Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung presenteert TV line-up van 2021

Samsung presenteert TV line-up van 2021

Samsung heeft tijdens het virtuele event Unbox & Discover de veelbelovende TV line-up van 2021 onthuld. Nu we allemaal meer tijd thuis doorbrengen, speelt Samsung met veelzijdige schermen en TV’s in op nieuwe wensen en behoeften. Dankzij de nieuwste innovaties werk en communiceer je niet alleen efficiënter, je haalt daarnaast het maximale uit datgene wat jou persoonlijk het meest boeit.

“Bij Samsung willen we het dagelijks leven van mensen zo leuk en aangenaam mogelijk maken,” zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio bij Samsung Benelux. “De afgelopen tijd werden schermen nóg belangrijker in ons leven, bijvoorbeeld voor werk en school, maar ook voor fitness en entertainment. Die ontwikkeling zie je terug in onze nieuwe TV line-up. Ook in 2021 spelen we in op wat mensen nodig hebben om het optimale uit hun leven te halen”.

Decennialang werden TV’s vooral gezien als een manier om films en tv-programma’s te bekijken. Zeker het afgelopen jaar is de manier waarop we tegen schermen aankijken ingrijpend veranderd. We zijn ons bewuster geworden van de rol die de TV in ons leven speelt. Als bron van entertainment, maar ook op veel andere manieren – om te leren, om te trainen, enzovoorts.

Al vijftien jaar op rij is Samsung wereldwijd TV-marktleider dankzij tal van baanbrekende innovaties. In 2021 bouwt Samsung voort op de introductie van buitengewone en veelzijdige audiovisuele apparatuur.

Samsung – Neo QLED



MICRO LED landt in de huiskamer
Met superieure helderheid, diepe zwarttinten en adembenemende kleuren maakt MICRO LED een baanbrekende kijkervaring voor thuis mogelijk. De anorganische LED’s, waaruit de geavanceerde technologie is opgebouwd, gaan inbranden tegen. Zo blijven de kleuren levenslang levendig.

In 2018 introduceerde Samsung MICRO LED in de vorm van ‘The Wall’, een visueel installatiesysteem bestaande uit modules. Zo kun je een scherm bouwen van wel 292 inch (4,42 meter) groot. De immense beeldkwaliteit en de afmetingen zorgen voor een ongekende ervaring. ’The Wall’ vereist wel een professionele installatie.

Al het goede en baanbrekende van The Wall brengt Samsung in 2021 samen op een traditioneel TV-formaat. Dankzij MICRO LED geniet je zo van een overweldigende bioscoopervaring in je eigen huis. Omdat de TV’s vrijwel randloos zijn, is de ervaring extra intens. MICRO LED komt deze lente wereldwijd beschikbaar in 110- en 99 inch, terwijl in de herfst de 88 inch uitkomt. De MICRO LED verschijnt later ook nog als 76 inch.

MICRO LED tover je eenvoudig om tot vier schermen in één. Door de royale afmeting kijk je met de functie 4Vue (Quad View) ontspannen naar vier bronnen tegelijk. Je volgt bijvoorbeeld meerdere sportwedstrijden of je streamt al gamend een walk-through, terwijl de beeldkwaliteit al die tijd onverminderd superieur blijft. Met MICRO LED geniet je op grote schaal van de beste beeldkwaliteit.

Samsung Neo QLED – voor elk huis, voor iedere passie
Ook met Samsung Neo QLED beleef je een ongekende kijkervaring. Het geheim zit in de Neo Quantum Processor en de nieuwe Quantum Mini LED’s, die 40 keer zo klein zijn dan gewone LED’s. Dat zorgt voor dieper zwart en helderdere lichttonen, terwijl de opschaaltechnologie van de Neo QLED slimmer is dan ooit. Of je nu een voetbalwedstrijd kijkt op TV of er zelf eentje speelt op je gameconsole, het beeld is ultra-realistisch.

