Home Nieuws Gadgets & Electronica LG introduceert 2023 Oled-TV line-up met verbeterde webos en personaliseringsfuncties

LG introduceert 2023 Oled-TV line-up met verbeterde webos en personaliseringsfuncties

© LG

LG Electronics (LG) heeft haar 2023 TV line-up onthuld, met als hoogtepunt de meest geavanceerde serie OLED TV’s tot nu toe. Met premium zelfoplichtend beeldkwaliteit, krachtige image processing technologieën en een verbeterde webOS platform. De line-up biedt slimme functies en diensten waarmee de nieuwste OLED TV’s de kijkervaring naar een hoger niveau tillen zoals alleen LG OLED dat kan.

Tien jaar nadat LG de wereld kennis heeft laten maken met de allereerste OLED-tv met groot scherm, blijft LG toonaangevend op de premium tv-markt. De geavanceerde OLED-tv’s van het bedrijf zijn al 11 jaar op rij erkend bij de CES Innovation Award en zijn in de loop van de tijd blijven evolueren om consumenten steeds meer waarde te bieden. LG OLED staat bekend om zijn uitzonderlijke beeldkwaliteit, het produceren van levendige, nauwkeurige kleuren met diepe zwarttinten en een oneindige contrastverhouding voor beelden die opmerkelijk levensecht zijn.

Naast het realiseren van meer meeslepende kijkervaringen, heeft de zelfverlichte technologie van LG het bedrijf in staat gesteld om ongekende, visueel verbluffende tv-vormfactoren te creëren, waaronder marktprimeurs zoals de oprolbare LG SIGNATURE OLED R en de buigbare LG OLED Flex. LG OLED Flex, een dubbele onderscheiding bij de CES 2023 Innovation Award, won Best of Innovation in de categorie Gaming.

Speerpunt in de OLED-line-up van LG voor 2023 zijn de nieuwste tv’s uit de Z3, G3 en C3 OLED evo-serie. Deze verbeterde, nieuwe modellen bieden een hogere helderheid en kleurnauwkeurigheid, evenals verbazingwekkende helderheid en details dankzij de precisie en prestaties van de LG OLED evo-technologie en de nieuwe α9 AI Processor Gen6.

De nieuwste processor uit de Alpha-serie maakt gebruik van LG’s meest geavanceerde AI-ondersteunde Deep Learning-technologie om een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit te garanderen. AI Picture Pro biedt nu verbeterde opschaling voor meer helderheid en verbeterde dynamische tonemapping, waardoor de diepte en details in elk frame zichtbaar worden. AI Picture Pro integreert ook een beeldverwerkingstechnologie die belangrijke objecten, zoals gezichten van mensen, detecteert en verfijnt om ze een meer levensechte HDR-kwaliteit te geven. Naast het verfijnen van de beeldreproductie, drijft de α9 AI Processor Gen6 LG’s AI Sound Pro aan; een functie die kijkers helpt mee te gaan in de actie op het scherm door virtuele 9.1.2 surround sound te leveren via het ingebouwde luidsprekersysteem van de tv.

Een andere belangrijke upgrade die dit jaar op de OLED evo G3-serie is toegepast, is LG’s Brightness Booster Max-technologie, die een gloednieuwe lichtregelingsarchitectuur en lichtstimulerende algoritmen bevat om de helderheid met maximaal 70 procent te verhogen.1 Helderheid wordt in kaart gebracht en geregeld op een pixel- per pixel, wat resulteert in scherpere, meer realistische beelden.

LG’s 2023 G3 OLED evo-modellen beschikken ook over een esthetische upgrade door de introductie van het ultranaadloze One Wall Design.2 De modellen van dit jaar laten geen zichtbare opening over wanneer ze aan de muur worden gemonteerd en brengen stijl en moeiteloze elegantie naar de woonkamer.

