Home Nieuws Gadgets & Electronica OnePlus slaat de handen ineen met componist Hans Zimmer voor een nieuwe...

OnePlus slaat de handen ineen met componist Hans Zimmer voor een nieuwe geluidsrevolutie

© OnePlus

Het vooraanstaande technologiebedrijf OnePlus gaat een indrukwekkende samenwerking aan met de veelvuldig bekroonde componist van filmmuziek, Hans Zimmer. Binnen de samenwerking zal Hans Zimmer de Master Equalizer – ook wel bekend als EQ – van de nieuwe OnePlus Buds Pro 2 persoonlijk tunen, om zo het hoogst haalbare luisterplezier voor gebruikers te verzekeren. 

Hans Zimmer, componist van de onvergetelijke soundtracks van filmhits als Dune, Top Gun: Maverick en de Batman-trilogie, staat bekend om het voorbijstreven van de bestaande grenzen als het op geluid aankomt. Zijn muziek tilt zo elke film op uitzonderlijke manieren naar grotere hoogten.  Zimmer: “Muziek kan je vergelijken met het voeren van een gesprek. Het draait om het overbrengen van gevoel en emotie naar de luisteraar. Om de volledige impact van muziek te ervaren en de diepgang van elke klank te horen, heb je een apparaat van hoge kwaliteit nodig dat elke audio laat klinken alsof je in de opnamestudio staat. Ik ben verheugd om met OnePlus samen te werken om ervoor te zorgen dat iedereen met de OnePlus Buds Pro 2 volledig op kan gaan in de muziek en zich kan laten meevoeren naar een geheel nieuwe wereld.” 

De Master Equalizer: Soundscape 

Equalizers zijn tools waarmee gebruikers de geluidssignatuur van oordopjes of speakers zelf kunnen aanpassen. Daarmee kan je de audio naar je eigen smaak vormgeven door bepaalde instellingen te wijzigen, zoals het versterken van de bas of het helderder maken van de hoge tonen. De Master Equalizer van Hans Zimmer voor de OnePlus Buds Pro 2, genaamd ‘Soundscape’, heeft minder lage frequenties dan normaal en een helderder en breder geluidsveld. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van zowel de volledige orkestmuziek van een klassieke symfonie als het multidimensionale geluid van een actiefilm. Zo kan iedereen de complexe en delicate nuances van filmmuziek in hun volle glorie horen en de emotionele impact van de muziek beter aanvoelen. 

© OnePlus

Een muzikaal meesterwerk 

In het kader van de samenwerking met OnePlus heeft Hans Zimmer ook het stuk ‘Lost but Won’, onderdeel van de originele soundtrack voor de hitfilm Rush, opnieuw gearrangeerd om Spatial Audio (ruimtelijke audio) in de track te integreren. 

Aan de hand van een reeks technologieën voor geluidsweergave stelt ruimtelijke audio luisteraars in staat om geluid rondom hen waar te nemen, zonder dat er een specifieke opstelling met meerdere luidsprekers nodig is. 

“Ruimtelijke audio verandert de manier waarop we muziek maken en naar muziek luisteren”, benoemt Zimmer. “Persoonlijk ben ik groot fan van de ruimtelijke audio-ervaring van de OnePlus Buds Pro 2. Het meeslepende geluid maakt dat het aanvoelt alsof je op de eerste rij zit bij een live-concert.” 

De OnePlus Buds Pro 2 zijn een van de eerste TWS-oordopjes die de kenmerkende ruimtelijke audiofunctie van Google integreren. Door het ingebouwde ruimtelijke audio-framework en de rendering-algoritmes van Google in combinatie met OnePlus’ geavanceerde stereo up-mixing-algoritme, bieden de OnePlus Buds Pro 2 een volledig gepersonaliseerde ruimtelijke audio-ervaring door middel van een breed geluidsveld en heldere klanken. Bij het afspelen van muziek krijgen gebruikers hierdoor een kristalhelder, waarheidsgetrouw geluid – evenals een geweldige luisterervaring op het niveau van een live-concert, in het bijzonder wanneer de oordopjes worden gekoppeld aan de OnePlus 11 5G-smartphone. 

© OnePlus

Zimmer: “OnePlus brengt audio van ongekende kwaliteit naar draadloze oordopjes met zijn nieuwste OnePlus Buds Pro 2. De geluidsresolutie is dankzij zijn dual-driver systeem gewoonweg ongelooflijk. De bas is dreunend en de klanken zijn niet te evenaren.” 

Met de hernieuwde ‘Lost But Won’-soundtrack kunnen gebruikers de ruimtelijke audiofunctie van hun OnePlus Buds Pro 2 testen en ervoor zorgen dat deze optimaal is ingesteld. Het streven is dat deze opnieuw gearrangeerde soundtrack een nieuwe standaard zal zetten voor hoe ruimtelijke audio zou moeten klinken.  Met de Master Equalizer en zijn nieuwe soundtrack speciaal voor een ruimtelijke audio-ervaring geeft Hans Zimmer alvast een waardevol cadeau aan kopers van de OnePlus Buds Pro 2. 

Bron en foto © OnePlus

Vorig artikelNuki maakt Auto Unlock nog beter
Volgend artikelMorele dilemma’s in nieuwe online dramaserie Katwalk
Ik ben de eigenaar van Planetzone