Over gamen gesproken. Op de Samsung Neo QLED zitten functies waarmee je je gameplay makkelijk verbetert. Met Game Bar kun je eenvoudig in één overzicht zien welke gamefunctionaliteiten je hebt in- of uitgeschakeld. Verder krijg je met de Super Ultrawide Gameview extreem brede beeldverhoudingen op je TV, van 21:9 tot zelfs 32:9, die je normaal alleen hebt op gaming monitors.

In 2021 zullen de 8K-modellen van Samsung Neo QLED (QN800A en QN900A) beschikbaar zijn in de maten 65 -, 75 – en 85 inch, terwijl de 4K-modellen (QN90A en QN85A) in nog meer formaten beschikbaar komen, beginnend bij 50 inch.

Samsung – Neo QLED



TV-technologie passend bij jouw stijl
We willen allemaal ervaringen en producten die samenvallen met onze behoeftes, voorkeuren en levensstijl. De Lifestyle TV-serie van Samsung zorgt daarvoor.

The Frame transformeert de TV tot een kunstwerk, dat je precies zo instelt dat het samenvalt met je persoonlijke smaak en interieur. Verder beveelt een op AI-gebaseerde technologie je precies die kunstwerken aan waar jij van houdt. Uit de groeiende collectie van meer dan 1.400 kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars en culturele instellingen stel je eenvoudig je eigen collectie samen. Van bekende klassiekers tot moderne werken en adembenemende fotografie, de Art Store heeft het allemaal. The Frame biedt ook meer opslagruimte voor foto’s. Van 500 megabyte in 2020 naar 6 gigabyte in 2021, zodat je tot 1.200 foto’s in UHD-kwaliteit kunt opslaan. Met The Frame laat je je leefruimte samenvallen met jouw persoonlijkheid en smaak.

Met een diepte van slechts 24,9 millimeter, ongeveer een fotolijst, is het toestel bovendien slanker dan ooit. Voor de lijst is er keuze uit een standaard of moderne lijst in teakhout, walnoothout en wit. Voor de 55 – en 65 inch zal ook een klassieke lijst beschikbaar zijn, met vellingkant, in het wit en terracotta. En ben je toe aan iets nieuws? Dan is het zo weer veranderd.

Samsung biedt met My Shelf ook een nieuwe manier om The Frame 2021 neer te zetten. Het accessoire My Shelf kan worden bevestigd aan de frameformaten 55 -, 65 – en 75 inch en is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: beige, wit, bruin en zwart.

Met The Premiere introduceert Samsung de eerste triple laserprojector met 4K beeldkwaliteit. De compacte behuizing en het grote gebruiksgemak maken dit de volgende stap in home cinema. The Premiere is beschikbaar in twee uitvoeringen: de LSP9T en de LSP7T. De LSP9T een triple laser projector, wat betekent dat iedere RGB kleur een aparte laser heeft, waardoor de kleurweergave heel accuraat en realistisch is. Vanwege deze beeldkwaliteit is het ook ’s werelds eerste projector die HDR10+ content ondersteunt. Ook behuist het ontwerp een 4.2 kanaals soundbar met 40W en Acoustic Beam. Om consumenten te helpen The Premiere overal in huis te gebruiken, introduceert Samsung later dit jaar oprolbare schermen. Plaats de LSP9T op minimaal 11 centimeter van een egale muur of ALR-scherm, en… Pop de popcorn!

Veelzijdige schermen
In 2020 veranderde de functie van monitoren enorm. Schermen die eerst alleen gebruikt werden voor online shoppen of sociale media, stonden ineens centraal in ons leven. We deden immers veel meer vanuit huis – van werk tot school en entertainment. En dat betekent dat we andere dingen van onze schermen gingen verwachten.

