Home Nieuws Gadgets & Electronica OnePlus Nord 2 5G: The Next Big Step

OnePlus Nord 2 5G: The Next Big Step

 Vandaag heeft het wereldwijde technologiemerk OnePlus de OnePlus Nord 2 5G uitgebracht, de nieuwste toevoeging aan de budgetvriendelijke smartphonereeks van het bedrijf, de OnePlus Nord. De Nord 2 voorziet in een uitgebreide upgrade ten opzichte van de eerste versie, van camera en prestaties tot opladen en design.

De OnePlus Nord 2 combineert hardware van vlaggenschipkwaliteit, waaronder een 50 MP AI triple-camera met een Sony IMX766-sensor en optische beeldstabilisatie (OIS), Warp Charge 65 en het vlaggenschip onder de processoren, de MediaTek Dimensity 1200-AI,  met OnePlus’ kenmerkende OxygenOS-software om gebruikers een snelle, naadloze en veelzijdige ervaring te bieden. “De OnePlus Nord 2 5G bevestigt opnieuw onze toewijding aan het delen van voortreffelijke technologie met de wereld,”zei Pete Lau, oprichter van OnePlus. “Dankzij de vooruitgang in smartphonetechnologieën zijn we nu in staat om premium ervaringen nog toegankelijker te maken, zelfs in het middensegment. We zijn ervan overtuigd dat de Nord 2 een waardige opvolger is van de originele OnePlus Nord.”

Vlaggenschip-essentials 

De OnePlus Nord 2 5G integreert, met dank aan de nieuwe MediaTek-chipset, krachtige camera-hardware met AI-ondersteunde software-upgrades voor een uitstekende en veelzijdige fotografie-ervaring. De Nord 2 boekt veel vooruitgang op vlak van nachtfotografie dankzij OIS en de belangrijkste 50MP Sony IMX766-sensor, die 56% meer licht kan opvangen dan de Sony IMX586-sensor van de oorspronkelijke Nord. Met Nightscape Ultra, een upgrade van OnePlus’ Nightscape-modus, kunnen gebruikers betere en helderdere foto’s maken, zelfs bij weinig licht van slechts 1 lux.   

De OnePlus Nord 2 5G beschikt ook over een 8MP groothoekcamera met een bereik van 119,7 graden, evenals een 32MP selfiecamera met Sony IMX615-sensor. Deze frontcamera heeft de hoogste resolutie ooit op een OnePlus-toestel. De nieuwe Group Shots 2.0-functie op de frontcamera maakt het mogelijk tot vijf gezichten tegelijk te detecteren en aspecten waaronder de huidskleur en gezichtsdetails te optimaliseren. Bovendien is de Nord 2 uitgerust met AI Video Enhancement, waarmee de helderheid, kleur en het contrast van video-opnames in realtime worden verbeterd. Voor stilstaande opnames wordt de Nord 2 geleverd met AI Photo Enhancement, een functie die tot 22 verschillende fotografiescenario’s herkent en automatisch de instellingen aanpast voor betere resultaten.

Net als de vlaggenschepen uit de OnePlus 9-serie beschikt de Nord 2 over een 4500 mAh dubbele batterijcel. Met zijn Warp Charge 65-laadtechnologie laadt hij van 0-100% in minder dan 30 minuten.* De Nord 2 past zich ook aan om de tijd die op een volgeladen batterij wordt doorgebracht te verminderen om een goede batterijstatus te behouden tijdens het opladen ’s nachts.  * Laadsnelheid kan variëren naargelang individuele omstandigheden.

Snel en naadloos

De OnePlus Nord 2 5G wordt aangedreven door de MediaTek Dimensity 1200-AI-processor. De standaard Dimensity 1200 is afgestemd op het 6nm-proces van TSMC en heeft een ARM A78-architectuur, met CPU- en GPU-prestaties die respectievelijk 65% en en 125% sneller zijn in vergelijking met die op de OnePlus Nord die in juli 2020 is uitgebracht. OnePlus heeft nauw samengewerkt met MediaTek om de op AI gebaseerde functies van de processor te optimaliseren. Om de nieuwe AI-functies van de chipset te benadrukken, hebben OnePlus en MediaTek gekozen voor de naam Dimensity 1200-AI, waarmee het zich onderscheidt van de standaard Dimensity 1200.  

De Nord 2 wordt ook geleverd met een 6,43-inch Fluid AMOLED-scherm met een ververssnelheid van 90 Hz. Met nieuwe functies zoals AI Color Boost en AI Resolution Boost, die de kleuren optimaliseren en de resolutie van populaire apps opwaarderen, biedt de Nord 2 levendige en dynamische visuele ervaringen.  De Nord 2 is voorgeïnstalleerd met OxygenOS 11.3, OnePlus’ snelste en meest responsieve software tot nu toe. OxygenOS 11 bevat belangrijke upgrades waaronder de Dark Mode en de Zen Mode, een comfortabele bediening met één hand en verschillende always on display (AOD)-opties, met extra personalisatie, gebaren en gamingvriendelijke aanpassingen zoals de nieuwe OnePlus Games App op OxygenOS 11.3. 

