Home Nieuws Gadgets & Electronica Vaste internetdiensten Odido uitgeroepen tot beste van Nederland

Vaste internetdiensten Odido uitgeroepen tot beste van Nederland

© Odido

Ook mobiele netwerk scoort met ‘outstanding’ hoog en behoort tot wereldtop

Internet  van Odido komt als beste uit de nationale netwerktest van umlaut. Dat blijkt uit de jaarlijkse testresultaten van de benchmarkorganisatie die vandaag gepubliceerd zijn. Met de winst van deze benchmark tonen wij niet alleen aan hoe belangrijk glasvezel is voor het leveren van een consistente netwerkervaring, ook laten we zien dat we de beste zijn in deze test met de meest consistente internetervaring van Nederland. Het mobiele netwerk van Odido is ook opnieuw bestempeld met ‘outstanding’, waardoor het tot de top drie behoort van beste mobiele netwerken wereldwijd. Odido is trots op deze prestaties want de provider wil haar klanten de beste netwerkervaring ter wereld bieden en haar klanten toegang bieden tot de nieuwste technologische innovaties.
 

De jaarlijkse netwerktesten van umlaut worden beschouwd als een van de meest  toonaangevende tests in de telecomsector. Met een score van 953 uit 1000 punten behaalt Odido dit jaar de hoogste score ooit van alle Nederlandse operators voor haar vaste internetdiensten. Uit de testresultaten blijkt dat de vaste internetdiensten van Odido zich vooral onderscheiden op zowel up-als downloadsnelheden maar ook de latency van het vaste netwerk scoort zeer goed. De combinatie van deze eigenschappen maakt dan ook dat umlaut Odido als winnaar van de test uitroept met de meest consistente netwerkervaring in Nederland.


Mobiele netwerk scoort wéér in mondiale top drie

Naast het succes op het vaste netwerk, scoort Odido ook uitstekend met haar mobiele netwerk, met een plek in de mondiale top drie. Odido is verheugd dat de status van wereldwijd toonaangevend mobiel netwerk ook dit jaar is herbevestigd door de testresultaten van umlaut. De benchmark organisatie geeft het netwerk van Odido het best mogelijke predicaat ‘outstanding’ mee. Odido werkt momenteel hard aan het realiseren van een state-of-the-art 5G-netwerk en daarom hebben we al in 2023 grote veranderingen doorgevoerd in ons mobiele netwerk en zetten we deze activiteiten voort in 2024. Met deze ingrijpende netwerkwijzigingen creëren we een geavanceerd 5G-netwerk dat een nieuwe industriestandaard zal zetten met  een nóg betere netwerkervaring voor de klant, met ongekende snelheden en buitengewone capaciteiten om te voldoen aan de groeiende behoefte aan data.

Johan van den Branden, Chief Network and Operations Officer bij Odido: “We zijn bijzonder verheugd met deze resultaten, zowel met onze eerste overwinning op vast als onze wereldwijde derde plaats op mobiel. Pas in 2017 betraden we de markt voor vaste diensten (onder de naam T-Mobile Thuis) met de missie om premium internet- en televisiediensten betaalbaarder en toegankelijker te maken. In de afgelopen jaren hebben we snel geleerd en dit resulteert nu in onze eerste benchmarkoverwinning voor ons vaste internet.” “Ook op de prestaties van ons mobiele netwerk zijn we erg trots. Want te midden van grote netwerkverbeteringen weten wij onze plek tussen de drie beste mobiele netwerken van de wereld te bestendigen. Dit resultaat benadrukt niet alleen dat we onze klanten echt een eersteklas ervaring bieden, het biedt ook grote perspectieven voor wanneer de werkzaamheden afgerond zullen zijn en ons vernieuwde mobiele netwerk eind dit jaar klaar is.”

Bron en foto © Odido