Home Nieuws Gadgets & Electronica Zeg ‘Hallo’ tegen de nieuwe motorola razr 40 ultra met het...

[Video] Zeg ‘Hallo’ tegen de nieuwe motorola razr 40 ultra met het grootste, meest interactieve externe display op een flip phone

© Motorola

De motorola razr overbrugde de kloof tussen mode en technologie toen het een van de eerste iconische handheld toestellen werd. Nu introduceert Motorola de volgende generatie razr, en bewijst het opnieuw dat innovatief design de smartphone-ervaring kan herdefiniëren.

Maak kennis met de 2023 motorola razr familie – twee nieuwe toestellen die stijl en premium specs mengen tot een innovatieve mobiele ervaring. Elke functie van deze nieuwe familie is zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne consumenten die op zoek zijn naar een evenwichtige smartphone-ervaring op het kruispunt van stijlgedreven zelfexpressie en geavanceerde technologie.

motorola razr 40 ultra: grootste, meest interactieve externe display1

© Motorola

De vaandeldrager van de familie is de nieuwe motorola razr 40 ultra, die een modern, ultra compact ontwerp heeft – en die dichtgeklapt de dunste flippable smartphone op de markt is. Het toestel bevat het krachtige Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform, een efficiënte batterij en het grootste externe display van alle flip-telefoons.1

De nieuwe razr kan je in verschillende standen plaatsen dankzij de Flex View technologie, die nieuwe manieren biedt om te interacteren, vast te leggen en te creëren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld het toestel in een hoek plaatsen om gemakkelijk recepten te kunnen bekijken tijdens het koken, een online fitnesscoach te volgen, te videochatten met vrienden en veel meer. Maar het apparaat kan ook als statief gebruikt worden om zo verbluffende foto’s en video’s te maken met handsfree opnames, maximaal gebruikmakend van de hoogwaardige camera’s, AI-gezichtsherkenning en previews op het grote externe display.

Wanneer het toestel rechtop staat, kan je de perfecte kadrering zoeken en de perfecte pose vastleggen met behulp van gesture capture en auto-smile capture.2 Motorola is ook verheugd om het plezier van een foto booth compleet draagbaar te maken. Dankzij Flex View en de hoogwaardige camera’s kunnen gebruikers door een eenvoudige open handpalm gebaar vier perfect getimede poses showcasen. Naast een scala aan nieuwe mogelijkheden voor content capture, heeft Motorola ook nagedacht over wat er mogelijk is op het externe scherm, zodat gebruikers meer kunnen doen met het toestel dichtgeklapt. Reageren op berichten, aanwijzingen volgen, en up-to-date blijven is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij unieke functies, waaronder:

  • Panelen: Met aangepaste panelen kunnen gebruikers prioriteit geven aan wat belangrijk is. Veeg naar links of rechts voor eenvoudige toegang tot games, Google News, het weer, contacten, Spotify en bekijk meldingen in één oogopslag. Plus, een Apps paneel geeft je toegang tot bijna elke app, zoals Google Maps of Google Wallet, direct vanaf het externe display.
  • Individualisering: Gebruikers kunnen kiezen uit een assortiment kleurrijke live wallpaper-ontwerpen en een reeks Moto klokstijlen. De panelen op het startscherm kunnen ook worden versleept en neergezet, zodat ze worden gerangschikt naar de behoeften van elke unieke razr-gebruiker.
  • Games: Kies uit een aantal zeer boeiende games van Motorola en GameSnacks die perfect werken op het externe scherm. Speel in mysterieuze landen met Golf Adventures, help een katachtige vriend te ontsnappen in Tiger Run, of maak veel plezier met het spelen van Marble Mayhem.
  • Speciaal Spotify-paneel: Spotify-gebruikers kunnen het afspelen regelen vanaf het externe scherm van het toestel. Zonder het uit te klappen, kunnen gebruikers tikken om verder te luisteren waar ze gebleven waren of om iets nieuws af te spelen. Of als de huidige stemming niet bevalt, kunnen gebruikers op het scherm tikken om over te schakelen op een nieuwe gepersonaliseerde aanbeveling

Al deze functies zijn te ervaren op een 3,6″ pOLED extern scherm met verversingssnelheden tot 144Hz, zodat het scrollen door websites naadloos verloopt. Je kan de razr uiteraard ook openklappen in Flex View om je favoriete content te bekijken met de hoogste resolutie in zijn klasse7 en een miljard tinten levensechte kleuren.

