Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung luidt een nieuw schermtijdperk in met de 2023 Neo QLED-, MICRO...

Samsung luidt een nieuw schermtijdperk in met de 2023 Neo QLED-, MICRO LED- en OLED-serie, die krachtige prestaties, beveiligde connectiviteit en gepersonaliseerde ervaringen bieden

© Samsung

Samsung onthulde deze maand de Neo QLED-, MICRO LED- en OLED-line-up . De line-up van dit jaar bestaat uit geavanceerde, innovatieve producten met een focus op verbeterde connectiviteit en gepersonaliseerde ervaringen.

Het uitgebreide aanbod van Samsung met meer intuïtieve technologie dan ooit tevoren helpt gebruikers hun eigen ervaringen te creëren. Via het smart home platform SmartThings wordt het dit jaar nog eenvoudiger om meerdere apparaten te integreren in één ecosysteem.

“In 2023 willen we consumenten niet alleen uitstekende beeldkwaliteit bieden, maar ook een holistische, premium ervaring die is afgestemd op wat ze nodig hebben en willen in een geconnecteerde woning”, zegt Cheolgi Kim, EVP van Visual Display Business bij Samsung Electronics. “Met SmartThings is onze geavanceerde technologie naadloos en intuïtief, waardoor het leven elke dag duurzamer, toegankelijker en aangenamer wordt.”

Premium en verbonden ervaringen met Neo QLED

Samsungs nieuwste serie Neo QLED 8K- en 4K-televisies biedt consumenten premium opties die aan elke wens voldoen. Neo QLED-beeldkwaliteit wordt mogelijk gemaakt dankzij Samsungs geavanceerde Neural Quantum Processor, die de Quantum Mini LED TV ondersteunt met 14-bits verwerking en AI-upscaling. Hierdoor zorgen functies zoals Shape Adaptive Light Control en Real Depth Enhancer Pro voor een driedimensionaal, levensecht beeld.

De Neo QLED TV’s van Samsung uit 2023 bieden meer dan een levensecht beeld: de TV’s beschikken over een paneel met hoge resolutie. Daarnaast drijft Samsungs eigen algoritme de nieuwe Auto HDR Remastering technologie aan. Het maakt gebruik van AI deep learning-technologie om in real-time High Dynamic Range (HDR)-effecten op Standard Dynamic Range (SDR)-inhoud per scène te analyseren en toe te passen, waardoor SDR-inhoud helderder en levendiger wordt.

Het is niet langer nodig om een aparte SmartThings dongle aan te schaffen om Zigbee- en Thread-apparaten aan te sluiten en te bedienen. In 2023 wordt de SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip Module namelijk rechtstreeks in Samsung-producten gebouwd. En voor de ultieme verbonden apparaatervaring synchroniseert SmartThings automatisch apparaten Niet alleen Samsung-apparaten worden verbonden, maar ook apparaten van derden en IoT-apparaten[1].

[1] SmartThings ondersteunt Matter en HCA in 2023. Hierdoor kunnen SmartThings gebruikers duizenden compatibele apparaten naadloos toevoegen aan hun SmartThings-thuisomgeving.

De 2023 OLED-line-up van Samsung biedt nog meer kijkopties met 55, 65 en een nieuw 77-inch model. De Samsungs nieuwste OLED-serie wordt geleverd met Quantum Dot-technologie die is ontwikkeld voor de Neo QLED’s en Neural Quantum Processors van Samsung. Hierdoor blijven de sterke punten van de OLED-technologie behouden, terwijl de beperkingen in helderheid en kleurweergave worden verbeterd.

De uitgebreide line-up bevat een verversingsnelheid van 144 Hz en alle slimme functies van Samsung. Voor het eerst worden Samsung OLED’s geleverd met AMD’s FreeSync Premium Pro-certificering voor de ultieme OLED game-ervaring.

Ten slotte is Samsung TV Plus nu beschikbaar voor het volledige Smart TV-assortiment. De gratis door advertenties ondersteunde TV (FAST) en video-on-demand-service levert wereldwijd meer dan 1.800 kanalen. De service heeft meer dan 50 eigen kanalen, en bereikt 24 landen en 465 miljoen apparaten wereldwijd. Het is kosteloos en je hebt er geen downloads, abonnement of extra apparaat voor nodig.

© Samsung

Samsung Gaming

In 2023 zorgen upgrades van GameBar 3.0 met MiniMap Sharing[2] en Virtual Aim Point voor een verbeterde ervaring voor elk type gamer. MiniMap Sharing stelt spelers in staat om de minimap van hun game in één oogopslag op elk scherm te zien. Virtual Aim Point, ontworpen voor first-person shooters (FPS), laat je in elk spel meerdere vizieren zien voor het perfecte schot.

Breng je levensstijl naar een hoger niveau met een uitgebreide lifestyle-TV reeks en nieuwe functies

De behoeften van mensen veranderen voortdurend. Daarom onthult Samsung nieuwe lifestyle-producten en -functies om de gebruikservaring naar een hoger niveau te tillen.

