Home Nieuws Gadgets & Electronica Sony introduceert haar nieuwste Premium smartphone: de Xperia 5 V

Sony introduceert haar nieuwste Premium smartphone: de Xperia 5 V

© Sony

De compacte Xperia 5 V is uitgerust met de nieuwste camerasensortechnologie om onderwerpen op elk moment van de dag en nacht vast te kunnen leggen. Sinds 1 september 2023 introduceerde Sony de premium Xperia 5 V, uitgerust met de nieuwste “Exmor T for mobile” camerasensor, die een perfecte point-and-shoot biedt en zo van elke opname een meesterwerk maakt. De camera van deze smartphone maakt een grote verscheidenheid aan opnamen mogelijk. Zo kan je met de Xperia 5 V met behulp van AI een geavanceerde bokeh-weergave krijgen. Ook kan je kiezen uit een selectie presets voor kleuren om je favoriete stemming of sfeer in je opnamen te creëren.

Met de Xperia 5 V kun je écht genieten van muziek en video’s dankzij het uitzonderlijke beeldscherm, stereospeakers aan de voorkant en geavanceerde technologieën. Deze features tillen jouw kijk- en luisterervaring naar een hoger niveau.

Daarnaast zijn de prestaties van de batterij van deze smartphone verbeterd: je behoudt 50% van de batterij, zelfs na een hele dag actief gebruik. Op deze eersteklas smartphone kan je dus volledig vertrouwen als je de hele dag content wilt maken, bewerken en bekijken.

Leg herinneringen vast in HD, ongeacht tijd of plaats

De camera van de Xperia 5 V maakt gebruik van de nieuwste “Exmor T for mobile” sensor, die je ook terug kan vinden in de Xperia 1 V. Door deze sensor kan je heldere HD beelden vastleggen, ongeacht de situatie, of het nu dag/nacht, binnen of buiten is. Deze smartphone maakt het niet alleen mogelijkheid portretten met levensechte details vast te leggen, maar geeft ook de optie te kiezen uit een reeks kleur-voorinstellingen genaamd “Creatieve Look”. Door middel van deze Creative Look instelling kan je verschillende kleuren en tinten afstemmen op de scène die je fotografeert zonder de content in enige post-productie te hoeven editen. Daarnaast is de bokeh-modus sterk verbeterd ten opzichte van het vorige model (de Xperia 5 IV), doordat het nu van AI-technologie gebruikmaakt om portretfoto’s dichter bij de standaarden van Sony’s verwisselbare lens camera’s te brengen.

Met de dubbele lens aan de achterkant van de Xperia 5 V kun je opnamen maken met brandpuntsafstanden van 16 mm, 24 mm en 48 mm. 48 mm komt overeen met 2x de optische brandpuntsafstand, wat betekent dat je onderwerpen in een groter formaat kunt vastleggen zonder je zorgen te hoeven maken over de ​ afname van de beeldkwaliteit.

Word een echte videograaf

De nieuwe “Video Creator” app heeft een automatische bewerkingsfunctie waarmee je eenvoudig videoclips kunt maken. Zodra je de lengte van de clip hebt bepaald, selecteer je de foto’s of video’s en de muziek. Vervolgens doet de Video Creator app het harde werk en ontvang je in ongeveer een minuut een definitief bestand. Zelfs als je geen ervaring hebt met videobewerking kan je nu gemakkelijk originele clips maken die perfect passen bij jouw Social Media feed. Je kunt ook handmatig je eigen voorkeuren instellen, zoals clipaanpassingen en filterverwerking, op basis van de creatieve look die je zoekt.

De Xperia 5 V beschikt ook over een speciale microfoon voor spraakopnamen. Zelfs wanneer je een video opneemt in een drukke omgeving met veel stemmen en omgevingsgeluiden, krijgt de stem van de persoon die je opneemt voorrang en kan deze duidelijk worden opgepikt.

Tijdloze entertainment

Met de Xperia 5 V kun je genieten van krachtig geluid en prachtige beeld zonder dat je een externe speaker of scherm nodig hebt. Deze smartphone heeft niet alleen een nieuw ontwikkelde speaker versterker met een krachtige diepe bas, maar ook een helder OLED-scherm dat zelfs als het buiten licht is goed zichtbaar beeld weergeeft. Dankzij Sony’s beeldskwaliteit engine van BRAVIA genaamd “X1 for Mobile” kunt je helemaal opgaan in jouw favoriete content. ​ Daarnaast kan je met een volle batterij meer dan 24 uur content kijken. Weet je even niet meer wat je moet kijken? Klik dan gewoon op BRAVIA CORE voor Xperia waar je uit honderden van de nieuwste films en klassieke blockbusters in hoge kwaliteit kiezen.