Ook blijft LG zijn technologisch leiderschap benutten, niet alleen om producten en diensten voor een beter leven te creëren. 2023 LG OLED-tv’s zijn ontworpen om vriendelijker te zijn voor het milieu, van productie tot en met verwijdering, waardoor duurzame cycli ontstaan. LG OLED-tv’s hebben geen achtergrondverlichting, wat betekent dat er voor elke tv minder materialen nodig zijn dan voor een conventionele led-tv. Ze maken ook gebruik van veel componenten die zijn gemaakt van gerecycled plastic en worden zelfs geleverd in een eco-verpakking gemaakt van recyclebare materialen en bedrukt in één kleur. Alle OLED-tv’s van het model 2023 van LG zijn prettiger voor de ogen van de kijker en zijn gecertificeerd als weinig blauw licht door TÜV Rheinland en flikkervrij door UL Solutions.

LG OLED introduceert ook een vernieuwde, meer gepersonaliseerde gebruikerservaring in 2023. Met de nieuwste versie van webOS presenteren de modellen van dit jaar All New Home, een opnieuw ontworpen gebruikersinterface (UI) die een schat aan personalisatie-opties en meer gemak dan ooit biedt. De nieuwe ‘Quick Cards’ bieden gebruikers eenvoudig toegang tot de inhoud en diensten die ze het meest gebruiken – allemaal gegroepeerd in logische categorieën zoals Home Office, Gaming, Muziek en Sport. Het geavanceerdere webOS van LG maakt het voor iedereen die de tv gebruikt gemakkelijk om te genieten van gepersonaliseerde aanbevelingen die zijn afgestemd op hun eigen voorkeuren en die worden bepaald op basis van kijkgeschiedenis en kijkgewoonten.

Een verdere gepersonaliseerde gebruikerservaring op LG OLED TV is AI Concierge, die elke gebruiker een samengestelde lijst met inhoudskeuzes biedt op basis van hun eerdere gebruik en zoekopdrachten, en een selectie van trending inhoud biedt waar ze doorheen kunnen bladeren.

Ontworpen voor eersteklas thuisbioscoopervaringen, blijven LG OLED-tv’s de beeld- en audioverbeterende mogelijkheden van Dolby Vision en Dolby Atmos ondersteunen. Bovendien bieden de LG-tv’s van dit jaar naadloze integratie met de nieuwste LG-soundbars en leveren ze uitstekend meerkanaals surroundgeluid met IMAX-verbeterde kwaliteit, mogelijk gemaakt door DTS:X. LG TV en soundbar combineren ook om de WOW Orchestra3-functie te bieden, die gebruik maakt van de audiokanalen van beide producten om een sterker, meeslepender geluid te produceren.

Zoals je zou verwachten, ondersteunen de 2023 OLED-modellen van LG een breed scala aan functies die voldoen aan HDMI 2.1a. Het zijn ook de eerste tv-toestellen die door de HDMI-organisatie zijn gecertificeerd voor de onlangs aangekondigde Quick Media Switching VRR (QMS-VRR). QMS-VRR kan het tijdelijke ‘zwarte scherm’ elimineren dat soms optreedt wanneer wordt geschakeld tussen inhoud die wordt afgespeeld vanaf verschillende bronapparaten die zijn aangesloten via de HDMI 2.1a-compatibele poorten van de tv.4

De ultieme gaming-displays, LG’s zelfverlichte OLED-tv’s hebben een responstijd van 0,1 milliseconde, lage input lag en tot vier HDMI2.1a-compatibele poorten. LG OLED-tv’s zijn ook uitgerust met de Game Optimizer, waarmee gebruikers snel kunnen selecteren en schakelen tussen gaming-specifieke functies, zoals voorinstellingen voor het gamegenre. Instellingen voor G-SYNC®-compatibel, FreeSync™ Premium en variabele vernieuwingsfrequentie (VRR) zijn ook eenvoudig toegankelijk via de Game Optimizer.

LG’s ultramoderne OLED-tv’s uit 2023 zullen te zien zijn tijdens CES 2023 van 5-8 januari op de stand van het bedrijf (#15501, Central Hall, Las Vegas Convention Center). Blijf op de hoogte van alle opwindende aankondigingen van LG op CES door #LGCES2023 te volgen op sociale media

1 Geldt voor 55/65/75-inch G3-modellen
2 Geldt alleen voor modellen uit de G-serie
3 Het wordt toegepast via software-update
4 Alleen beschikbaar bij gebruik van HDMI 2.1 QMS VRR-gecertificeerde bronapparaten

Bron en foto © LG