  • The Premiere 8K: In 2023 introduceert Samsung een nieuwe versie van de laserprojector, The Premiere 8K. De ultra-short throw projector line-up wordt nu uitgebreid met een 8K-model, waardoor je hetzelfde ultragrote scherm in een nog hogere resolutie krijgt. Met een maximale schermgrootte van 150 inch.
  • The Freestyle met Smart EDGE Blending: The Freestyle is het ultieme flexibele apparaat waarmee je alles kan kijken waar je maar wilt. In 2023 profiteer je van de nieuwe Smart EDGE Blending-functie, waarmee je met gebruik van twee Freestyle-apparaten content in een 21:9-configuratie kan bekijken zonder handmatige aanpassingen.
  •  Personaliseer je gebruikersinterface en accessoires: In 2023 stelt Samsung het personaliseren van The Frame nog meer centraal. De verbeterde Art Store geeft je een ervaring alsof je door een museum loopt. Ook nieuw is de metalen lijst in de kleur “Sand gold”, die The Frame een luxe uitstraling geeft. Met de Auto Rotating Wall-Mount & Stand kan je de TV draaien voor een verticale kijkervaring. Of bekijk het Mona Lisa kunstwerk verticaal.

Verbeterde audiokwaliteit met AI

Een eersteklas kijkervaring is pas compleet met meeslepende audio. Hoewel Samsung-TV’s worden geleverd met ingebouwde speakers, zijn er ook krachtige Soundbars om een bioscoopervaring te bieden.

  • AI Sound Remastering: In 2023 hebben Samsungs flagship-TV en -Soundbar Sound Remastering, dat AI gebruikt om elk geluidsobject te remasteren, zodat stemmen helder zijn, omgevingsgeluiden omhullen en elk onderdeel precies het juiste volume heeft.
  • Innovatieve Soundbars: De flagship-Soundbar, de HW-Q990C, heeft 11.1.4-kanaals geluid dat Dolby Atmos ondersteunt. De ultradunne HW-S800B produceert een krachtig meeslepend geluid in Dolby Atmos van een 3.1.2-kanaals apparaat dat slechts 40 mm hoog en 38 mm diep is. De Soundbar kan gemakkelijk bij elke TV worden geplaatst en biedt nog steeds een helder geluid met een krachtige bas.
  • Q-Symphony: Q-Symphony brengt harmonie tussen de TV en de Soundbar. Het apparaat levert een geëvolueerd geluid waarvoor de Soundbar de Neural Processing Unit van de TV gebruikt om audiosignalen te analyseren en elk geluid perfect af te stemmen.

[2] MiniMap Sharing is in de eerste helft van 2023 beschikbaar via een software-update.

Deze audiofuncties en -apparaten zorgen voor een complete kijkervaring. Hierdoor zijn Samsung-apparaten in 2023 de meest verbonden, krachtige en aanpasbare voor het ultieme, gepersonaliseerde apparaat-ecosysteem tot nu toe.

© Samsung

Elke dag duurzamer met Samsung-schermen

In lijn met de nieuwste duurzaamheidsstrategie die in 2022 is aangekondigd, werkt Samsung consequent samen met partners en klanten om milieubewuster te zijn. Daarom speelt duurzaamheid een grote rol in elk stap, van het efficiënter maken van het productieproces tot het verminderen van verpakkingen en het veranderen van de manier waarop mensen hun producten gebruiken.

  • Gerecyclede materialen: Voor de line-up van 2023 vervangt Samsung 20% van de onderdelen die worden gebruikt voor de SolarCell-afstandsbediening door gerecycled oceaangebonden plastic. Ook zijn de belangrijkste onderdelen van het powerboard gemaakt van gerecyclede aluminium blikjes en koper, ter vervanging van ongeveer 12% van de oorspronkelijk gebruikte materialen.
  • Vermindering van de productie-impact: Samsung ontwierp een lichtgewicht mal met een structuur die kan worden hergebruikt. Hierdoor zijn minder materialen, energie en grondstoffen nodig.
  • AI Energy Saving Mode: Via SmartThings ondersteunen de TV’s van Samsung uit 2023 de AI Energy Saving Mode, waardoor gebruikers op nieuwe manieren meer energie kunnen besparen. SmartThings Energy Service op TV’s helpt de CO2-voetafdruk te verkleinen met eenvoudige aanpassingen, zoals automatisch overschakelen naar de energiebesparende modus op specifieke apparaten wanneer ze niet in gebruik zijn. En 3D-kaartweergave maakt het makkelijker om een overzicht te krijgen van aangesloten apparaten en energiebesparende maatregelen te nemen.
  • Eco-verpakkingen: In 2023 krijgen Samsung Eco-verpakkingen minder bedrukking, waardoor minder inkt nodig is bij de productie. En door het gebruik van papieren tape vermindert het plastic in verpakkingen. Ook verkleint Samsung de verpakkingsgroottes om koolstofemissies te verlagen

Ga voor het registreren van pre-ordermeldingen[3] en meer informatie, inclusief beelden of video’s over de producten die Samsung op CES 2023 aankondigt, naar www.samsung.com/nl.

* Alle functies, eigenschappen, specificaties en andere productinformatie in dit document, inclusief maar niet beperkt tot de voordelen, het ontwerp, de prijzen, componenten, prestaties, beschikbaarheid en mogelijkheden van het product, kunnen zonder voorafgaande kennisgeving of verplichting worden gewijzigd. De beschikbaarheid van de bovengenoemde producten, services en functies kan per regio verschillen.

Bron en foto © Samsung

Vorig artikelSamsung introduceert de nieuwe Galaxy A14 5G
Volgend artikelIngrid uit Tiel leeft een jaar lang op kosten van Sky Radio
Ik ben de eigenaar van Planetzone