Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung verbetert Galaxy S20-serie met beveiligde processor

Samsung verbetert Galaxy S20-serie met beveiligde processor

Samsung introduceert een extra beveiligde processor voor de Galaxy S20-serie. De beveiligde processor beschermt de topmodellen tegen hardware-aanvallen, zoals fysieke en side-channel aanvallen. Dit betekent dat gebruikers gegarandeerd zijn van een sterkere en betrouwbaardere beveiliging van hun persoonlijke gegevens, zoals bankwachtwoorden en schermvergrendelinggegevens.

“Smartphones zijn vandaag de dag dé sleutel tot persoonlijke data, zoals bankgegevens, opgeslagen vertrouwelijke e-mails en persoonlijke tickets. Betrouwbare beveiligingstechnologieën zijn dan ook cruciaal,” zegt Erik Seure, Head of Sales en Marketing Mobile B2B bij Samsung Benelux. “Met de extra beveiligde processor tillen we de beveiliging van de Galaxy S20-serie naar een hoger niveau en beschermen we smartphones beter tegen hardware-aanvallen.”

Persoonlijke data veiliger dan ooit
De extra beveiligde processor van de Galaxy S20-modellen biedt bescherming tegen uiteenlopende persoonlijke gegevens op je smartphone. Zo zorgt de verbeterde hardware-beveiliging ervoor dat je patroon of het wachtwoord van je vergrendelingsscherm niet vatbaar zijn voor vergissingen. Hierdoor is het opnieuw instellen van de foutenteller die het aantal mislukte pogingen tot ontgrendeling controleert voor aanvallers vrijwel onmogelijk. Daarnaast kan de innovatieve processor overweg met blockchain authenticatie. Dit is vergelijkbaar met hoe banken momenteel data beveiligen. Ook is er ondersteuning van Strongbox Keymaster mogelijk. Dit betekent dat privédata in al jouw apps hardwarematig beveiligd kan worden. 

Verbeterde hardware-beveiliging
Op de beveiligde processor (afbeelding 1*) zijn verschillende verdedigingsmechanismen geïnstalleerd om hardware-aanvallen te voorkomen, zoals:

  1. Fysieke aanvallen (afbeelding 2)
    Bij fysieke aanvallen worden onderdelen van het toestel gemanipuleerd. Een fysiek schild biedt bescherming tegen dergelijke fysieke aanvallen.
  2. Aanvallen door hardware-fouten (afbeelding 3)
    Aanvallers kunnen door middel van hardware-fouten de beveiliging doorbreken. Slimme algoritmes bieden hiervoor de oplossing.  
  3. Side-channel aanvallen (afbeelding 4)
    Om door de beveiliging van een apparaat te komen, worden bij side-channel aanvallen de temperatuur en spanning geanalyseerd. Innovatieve technologie in de extra beveiligde processor signaleert ongebruikelijke spannings- of temperatuurveranderingen en voorkomt aanvallen. 

* Alle afbeeldingen zijn alleen ter illustratie en vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs het product nauwkeurig.

Veelzijdige beveiligingsoplossingen
Als pionier op het gebied van technologie is Samsung continu bezig met de ontwikkeling van toonaangevende beveiligingsoplossingen. Zo beschermt het meerlaagse beveiligingssysteem Samsung Knox je meest gevoelige informatie tegen malware en andere bedreigingen door een integratie van hardware met software. Bovendien worden door Secure Wi-Fi uitgaand internetverkeer versleuteld en tracking-apps en -websites uitgeschakeld bij dagelijks internetgebruik. Zo kun je veilig internetten via openbare draadloze verbindingen zonder dat je bang hoeft te zijn voor beveiligingslekken. En verlies je je smartphone? Of wordt je toestel gestolen? Dan kun je via de Find My Mobile-dienst op afstand je smartphone traceren, een back-up maken van gegevens die op het toestel staan en het scherm vergrendelen. Ook kun je alle gegevens die opgeslagen zijn op je toestel verwijderen.

Bron © Samsung