Andere OnePlus-functies

In Europa wordt de OnePlus Nord 2 5G geleverd in twee prachtige kleurenversies – Blue Haze en Gray Sierra – die beide robuust, vingerafdrukbestendig en prachtig afgewerkt zijn.

De Nord 2 beschikt over extra upgrades om de algehele ervaring tot in de fijnste details te optimaliseren. Met twee 5G SIM-kaartsleuven en 5G downloadsnelheden tot 2,95 Gbps biedt de Nord 2 stabiele en betrouwbare ondersteuning voor mobiel internet. Het toestel beschikt ook over een royaal stel stereoluidsprekers voor een meeslepende audio-ervaring en Haptics 2.0 voor een naadlozere en gevoeligere tactiele feedback. 

De OnePlus Nord 2 5G ontvangt twee jaar lang Android-updates en drie jaar lang beveiligingsupdates.   

Prijzen en beschikbaarheid  De OnePlus Nord 2 5G is vanaf 28 juli 2021 verkrijgbaar op de website van OnePlus en via onze partners Coolblue, T-Mobile en Mobiel.nl.

OnePlus organiseert voorafgaand aan de publieke verkoop ook pre-orders voor alle OnePlus-fans die niet kunnen wachten om de Nord 2 5G te kopen. Deze pre-order vindt plaats op OnePlus.com en via onze partners vanaf 22 juli om 17.00 uur tot 27 juli middernacht. Alle consumenten die de OnePlus Nord 2 5G kopen op OnePlus.com tijdens de pre-orderperiode ontvangen het toestel als eersten met vervroegde verzending vanaf 26 juli. Voor hen zijn er extra voordelen zoals 10% korting op een Nord 2-telefoonhoesje en -screenprotector en 50% korting op de OnePlus Buds Z.

“Hear the Unheard” met de OnePlus Buds Pro

Na de release van OnePlus’ eerste smartwatch dit jaar is het bedrijf actief bezig zijn portfolio van ecosysteemproducten uit te breiden met nog meer onderling verbonden intelligente toestellen. Vandaag heeft OnePlus officieel zijn eerste hoogwaardige volledig draadloze oordopjes onthuld, de OnePlus Buds Pro. Geniet nu van een toonaangevend systeem met slimme ruisonderdrukking, superieure gesprekskwaliteit, langere batterijprestaties en een meer gepersonaliseerd geluid voor een meeslepende en eersteklas audio-ervaring.

De OnePlus Buds Pro zijn voorzien van een slim ANC-systeem dat op een intelligente manier ongewenste geluidsfrequenties, zoals omgevingsgeluiden of gesprekken, in realtime overstemt, waarbij het ruisonderdrukkingsniveau overeenkomstig wordt aangepast, zodat gebruikers zich ongestoord kunnen onderdompelen in hun muziekwereld. Elke oordop beschikt over een systeem met drie microfoons dat geluidsniveaus tot 40 dB actief wegfiltert. Dit zorgt voor een aangepaste, veel comfortabelere luisterervaring, in tegenstelling tot conventionele ANC-systemen met vaste ruisonderdrukkingsniveaus. In combinatie met verbeterde algoritmen voor ruisonderdrukking en een mechanisch ontwerp om windruis te reduceren, zorgen de OnePlus Buds Pro ervoor dat gesprekken altijd kristalhelder zijn, zelfs in luidruchtige omgevingen.

De draadloze oordopjes zijn voorzien van OnePlus Audio ID, een zorgvuldig gekalibreerd geluidsprofiel dat is afgestemd op de specifieke geluidsgevoeligheid van de gebruiker. Gekoppeld aan twee grote dynamische drivers van 11 mm en Dolby Atmos-ondersteuning, brengen de OnePlus Buds Pro de muziek tot leven met rijkelijk hoge tonen, dreunende bassen en kristalheldere zang. Bovenop het uitstekende geluid hebben de OnePlus Buds Pro ook een onafgebroken batterijlevensduur van maximaal 38 uur bij volledige lading en 10 uur bij een korte lading van slechts 10 minuten. De oordopjes ondersteunen ook OnePlus’ bliksemsnelle Warp Charge, evenals Qi-gecertificeerde draadloze laders van derden, zodat gebruikers altijd verbonden kunnen blijven met hun muziek. Naast het ergonomische design dat licht maar toch prettig is om mee te nemen onderweg, bieden de draadloze oordopjes ook Bluetooth 5.2-ondersteuning en een vertraging van slechts 94 ms met de Pro Gaming-modus ingeschakeld.

Prijzen en beschikbaarheid De OnePlus Buds Pro kost 149 euro en kan als pre-order worden besteld op OnePlus.com vanaf 18 augustus tot 24 augustus om middernacht. Daarna, vanaf 25 augustus 2021, zal de publieke verkoop van start gaan op oneplus.com en bij de partnerkanalen. Ga voor meer informatie naar OnePlus.com. 

Bron en foto © OnePlus

Vorig artikelBekijk de trailer van Knockout City Season 2 – Fight at the Movies
Volgend artikelNieuwe V Battle Decks voor Pokemon Trading Card Game