Home Nieuws Gadgets & Electronica Sony’s ‘future-proof’ XH90 4K HDR Full Array LED-tv vanaf nu verkrijgbaar

Sony’s ‘future-proof’ XH90 4K HDR Full Array LED-tv vanaf nu verkrijgbaar

XH90-serie is klaar voor toekomstige generatie gaming consoles dankzij 4K 120 fps ondersteuning

De Sony XH90 4K HDR Full Array LED-serie is vanaf nu verkrijgbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux. Dit nieuwe model is verkrijgbaar in vier schermformaten (55-, 65-, 75-, 85-inch) en klaar voor de nieuwste generatie gaming-consoles. Gamers zullen via een software-update later dit jaar verheugd zijn met de 4K 120 fps hoge framesnelheid en snelle reactietijd via HDMI-ingangen van de XH90-serie.

De XH90 BRAVIA-serie beschikt over Full Array Local Dimming & Boosting-technologie. Deze comabinatie zorgt afhankelijk van de content voor een dynamische aanpassing van de lichtniveaus op het scherm. Dit garandeert extra contrast en helderheid. Doordat de lichtuitvoer op het scherm in balans is, worden donkere scènes donkerder en heldere scènes helderder.

Ook is deze serie uitgerust met Sony’s X1 4K HDR processor waardoor details haarscherp worden weergegeven. Het 4K-signaal garandeert levensechte kleuren en contrast. Meer kleur wordt gereproduceerd door het TRILUMINOS-display door het verbrede kleurenspectrum. Het analyseert en verwerkt de gegevens in elk beeld zodat de beelden levensechter dan ooit zijn.

Naast beeldkwaliteit is geluidskwaliteit een belangrijk element van de kijkervaring. Daarom is de XH90 4K Full Array LED-tv is vanaf het 65-inch model uitgerust met Sony Acoustic Multi-Audio. Sony biedt een Sound-from-Picture Reality ervaring. Dit reproduceert de positie van de geluidsbron zeer nauwkeurig, zodat het geluid direct uit de mond van de acteur lijkt te komen wanneer deze spreekt. Dankzij deze innovatie komt het geluid rechtstreeks van het scherm waardoor ervaring, actie en geluid in perfecte harmonie zijn.

De XH90 biedt ondersteuning voor het Dolby Vision HDR-formaat. Dit garandeert een realistische weergave bij tv-uitzendingen, dvd’s, Blu-ray, internetvideo’s en digitale foto’s. Beelden worden realistisch weergegeven zonder verlies van details – voor een levensecht beeld bij ieder type content. De X-Balanced Speaker met compatibiliteit met Dolby Atmos zorgt voor een uitstekende geluid in een ultradun tv-ontwerp.

Netflix Calibrated Mode

De XH90 is voorzien van de Netflix Calibrated Mode. Deze unieke functie is ontwikkeld om de beeldkwaliteit van de producent te evenaren. Door de optie in het menu te selecteren reproduceert Netflix Calibrated Mode automatisch de beeldweergave. Entertainmentliefhebbers kunnen zo optimaal genieten van tv-series, films, documentaires en andere programma’s op Netflix.

Android TV & Apple Airplay

De XH90 werkt samen met het Android TV besturingssysteem van Google. Dit interactieve platform biedt streaming van tv-programma’s, series en films via Google Play, Netflix, YouTube, NLZiet, NPO Uitzending Gemist, Videoland, Pathé Thuis en andere bronnen. Tevens is er de mogelijkheid om persoonlijke content zoals video’s of foto’s te bekijken en via Voice Search op de afstandsbediening snel op internet te zoeken via de TV. Ook is Google Assistant ingebouwd om eenvoudig tv-programma’s of films af te kunnen spelen, simpelweg door tegen het toestel te praten dankzij de ingebouwde microfoons. Daarnaast is er toegang tot een collectie games en apps via de Google Play Store. En via automatische updates zorgt Sony ervoor dat Android TV altijd up-to-date blijft. Dit garandeert optimale prestaties van de BRAVIA TV.

Connectiviteit met apparaten

Dankzij de compatibiliteit met Google Home en Amazon Alexa zijn deze toestellen eenvoudig te besturen met stembediening. YouTube-video’s casten en bedienen via Google Home of met Amazon Alexa-apparaten gaat eenvoudig en snel. Ondersteuning voor Apple HomeKit en Airplay 2 zorgen voor een naadloze integratie van je iPhone en Siri-apparaten met de Sony-tv. Dit garandeert een moeiteloos beheer van smarthome en streamen van content.

Prijzen en beschikbaarheid

De XH90 is vanaf nu beschikbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux voor de volgende adviesprijzen.

BRAVIA 4K HDR TV Serie XH90

KD-85XH90 (85 Inch) 3,499 €

KD-75XH90 (75 Inch) 2,499 €

KD-65XH90 (65 Inch) 1,799 €

KD-55XH90 (55 Inch) 1,499 €

Volledige specificaties XH90 (55-, 65-, 75-, 85-inch) 4K Full Array LED-tv:

 • De 4K HDR Processor X1 geeft meer diepte, textuur en natuurlijke kleuren weer met de Object-based HDR remaster-technologie
 • Beschikt over Full Array-achtergrondverlichting met lokale dimfunctie en X-tended Dynamic Range
 • Middenklasse-Full Array LED-model voor meer veelzijdigheid
 • Biedt Acoustic Multi-Audio met X-Balanced Speaker (alleen voor 65″-model en hoger; X-Balanced Speaker is beschikbaar op alle formaten)
 • Ambient Optimization optimaliseert de beeld- en geluidskwaliteit op basis van de omgeving van de kijker. Zo past Ambient Optimization de helderheid van het beeld automatisch aan op basis van de verlichting. Om een perfecte weergave te garanderen wordt de helderheid geboost in fel verlichte kamers en verlaagd in donkere ruimtes. De technologie detecteert zelfs objecten zoals gordijnen en meubels die het geluid kunnen absorberen of weerkaatsen, en stemt de akoestiek optimaal af.
 • Compatibel met Dolby Vision en Dolby Atmos
 • Natuurgetrouwe weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display
 • Stijlvol gesneden rand voor een slank design
 • Connectiviteit met Apple AirPlay 2, HomeKit, Amazon Alexa-apparaten en slimme luidsprekers
 • Snelle toegang tot een groot assortiment content en services met Android 9 Pie
 • Compatibel met 4K 120 fps (via een toekomstige software-update)

Bron ©Sony