Met de Smart Monitor lanceert Samsung de eerste ‘do-it-all’ monitor, waarin het beste van de monitor en de TV samenkomen. De Smart Monitor is compatibel met Wi-Fi, Bluetooth, Wireless DeX en Apple AirPlay 2, zodat je overal kunt werken zonder verbonden te hoeven zijn met een PC. Even relaxen? Je schakelt probleemloos over naar het Smart TV-platform en ook ben je direct verbonden met je favoriete streaming apps. De Smart Monitor geeft je alle mogelijkheden. Je bent productief als dat moet en kunt ontspannen als je even een break nodig hebt om op te laden.

Samsung – Samsung Flip 75


In 2020 was de Odyssey G9 gaming monitor de talk of the town. Dit jaar doet Samsung er nog een schepje bovenop met een Quantum MiniLED display en tal van premium gaming features. Het curved beeldscherm (1000R) in combinatie met Quantum MiniLED geeft je als gamer het gevoel dat je in de game zit. De nieuwe G9 is de laatste toevoeging aan Samsungs line-up Odyssey gaming monitoren.

Verder introduceert Samsung met de Samsung Interactive Display FLIP 75 inch een digitaal whiteboard waarop je naar hartenlust kunt schrijven, schetsen en presenteren. Of het nu in de klas, op kantoor of thuis is, met de geoptimaliseerde 4K-beeldkwaliteit en makkelijk te lezen visuals is de Flip overal inzetbaar. Tot 20 deelnemers kunnen tegelijkertijd ook hun eigen devices aansluiten en in real-time content delen. Op The Flip volg je de presentatie van een collega of leraar alsof je er zelf bij zit. Kortom, perfect om op afstand intensief samen te werken en de productiviteit te verhogen. Het 75 inch display is de laatste toevoeging aan de line-up, die al bestaat uit de afmetingen 55 -, 65 – en 85 inch, en komt in mei 2021 beschikbaar.

De Smart Monitor verschijnt in de afmetingen 27 inch en 32 inch, respectievelijk voor verkoopadviesprijzen van € 249,- en € 289,-. De Odyssey G9 heeft een adviesprijs van € 1.499,-.

Samsung – HW-950A



Perfect matchend geluid
Geluid is van essentieel belang voor je thuisbioscoopervaring. De volledige Q-serie soundbars bevatten Q-Symphony-technologie. Dit is een unieke feature die de TV speakers niet uitschakelt als je een soundbar eraan koppelt, maar deze juist laat samen werken in harmonie voor een ultieme surround sound beleving. Space Fit Sound is een slimme auto kallibratie methode waarbij de ingebouwde microfoon en processor van de Samsung TV de akoestiek in de kamer analyseert en op basis daarvan alle kanalen van de soundbar afzonderlijk instelt.

Voor een volle, diepe en meeslepende ervaring pakt de Q950A uit met 11.1.4 kanalen, wat nog niet eerder is vertoond in de industrie. Als luisteraar bevind je je precies in het centrum van de actie. Met de nieuwe functie Bass Boost stel je eenvoudig ‘meer bass’ in voor alle Essential A-series soundbar.En via Tap Sound speel je je mobiele device af op de soundbar. En in 2021 zijn de Samsung soundbars ook geschikt voor muziek, dankzij features als Spotify Connect en AirPlay2.

Inspelen op passie, stijl, smaak en wensen
In 2021 zorgt Samsung ervoor dat je extra veel plezier beleeft aan je passies. Met tal van nieuwe innovaties levert het performances waar je blij van wordt en die je leven verrijken. Van de luxueuze perfectie van MICRO LED tot de verfijnde esthetiek van The Frame, Samsung herdefinieert de rol van de TV in een tijd dat de TV op zich al belangrijker is dan ooit.

www.samsung.com

De keuzehulp ‘Ieder z’n Samsung TV’ helpt bij het vinden van een favoriet model:

www.samsung.com/nl/tvs/choose-your-samsung-tv/

Bron en foto’s © Samsung

Vorig artikel[video] Operation Varsity Blues: Netflix lanceert trailer van documentaire over omkoopschandalen
Volgend artikel[video] #RKCommitment: Willy Naessens, Mandemakers Keukens en Van Mossel verlengen partnership
Ik ben de eigenaar van Planetzone