Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung lanceert curved gaming monitor Odyssey G9 met de beste prestaties ter...

Samsung lanceert curved gaming monitor Odyssey G9 met de beste prestaties ter wereld

Samsung, marktleider in gaming monitoren*, lanceert vandaag wereldwijd zijn nieuwe generatie Odyssey G9 gaming monitor. De G9 werd onthuld op CES 2020 en voegt zich bij de onlangs gelanceerde G7 in de Odyssey-serie. De Odyssey line-up heeft de game-ervaring volledig opnieuw uitgevonden, door de belangrijkste elementen van next-level gameplay samen te brengen: een comfortabele curve, meeslepende interactie en perfecte beeldkwaliteit.  Eerste monitor met HDR10+ ondersteuning
De premiumprestaties van het Odyssey-portfolio zijn gecertificeerd door TÜV Rheinland, een toonaangevende, internationale certificeringsorganisatie, die de Odyssey-monitoren heeft onderscheiden met ‘the industry’s best high performance 1000R curved display’ en het ‘Eye Comfort-certificaat’. De Odyssey G9 is daarnaast de eerste gecertificeerde monitor die HDR10+ ondersteunt, waardoor je kunt genieten van games en andere content in een baanbrekende beeldkwaliteit, dankzij de combinatie van Quantum dot-technologie met een HDR1000-panel. Bovendien heeft het innovatieve ontwerp van de Odyssey G9 de CES 2020 Innovation Award gewonnen in de categorie ‘computerrandapparatuur en accessoires’. 

“Na de recente lancering van onze Odyssey G7 curved gaming monitor, voegt de G9 zich nu bij het portfolio als de eerste dubbele QHD gaming monitor met 1000R-curve. Zo versterkt Samsung zijn positie als wereldwijde marktleider op het gebied van gaming monitoren verder”, zegt Evert Van Camp, Display Director van Samsung Benelux. “De Samsung Odyssey G9 curved gaming monitor tilt meeslepend gamen naar een hoger niveau.”

’s Werelds eerste DQHD gaming monitor
De Odyssey G9 komt tegemoet aan de behoeften van gamers voor razendsnelle snelheid, minimale afleiding en maximale responsiviteit. De 49” G9 is ’s werelds eerste Dual Quad High-Definition (DQHD; 5120 x 1440 resolutie) gaming monitor, die samen met de 1000R-curve, zorgt voor een eersteklas, meeslepende ervaring. De G9 biedt daarnaast een snelle responstijd van 1 ms met een vernieuwingsfrequentie van 240 Hz en een kristalheldere QLED-beeldkwaliteit voor gamen in dubbel QHD.

Baanbrekende gameplay-ervaring in een futuristisch ontwerp
De Odyssey G9 presenteert verder een baanbrekende gameplay-ervaring, met dynamische en naadloze actiescènes, dankzij de ondersteuning van NVIDIA G-SYNC®-compatibiliteit en Adaptive Sync op DP1.4.

De G9 heeft een futuristisch ontwerp met een glanzend witte buitenkant en een van kleur veranderende kernverlichting aan de achterkant. De kernverlichting bevat 52 kleuren en vijf lichteffectopties. Het ontwerp en de lichteffecten vormen een aanvulling op elke game-opstelling.

Samsung officiële displaypartner T1 Entertainment & Sports
Samsung werkt sinds kort samen met de wereldwijde e-sportorganisatie T1 Entertainment & Sports (T1). Alle teams en spelers trainen op de trainingsfaciliteit van het T1-hoofdkantoor in Seoul met de nieuwste curved gaming monitoren van Samsung, de Odyssey G9 en G7. Het uiterst succesvolle League of Legends-team van T1 is een van de meest professionele e-sportteams ter wereld en het enige team dat maar liefst drie League of Legends World Championship-titels heeft gewonnen. Daarnaast heeft T1 professionele teams en spelers in competitieve gamesegmenten, waaronder Valorant, Fortnite, Dota 2, PUBG, Super Smash Bros., Hearthstone, Apex Legends, Overwatch en FIFA Online 4.

Beschikbaarheid
De Samsung Odyssey G9 (49 inch) is vanaf eind juli in Nederland verkrijgbaar en heeft een verkoopadviesprijs van € 1.499,-.

* Bron: IDC Worldwide Quarterly Gaming Tracker, 2019 Q4-gegevens
 

ModelG9
DisplayScreen Size (Inch)49”
Aspect Ratio32:9
Panel TypeQLED Curved
sRGB Coverage125%
DCI Coverage95%
Screen Curvature1000R
Refresh Rate240Hz
Response Time1ms (GTG)
Resolution5,120 x 1,440 (DQHD)
HDRHDR 1000
Brightness (Max.)1000cd/㎡
General FeatureGaming FeatureG-SYNC Compatible, FreeSync Premium Pro
Game ModeCustom/FPS/RTS/RPG/AOS/Cinema/DCR
Etc.Low Input Lag Mode, Virtual Aim Point, Black Equalizer, Eye Saver Mode, Flicker Free,
Etc.InterfaceDisplay Port 1.4(2 EA), HDMI 2.0(1EA), USB3.0(1UP, 2DOWN), Headphone
Wall MountYes (100 x 100mm)
ColorGlossy White

Bron © Samsung Electronics