Home Nieuws Gadgets & Electronica Garmin introduceert Venu 2 Plus – de smartwatch van Garmin met...

[video] Garmin introduceert Venu 2 Plus – de smartwatch van Garmin met spraakfunctionaliteit

© Garmin

[CES 2022] Garmin Nederland kondigt vandaag de Venu® 2 Plus smartwatch aan. De nieuwste smartwatch waarmee je gesprekken kunt aannemen en de voice-assistant van je  smartphone kunt gebruiken om berichten te versturen, vragen te stellen en nog veel meer. Deze nieuwe functies zijn een uitbreiding op de gezondheids-, wellness- en fitnessfuncties van Garmin’s Venu 2 serie met onder andere slaapscore, stressmonitoring, Body Battery™ energiemonitoring, Pulse Ox1, gezondheidsfuncties voor vrouwen en een grote diversiteit aan fitness- en workout-opties. Met een helder AMOLED-display en een batterijlevensduur tot 9 dagen, staat de Venu 2 Plus in direct contact met jouw welzijn.

“Met de on-device spraakmogelijkheden hebben we gehoor gegeven aan de vraag in de markt en maken we onze Venu 2 Plus smartwatch nog completer,” zegt René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement. “Voor de consument met een actieve lifestyle is multitasking cruciaal en nu geeft Garmin de mogelijkheid om een oproep te beantwoorden of een bericht te versturen direct vanaf de pols.”

Dit is nieuw voor de Venu 2 Plus:

  • Telefoongesprekken vanaf de pols: Telefoongesprekken voeren en inkomende oproepen beantwoorden met één druk op de knop.

Voice-assistant bediening: Te gebruiken met Siri, Google Assistent en Bixby. Gebruikers kunnen de ‘voice assistant’ gebruiken voor het versturen van berichten, om vragen te stellen en om alle smart devices in huis te bedienen.

24/7 gezondheidsmonitoring
De Venu 2 Plus biedt een breed scala aan 24/7 gezondheidsmonitoringfuncties waaronder hartslag (met door de gebruiker te configureren waarschuwingen voor hoge of lage waarden2), geavanceerde slaap met slaapscore en inzichten door Firstbeat Analytics™, ademhalingsactiviteiten, fitnessleeftijd, ademhalingsmonitoring, bloedzuurstofsaturatie (Pulse Ox), stressmonitoring, hydratatie-meldingen, en het bijhouden van de menstruatiecyclus en zwangerschap. De Body Battery energiemonitoring laat gebruikers zien hoe “opgeladen” hun lichaam is en wat de effecten zijn van stress en lichaamsbeweging. De Health Snapshot™ registreert in 2 minuten de belangrijkste gezondheidsstatistieken en genereert een overzicht die gebruikers kunnen delen met een zorgverlener; een geweldig hulpmiddel voor het vastleggen van fysiologische gegevens op ieder moment dat je niet helemaal in vorm bent.

© Garmin

Gepersonaliseerde work-outs
De Venu 2 Plus beschikt over alle nieuwste fitnessfuncties die onlangs zijn geïntroduceerd op de Venu 2 serie waaronder meer dan 25 ingebouwde indoor- en GPS sport-apps met favorieten als wandelen, hardlopen, HIIT (High Intensity Interval Training), fietsen, zwemmen in een zwembad, Pilates, yoga, indoorklimmen, hiking, geavanceerde krachttraining met grafische inzichten in getrainde spiergroepen (muscle heatmaps) en meer.

Houd je fitness routine eenvoudig bij met de voorgeladen workouts op de smartwatch, welke je kunt downloaden uit van de Garmin Connect™ app op je smartphone. Daarnaast kun je je eigen workouts samenstellen met keuze uit meer dan 1.400 oefeningen. De Venu 2 Plus heeft meer dan 75 voorgeladen geanimeerde workouts voor cardio, yoga, kracht, HIIT en Pilates. Hiermee wordt duidelijk in beeld gebracht hoe je de oefeningen moet uitvoeren. Dit kan in Garmin Connect, maar ook direct op de smartwatch. En ben je een hardloper of wil je gaan starten met hardlopen? Of je nu traint voor je eerste 5K of een langere afstand, de Venu 2 Plus is tevens te gebruiken met de gratis aanpasbare trainingsschema’s van Garmin Coach.

© Garmin

Veiligheid en tracking
Naast de mogelijkheid om snel te bellen met je smartwatch, is de Venu 2 Plus ook uitgerust met diverse veiligheids- en trackingfuncties van Garmin. Denk hierbij aan de automatische Ongevaldetectie (tijdens wandelingen, hardlopen of buitenritten)3 en de handmatige Assistentie-functie, die beide een bericht met de locatie van de gebruiker naar hun contactpersonen voor noodgevallen sturen. Met LiveTrack kunnen vrienden en familie de buitenactiviteiten van de gebruiker volgen3. Je kunt als gebruiker zelf een contact voor noodgevallen instellen. Mocht er wat gebeuren, dan zal de Venu 2 Plus deze persoon/instantie bellen, zoals de lokale hulpdiensten.

© Garmin

Slimme functies op je pols
De Venu 2 Plus biedt ingebouwde muziekopslag (download tot 650 nummers inclusief afspeellijsten van Spotify®, Amazon Music en Deezer4), Garmin PayTM contactloze betalingen5, en smartphone meldingen voor oproepen, tekstberichten, agendaherinneringen, social media-updates, het laatste nieuws en meer3. Personaliseer de Venu 2 Plus met apps, watch faces en meer, die je kunt downloaden in de Connect IQTM store. Zoals alle andere Garmin smartwatches kan ook de Venu 2 Plus worden gebruikt met zowel Android als Apple® smartphones.

De smartwatch voor 24/7 gebruik  

  • De Venu 2 Plus is verkrijgbaar in drie veelzijdige kleurstellingen met een horlogekast van 43 mm, een roestvrijstalen bezel en een comfortabele 20 mm siliconen quick release polsband. Mix en match jouw Venu 2 Plus voor een aangepaste look met Your Watch Your Way.
  • Duurzaam Corning® Gorilla® Glass 3 touchscreen AMOLED-scherm met optionele always-on modus.
  • Indrukwekkende batterijlevensduur van maximaal 9 dagen in smartwatchmodus, tot 24 uur in GPS-modus en maximaal 8 uur in GPS + muziek modus.
  • Snel opladen van de batterij. Met 10 minuten opladen voeg je tot 1 dag batterijduur in smartwatch-modus of 1 uur in GPS + muziek modus toe. Verleng de batterijlevensduur met de batterijbesparende modus.

De Venu 2 Plus heeft een adviesprijs van € 449,99 en is vanaf nu verkrijgbaar op

www.garmin.com

Bron en foto © Garmin

Vorig artikelTom Clancy’s Rainbow Six Siege Benelux Cup Season 2 finales vinden dit weekend plaats
Volgend artikelTalpa Network biedt podium aan vier gouden podcastideeën
Ik ben de eigenaar van Planetzone