© Motorola

Veelzijdig camerasysteem: ideaal voor het maken van content

De razr 40 ultra is gemaakt met content creators in gedachten, en bevat een krachtige 12MP hoofdcamerasensor met Instant Dual Pixel PDAF voor snellere, nauwkeurigere prestaties, ongeacht de lichtomstandigheden. Maak foto’s met prachtige soft focus achtergronden dankzij een breed f/1.5 diafragma dat meer licht binnenlaat, en OIS elimineert ongewenste trillingen zodat foto’s altijd kristalhelder zijn. Met het externe display hebben gebruikers nog steeds toegang tot de hoofdcamera voor selfies, of ze kunnen het externe display als preview gebruiken. Je kan de razr 40 ultra ook openklappen en de 32MP camera gebruiken voor selfies en videogesprekken. Het toestel heeft ook nog een 13MP ultrawide + macro visie lens aan boord die zorgt voor groothoek opnames die 3X meer passen in het frame dan een standaard lens.

© Motorola

Vernieuwd Iconisch Flip Design

Met de nieuwe razr 40 ultra bezorgt Motorola consumenten een iconisch stukje nostalgie dat inspiratie put uit de originele RAZR V3, om een modern, oneindig flexibel ontwerp te leveren. Wanneer het toestel gesloten is lijnen de boven-en onderkant perfect uit voor een gapless, ultra-sleek look. Opengeklapt wordt een ultra-vloeiende, prachtige, full-sized pOLED display onthuld.

Motorola is verheugd om een opnieuw ontworpen teardrop scharnier te introduceren met deze nieuwe razr, met de allereerste dual-axis tracking die de grootte van het systeem minimaliseert. In vergelijking met andere foldables in de markt is de razr 40 ultra de dunste wanneer dichtgeklapt. Het scharniersysteem in combinatie met Ultra Thin Glass maakt het scherm bijna helemaal kreukvrij, wat resulteert in een naadloze look en een glad gevoel.

Het iconische ontwerp van de razr 40 ultra is voorzien van een combinatie van glazen frame met een matte afwerking of veganistisch leer op de achterkant. Motorola brengt gedurfde kleurenopties naar de nieuwe razr 40 ultra waaronder de Pantone® Kleur van het Jaar 2023,3 Viva Magenta; een kleur die exclusief is voor Motorola-apparaten. Het krachtige Viva Magenta brengt razr terug naar zijn roots met een modern gevoel. Andere kleuren zijn Infinite Black en Glacier Blue.

© Motorola

Verbeterde audio en krachtige prestaties

Met Dolby Atmos® beleef je een rijkere multidimensionale audio-ervaring die meer diepte, helderheid en details naar voren brengt, of je nu de twee grote stereo speakers van het apparaat gebruikt of een hoofdtelefoon. Het nieuwe Spatial Sound by Moto zorgt er ook voor dat het geluid nog meeslepender aanvoelt en de ruimte rondom de gebruiker vult, of hij nu naar muziek luistert of zijn favoriete show streamt.

Maar daarmee heb je nog niet alles gehoord. De razr 40 ultra is namelijk ook uitgerust met de krachtige Snapdragon 8+ Gen 1, die alle unieke functies van het apparaat voedt, terwijl die daarbovenop prestatieboosts mogelijk maakt, zoals geavanceerde AI, snelle verversingssnelheden, 5G-verbindingen en camera’s van professionele kwaliteit. Motorola heeft ook een duurzame batterij die groter is dan de vorige generatie en ondersteunt ultrasnelle 30W TurboPower opladen en draadloos opladen.5

© Motorola

motorola razr 40

De moderne razr-consument jaagt een evenwichtige smartphone-ervaring na en daarom introduceert Motorola ook de motorola razr 40. Dit toestel is gemaakt voor trendsetters en smaakmakers die graag opvallen in een menigte, maar evengoed voor digitale minimalisten die de controle over hun toestel willen terugnemen.

