

Bron en foto © Acer

Vorig artikelsc Heerenveen stelt Ferry de Haan aan als technisch manager
Volgend artikelNPO telt in tal van programma’s af naar het Eurovisie Songfestival 2021