De Xperia 5 V’s 5.000mAh batterij met grote capaciteit gaat langer mee dan andere smartphones met dezelfde batterij capaciteit. Hierdoor hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je telefoon niet genoeg opgeladen is. Dankzij de unieke energiebesparende technologie is het stroomverbruik van deze smartphone ongeveer 20% lager dan die van het vorige model. Hierdoor blijft de batterij op 50% of meer, zelfs als je je smartphone de hele dag actief gebruikt. Naast ondersteuning voor draadloos opladen en snelladen (tot 50% in 30 minuten), voorkomt de unieke laadoptimalisatietechnologie van deze Xperia dat de batterij verslechtert. Dat zorgt ervoor dat zelfs na 3 jaar deze smarphone een maximale batterij capaciteit heeft van 80%.

Qua prestaties is het Snapdragon 8 Gen 2 Mobile-platform op de Xperia 5 V sneller en efficiënter tijdens het multitasken. Daarnaast is de grootte van de warmteverspreidingsplaat met 40% toegenomen ten opzichte van het vorige model en is het stroomverbruik van de CPU verbeterd. De nieuwe processor, het verbeterde thermische management en een 40% groter warmteafvoerblad helpen de Xperia 5 V koel te blijven tijdens intensief gebruik.

Verbeterde gamefuncties

Game enhancer, een gaming-ondersteuningsfunctie van Xperia, heeft nu een nieuwe themakleur maar behoudt een groot aantal geweldige ondersteuningsfuncties. Zo biedt deze functie de L-γ (laag gamma) laser, audio-equalizer, voicechat microfoon en schermopnamefunctie die van pas komen bij het vastleggen en verspreiden van content op YouTube. Daarnaast ondersteunen Qualcomm’s Snapdragon 8 Gen2 Mobile Platform en Elite Gaming stabiele gameplay.

Ontwerp

De Xperia 5 V valt op door een combinatie van zeer betrouwbare prestaties en een mooi design. De camera en achterkant van de Xperia 5 V zijn qua kleur op elkaar afgestemd met een esthetisch aangename matte afwerking die een indruk van eenheid creëert. Het toestel is verkrijgbaar in drie kleuren die passen bij jouw stijl: Zwart, Platina Zilver en Blauw.

Toegankelijkheid

Bij het maken van foto’s in de Photography Pro app zorgt een nieuwe toegankelijkheidsfunctie van de Xperia 5 V ervoor dat er een geluid wordt afgespeeld dat je laat weten of het scherm horizontaal staat. Hierdoor kunnen ook mensen met een visuele beperking een rechte foto nemen. Sony maakt gebruik van een combinatie van functionaliteit en design om de Xperia 5 V in de palm van je hand te laten passen.

Duurzaamheid

De verpakking van de Xperia 5 V maakt gebruik van Sony’s Original Blended Material, dat is gemaakt van bamboe, suikerrietvezels en gerecycled papier. Hiermee heeft dit toestel een individuele verpakking die plastic volledig elimineert. Daarnaast is voor sommige elementen van de Xperia 5 V, zowel aan de binnen- als buitenkant, SORPLAS gebruikt. SORPLAS is een vlamvertragend gerecycled plastic dat door Sony is ontwikkeld en waarin tot 99% gerecycled materiaal is verwerkt.

Het Xperia 5 V hoesje

Er is nu ook een speciaal hoesje (de XQZ-CBDE) verkrijgbaar voor de Xperia 5 V. Dit hoesje is als losse accessoire verkrijgbaar en werkt ook als een handige standaard die zowel verticaal als horizontaal kan worden geplaatst. Dankzij de slanke vorm van het hoesje, die perfect bij de smartphone past, is deze niet alleen gemakkelijk vast te houden en te gebruiken voor het bekijken van video’s, maar ook voor livestreaming en videochat. Het hoesje is in drie kleuren verkrijgbaar die passen bij de kleuren van de Xperia 5 V. Verder is SORPLAS gebruikt als materiaal voor de ontwikkeling van het Xperia 5 V hoesje.

Prijs en beschikbaarheid

De Xperia 5 V is verkrijgbaar vanaf september 2023 voor ongeveer €999

Wanneer je dit toestel in de eerste 2 weken na launch besteld krijg je er een gratis zwarte CH-720 koptelefoon bij!

Bron en foto © Sony