Home Nieuws Gadgets & Electronica Tile en HP gaan samenwerking aan om laptops altijd vindbaar te maken

Tile en HP gaan samenwerking aan om laptops altijd vindbaar te maken

Tile, ’s werelds toonaangevende leider in slimme locatietechnologie, kondigt zijn samenwerking aan met HP, marktleider in de pc-industrie. Met de samenwerking, die de toonaangevende producten van HP combineert met de bluetooth-trackingtechnologie van Tile, treedt Tile toe in een nieuwe verticale markt: laptops. Met de introductie van de eerste laptop met ingebouwde Tile-technologie1, de HP Elite Dragonfly, zorgen beide partijen er samen voor dat gebruikers hun waardevolle laptops nooit meer kwijtraken. 

Vanaf begin 2020 bevat de HP Elite Dragonfly Tile’s zoektechnologie als optie. Hiermee zijn gebruikers in staat hun Tile-app te gebruiken om hun laptop te zoeken. Ze zien de laatste plaats waar de laptop werd gezien en kunnen Tile’s zoeknetwerk inzetten voor hulp als het apparaat zich buiten het bluetooth-bereik bevindt – zelfs als de HP-laptop offline is of is uitgeschakeld. De integratie werkt met een nieuwe Tile Windows-app op de HP Elite Dragonfly en de mobiele app van Tile. Het zoekbereik en de geluidsfuncties van de Dragonfly met Tile zijn vergelijkbaar met die van de krachtigste hardware van Tile.

In een recent internationaal onderzoek gaf bijna de helft van de respondenten aan het afgelopen jaar zonder laptop te zijn vertrokken op weg naar werk – waardoor ze te laat kwamen en hun werkdag slecht begon. De nu aangekondigde samenwerking tussen Tile en HP maakt laptops vindbaar, waar gebruikers ook naartoe gaan – wat tijd bespaart en het dagelijks leven verbetert. 72 procent van de respondenten geeft inderdaad aan dat de mogelijkheid om hun verloren laptop te lokaliseren zeer waardevol zou zijn.

Naar verwachting worden de komende vijf jaar meer dan 29 miljard bluetooth-apparaten2 verkocht waarvan bijna een miljard laptops3. Integraties zijn dan ook een belangrijke zakelijke pijler voor Tile. Vanaf 2018 kondigde het bedrijf een aantal nieuwe partners aan, waaronder Bose en Sennheiser, evenals bluetooth-chipmakers Nordic, Qualcomm en Toshiba, wat het totale aantal Tile-partners op meer dan twintig brengt. In de toekomst blijft Tile zijn portfolio van geïntegreerde partnerschappen uitbreiden – naar verwachting wordt het aantal partners in 2020 meer dan verdubbeld.

1 Op basis van HP’s interne analyse van notebooks met in de fabriek voorgeïnstalleerde Tile trackinghardware en -software vanaf december 2019. HP Elite Dragonfly naar verwachting beschikbaar vanaf Q1 2020. Moet bij aankoop worden geconfigureerd.