Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung SmartThings neemt Matter op in het ecosysteem

Samsung SmartThings neemt Matter op in het ecosysteem

© Samsung SmartThings

Samsung SmartThings, de baanbrekende technologie die connected living mogelijk maakt en de toekomst van IoT aanstuurt, kondigde gisteren op de Samsung Developer Conference 2021 de toevoeging van de nieuwe universele smart-home standaard Matter aan. Zo kun je straks met Samsung-producten – Galaxy-devices, TV’s en Family Hub-koelkasten – apparaten aansturen die voorzien zijn van het Matter protocol. Matter is gecreëerd door meer dan 180 bedrijven en werd eerder dit jaar gelanceerd. De nieuwe connectiviteitsstandaard zal de smart home-branche ingrijpend veranderen. Matter heeft als doel om de standaard te worden in ieder huis en zo te zorgen voor interoperabiliteit tussen apparaten. Er ontstaat meer flexibiliteit en je hebt meer keuze bij de aanschaf van apparaten voor je slimme huishouden.

SmartThings is mede-initiatiefnemer van de nieuwe standaard. Dit platform is al een van de meest flexibele, want het werkt met meerdere protocollen, zoals Zigbee en Z-Wave. Met de toevoeging van Matter kun je straks moeiteloos nieuwe apparaten in je smart home opnemen. Bovendien opent Matter voor ontwikkelaars over de hele wereld een totaal nieuw hoofdstuk van innovatiemogelijkheden. Met Matter kunnen ze al hun tijd stoppen in creativiteit zonder tijd te verspillen aan de replicatie van hun vindingen voor verschillende ecosystemen.

“We zijn er heilig van overtuigd dat Matter het fundament en de toekomst van IoT is, en we vinden het geweldig dat Samsung SmartThings het zal embedden in zoveel producten”, zegt Michelle Mindala-Freeman, Head of Marketing bij de Connectivity Standards Alliance.

“Dagelijks gebruiken miljoenen mensen Samsung TV’s, huishoudelijke apparaten en Galaxy-toestellen. Met de integratie van SmartThings in die devices ervaar je connected living zonder daarvoor hardware te hoeven aanschaffen. Met de integratie van Matter op het SmartThings-platform wordt de keuze straks alleen maar groter”, zegt Menno van den Berg, President van Samsung Electronics Benelux. “Matter stimuleert de verdere opkomst van smart home-toepassingen. Het wordt steeds eenvoudiger dankzij naadloze koppeling van apparaten, customized automatisering en een ruime keuze aan spraakassistenten. We zijn er trots op dat we leidend zijn geweest in deze standaardisatie en daarin met andere producenten hebben samengewerkt.”

Matter wordt geïntegreerd in talloze producten en merken die nu al beschikbaar zijn in het SmartThings-ecosysteem. Bijvoorbeeld in apparaten van Google, eve Systems, Honeywell Home by Resideo, Linksys, Nanoleaf, Philips Hue, Schlage, Wemo, Yale en meer.

Van oudsher was connected home gefragmenteerd, maar SmartThings verbindt apparaten van verschillende merken en platforms. Het open platform brengt devices, ontwikkelaars en services samen en biedt zo het grootste geïntegreerde ecosysteem. Met honderden gecertificeerde merken en miljoenen gebruikers faciliteert SmartThings uiteenlopende connected living-innovaties.

Samsung introduceert Matter in tal van producten en integreert het in het SmartThings-platform zodra deze nieuwe standaard in 2022 beschikbaar komt.www.smartthings.com

Bron en foto © Samsung