De razr 40 heeft hetzelfde ongelooflijk gladde en levendige interne scherm, teardrop scharnier en iconische vormfactor als de razr 40 ultra. Het meest opvallende verschil van de nieuwe razr 40 is een kleiner extern display, maar het behoudt alle functies die verwacht worden van een high-end smartphone.

De nieuwe razr 40 komt met een aparte en stijlvolle look, een combinatie van Gorilla Glass en premium veganistisch leer. Hij ligt goed in de hand, voelt zacht aan en is voorzien van trendy kleuren die in samenwerking met Pantone zijn geselecteerd, zoals: Sage Green, een eigentijdse groene toon, Vanilla Cream, een echte off-white klassieker en Summer Lilac, wat een mystieke paarse tint is. De motorola razr 40 beschikt ook over de hoogste resolutie sensoren op een van Motorola’s opvouwbare apparaten voor zowel de camerasystemen op de voor-en achterzijde. Leg kristalheldere foto’s en selfies vast in elk licht met een 64 MP hoofdcamera en OIS, of neem alles van adembenemende groothoekopnames tot extreme close-ups met een 13MP Ultrawide + Macro Vision lens. Gebruik bovendien de 32 MP frontcamera voor videogesprekken van hoge kwaliteit.

De unieke software-ervaring van Motorola

Beide nieuwe razr-toestellen draaien op Android 13 en worden geleverd met unieke Motorola-ervaringen, waaronder: eenvoudige gebaren, aangepaste entertainmentinstellingen en de mogelijkheid om te personaliseren volgens de stijl van elke gebruiker. Daarnaast bieden beide toestellen een uitgebreid pakket beveiligingsfuncties, waaronder ThinkShield, Moto Secure en Moto KeySafe.

© Motorola

motorola edge 40 Viva Magenta editie

Vandaag is ook de motorola edge 40 Viva Magenta editie onthuld, de hekkensluiter van de edge 40 familie line-up die beschikt over geavanceerde functies zoals een gebogen display, IP68 stof-en waterbescherming, een krachtige 50MP camera en snel opladen in een strak, stijlvol design.

De motorola edge 40 in Pantone®-kleur van het jaar 2023,3 Viva Magenta, is de perfecte combinatie van stijl, design en prestaties; het apparaat is een van de dunste in zijn klasse (7,58 mm), met een randloos gebogen glazen display en gebogen achterkant inlegwerk samengevoegd door een precisie-gesneden, gezandstraalde aluminium frame.

© Motorola

Inruilprogramma – Upgrade in stijl

Motorola is trots hun ‘Trade in Programma’ te introduceren, beschikbaar bij de aankoop van een nieuwe motorola razr 40 ultra, razr 40 of edge 40 vanaf het moment van lancering, of het nu in de winkel, via een provider of motorola.com is. Bestaande klanten hebben nu de mogelijkheid om hun eigen toestel in te ruilen en in vier eenvoudige stappen tot €400 aan cashback te krijgen. Deze voorwaarden zijn van toepassing: De inruilactie eindigt op 30 april 2024. Alle West-Europese landen in komen aanmerking.

Beschikbaarheid

De motorola razr 40 ultra zal vanaf 5 juni in Nederland te koop zijn met een adviesprijs van €1.199,99.

De motorola razr 40 zal in juli in Nederland te koop zijn met een adviesprijs van €899,99.

De motorola edge 40 Viva Magenta editie zal in Nederland te koop zijn met een adviesprijs van €599,99 – en dat vanaf vandaag.

Bron en foto © Motorola