Home Nieuws Gadgets & Electronica Next-level Wi-Fi: de nieuwe FRITZ!Repeater 6000 combineert tri-band Wi-Fi 6 met intelligente...

Next-level Wi-Fi: de nieuwe FRITZ!Repeater 6000 combineert tri-band Wi-Fi 6 met intelligente Mesh-technologie

Met de nieuwe FRITZ!Repeater 6000 lanceert AVM een nieuw topmodel dat Wi-Fi 6 combineert met intelligente Mesh-technologie. Met drie radio-units en 12 antennes is de nieuwe tri-band repeater een meesterwerk in de Wi-Fi 6-klasse. De nieuwe FRITZ!Repeater zorgt voor een uitzonderlijk stabiele en maximale reikwijdte. Zelfs met meerdere streaming- en gamingtoepassingen tegelijk loopt de Wi-Fi altijd soepel – bijvoorbeeld tijdens videovergaderingen bij thuiswerken, met een 4K-stream parallel en de kinderen die thuis les volgen.

Samen met een FRITZ!Box creëert de FRITZ!Repeater 6000 een naadloos Wi-Fi-netwerk met behulp van intelligente Mesh-technologie. Dit betekent dat zelfs in grote appartementen en complexe bouwkundige constructies alle apparaten altijd optimaal van Wi-Fi worden voorzien: van laptops en smartphones tot smart-tv’s en spelconsoles. De 2,5 Gbit/s- en 1 Gbit/s-poorten zijn ook te gebruiken om snel gegevens te verdelen in het thuisnetwerk via LAN. De FRITZ!Repeater 6000 vult het uitgebreide aanbod van AVM voor modulaire woninguitbreiding met Mesh Wi-Fi aan. Indien gewenst is het nieuwe topmodel eenvoudig te combineren met alle FRITZ!Box-modellen, evenals de FRITZ!Repeaters 2400, 1200 en 600 en de tri-band repeater 3000.  

Meerdere apparaten, tegelijkertijd en snel: Wi-Fi voor de hoogste eisen met FRITZ!Repeater 6000

De FRITZ!Repeater 6000 combineert krachtige hardware met de intelligente Mesh Wi-Fi-technologie van AVM. Met Wi-Fi-datasnelheden tot 6 Gbit/s voldoet de FRITZ!Repeater 6000 zelfs aan de hoogste eisen – en haalt hij dankzij Wi-Fi 6 het maximale uit smartphones en andere draadloze apparaten van deze nieuwste generatie. De krachtige Wi-Fi 6 van de FRITZ!Repeater 6000 maakt gelijktijdig gebruik van meerdere draadloze apparaten in het thuisnetwerk mogelijk. Mesh, Wi-Fi-Steering, automatische kanaalselectie, crossband-repeating en andere intelligente technologieën zorgen ervoor dat alle mobiele apparaten zoals tablets en notebooks altijd verbonden zijn met het optimale draadloze access point. Een bijkomend voordeel zijn de bijzonder korte reactie- en doorlooptijden van de IP-pakketten, die bijvoorbeeld voor gaming belangrijk zijn.

Een krachtige combinatie voor uitgebreide Wi-Fi-dekking: Tri-band en Wi-Fi 6

Net als de FRITZ!Repeater 3000 heeft het nieuwe topmodel drie radio-units – één voor de 2,4 GHz-band en nog eens twee voor de 5 GHz-band. Dankzij elke vier streams maken de drie radio-units van de FRITZ!Repeater 6000 een maximale datasnelheid mogelijk van maximaal 6 Gbit/s: op 5 GHz tot 2400 Mbit/s per radio-eenheid en in de 2,4 GHz-band tot 1200 Mbit/s. Via de extra unit voor 5 GHz communiceert de Mesh-repeater met de FRITZ!Box om een optimale integratie van alle apparaten in de Mesh Wi-Fi te garanderen. De andere twee banden zijn dus vrij om te communiceren met eindapparaten. De Wi-Fi 6-standaard maakt ook gebruik van OFDMA-modulatie. Hierdoor scoort de FRITZ!Repeater 6000 bijzonder goed in omgevingen met een aantal naburige Wi-Fi netwerken en is hij in staat om meerdere apparaten tegelijk te voeden. De twee LAN-poorten met elk 2,5 Gbit/s en 1 Gbit/s maken het mogelijk om de nieuwste generatie netwerkcompatibele apparaten snel via de kabel te integreren.

De snelle distributie van grote hoeveelheden gegevens,  van bijvoorbeeld een NAS-apparaat of naar een tv-toestel, is mogelijk over grotere afstanden in het thuisnetwerk. De FRITZ!Repeater 6000 werkt ook met routers van andere fabrikanten of providers. Dit betekent dat gebruikers kunnen genieten van de beste Wi-Fi, zelfs als ze geen FRITZ!Box gebruiken. De Mesh-technologie van FRITZ! is gebaseerd op internationaal geaccepteerde standaarden en is te gebruiken voor zowel back-end- als cloudgebaseerd Wi-Fi-beheer. Hierdoor zijn FRITZ! producten centraal te beheren in bedrijven of door providers.

Snel en eenvoudig te installeren

Dankzij de rechtopstaande behuizing is de nieuwe repeater overal in huis te plaatsen. De FRITZ!Repeater 6000 is in een mum van tijd geïnstalleerd en met één druk op de knop in het FRITZ!-thuisnetwerk geïntegreerd. De tri-band repeater neemt automatisch alle instellingen van de FRITZ!Box over, zoals de Wi-Fi-netwerknaam (SSID), het wachtwoord, de nachtmodus en de instellingen voor het gastennetwerk. Bovendien geven de LED’s op de FRITZ!Repeater 6000 de verbindingsinstelling en de kwaliteit van de verbinding tussen de repeater en de FRITZ!Box aan. Gebruikers kunnen ook de FRITZ!App WLAN gebruiken om de perfecte positie voor hun Mesh-repeater te vinden. Met gratis updates van het intelligente FRITZ!OS-besturingssysteem krijgt de Mesh-repeater, net als alle FRITZ!-producten, regelmatig nieuwe functies en beveiligingsupdates.

De technische specificaties in een oogopslag:

 • Tri-band repeater voor Mesh Wi-Fi met Wi-Fi 6
 • Geschikt voor FRITZ!Box en draadloze routers van andere fabrikanten
 • Uitgerust met drie Wi-Fi-zendeenheden tot 2400 Mbit/s + 2400 Mbit/s op 5 GHz en 1200 Mbit/s op 2,4 GHz
 • Wi-Fi datasnelheden tot 6 Gbit/s
 • Wi-Fi met speciaal 5 GHz-back channel
 • Ondersteuning voor Wi-Fi 6 (IEEE 802.11ax) en oudere Wi-Fi-standaarden (IEEE 802.11ac/n/g/a)
 • Intelligente mechanismen zoals mesh steering zorgen voor optimale Wi-Fi
 • Een 2,5 gigabit LAN-poort en een 1 gigabit LAN-poort
 • Ondersteunt de nieuwe WPA3 Wi-Fi-coderingsstandaard
 • Vind de ideale positie in uw huis met de FRITZ!App WLAN
 • Eenvoudig in te stellen met één druk op de knop
 • FRITZ!OS met Wi-Fi gastentoegang, nachtmodus, enz. en regelmatige updates
 • Garantie van de fabrikant: 5 jaar

Prijs en beschikbaarheid

De FRITZ!Repeater 6000 is verkrijgbaar bij Informatique voor een adviesprijs van 219 euro.

Bron en foto © Fritz!