Home Nieuws Gadgets & Electronica LG brengt LG Wing naar Nederland, unieke smartphone met draaibaar scherm en...

LG brengt LG Wing naar Nederland, unieke smartphone met draaibaar scherm en gimbal-modus

De LG WING, de nieuwste smartphone van LG Electronics (LG), is vanaf 13 november 2020 beschikbaar in Nederland. Met het verborgen tweede scherm dat zichtbaar wordt door het eerste scherm een kwartslag te draaien is deze smartphone compleet anders dan elke andere smartphone op de markt.

In Nederland is LG WING beschikbaar via KPN, belsimpel, bol.com en mobiel.nl voor een consumentadviesprijs van €1099. De eerste maand biedt LG een promopakket aan met €100 kassakorting, gratis Tone Free FN6 true wireles earbuds met UV-reiniging. Ook krijgen klanten een gratis hoesje en screen protector bij aanschaf.

Gebruikers kunnen op elk moment naadloos schakelen tussen de basismodus en de gedraaide modus voor een bijzondere en diverse gebruikerservaring. In de twist-modus draait de hele voorkant van de telefoon 90 graden met de klok mee, waarbij het hoofdscherm horizontaal komt te liggen en er een tweede 3,9 inch scherm tevoorschijn komt. In deze modus kan één app worden gebruikt op beide schermen of kunnen twee apps tegelijkertijd kunnen weergegeven.

Multitasken en nieuwe manieren van apps gebruiken

Nu steeds meer content vanaf de smartphone wordt bekeken, introduceert LG verschillende functies in WING om de mobiele kijkervaring te verbeteren. Het hoofdscherm van LG WING is een 6,8-inch P-OLED FullVision-display met een beeldverhouding van 20,5:9 voor een uitzonderlijke kijk- en game-ervaring.

Om te profiteren van de unieke vormfactor van LG WING heeft LG samengewerkt met toonaangevende videoplatforms. Als gebruikers een video via YouTube of Tubi streamen in de NAVER Whale browser, speelt de video af op het hoofdscherm terwijl in het tweede scherm commentaar of de zoekbalk zichtbaar is. LG’s werkt ook samen met andere streamingservices zoals Rave en Ficto, zodat gebruikers kunnen genieten van video’s op volledig scherm terwijl ze tegelijkertijd interactie hebben met andere kijkers via het tweede scherm.

De twee beeldschermen van de LG Wing en het revolutionair design maken het veel gemakkelijker om te multitasken. Gebruikers kunnen hun favoriete films in breedbeeld bekijken en op het tweede scherm zoeken naar informatie over hun favoriete acteurs of de film bespreken via chat met vrienden. De Multi App-functie gebruikers laat gebruikers snelkoppelingen maken voor apps die ze regelmatig samen gebruiken. De gedraaide modus kan ook handig zijn tijdens het rijden, zodat gebruikers de kaartaanwijzingen op het hoofdscherm kunnen volgen en het tweede scherm kunnen reserveren voor hands free gesprekken, die op andere telefoons ervoor zouden zorgen dat de kaart niet meer te gebruiken is.

Twist en shoot

De LG Wing is de eerste smartphone met ingebouwde Gimbal-functie ter wereld. Dit maakt de smartphone geschikt voor gebruikers die het dagelijks leven willen vastleggen met hun smartphone. De LG WING beschikt over drie camera’s aan de achterkant- een 64MP Ultra High Resolution OIS Wide, 12MP Ultra Wide Big Pixel en 13MP Wide. Met de Dual Recording in de gedraaide modus kun je gelijktijdig gebruik maken van de 32MP pop-up camera aan de voorkant en een van de achterste camera’s van de telefoon. De twee video’s kunnen worden opgeslagen in een enkel bestand, of in twee afzonderlijke bestanden. Daarnaast kan het tweede scherm worden gebruikt voor video- of fotobewerking terwijl de video of foto op het hoofdscherm wordt weergegeven. De LG WING wordt ook geleverd met LG Creator’s Kit, een collectie functies waaronder Timelapse Control, Voice Bokeh en ASMR Recording.

Met de Gimbal Motion Camera gebruik je het tweede scherm van de LG WING als handige handgreep, die de stabiliteit biedt die nodig is om met één hand horizontale opname te maken. De LG WING biedt functies die normaal gesproken alleen op een echte gimbal te vinden zijn, zoals een joystick voor het regelen van de camerahoek, een vergrendeling om schokken en wazigheid te verminderen, soepelere video’s ook bij beweging, pan follow voor horizontale bewegingen dat op en neer schudden minimaliseert, en de first person view-modus.

Bron © LG

Vorig artikelFlexe Gasten: nerd of een populaire gast?
Volgend artikelEmma Heesters wint MTV EMA Best Dutch Act award 2020
Ik ben de eigenaar van Planetzone