Home Nieuws Gadgets & Electronica Sandisk Dual Drive Ultra 16 GB

Sandisk Dual Drive Ultra 16 GB

De Sandisk Dual Drive Ultra is een USB-stick die zowel over een 3.1-aansluiting als een USB C- en USB A-connector beschikt. Het transporten van bestanden tussen smartphone/tablet en computer is daardoor heel eenvoudig.

Dit is overigens zeker niet de eerste USB-stick op de markt met zowel een USB als USB C-connector.

Ruime keuze

De USB is verkrijgbaar in: 16 GB, 32 GB, 64 GB en 128 GB. De adviesprijzen volgens Tweakers zijn van links naar rechts: 9,90, 11,90, 16,95, 25,50 euro.

Breekbare schuifmechanisme

Het handige van zulke USB-sticks is dat je eenvoudig kan wisselen tussen aansluitingen. Bij deze USB wordt dit ondersteund door middel van een schuifmechanisme. Een kritiekpunt op deze mechanisme is dat het redelijk breekbaar aanvoelt. Voor de rest is de USB compact en voelt het sterk aan.

Word snel warm

De Sandisk Dual Drive Ultra heeft een schrijfsnelheid van maximaal 130 MB/s. Dat is vele malen hoger dan de alternatieven. Ik heb wel gemerkt dat de USB tijdens het overzetten van bestanden snel warm wordt.

Conclusie De USB is compact, maar voelt wel breekbaar aan. Ondanks dat de USB snel warm kan worden, is de schrijfsnelheid hoog. Wellicht heeft dit ook met elkaar te maken