Home Nieuws Gadgets & Electronica Lenovo’s nieuwe Yoga pc’s combineren verbeterd design en duurzaamheid

Lenovo’s nieuwe Yoga pc’s combineren verbeterd design en duurzaamheid

© Lenovo

[CES 2022] 10 jaar geleden introduceerde Lenovo™ de eerste multi-mode Yoga™ 2-in-1-laptop op CES®. De verfijnde stijl van de Lenovo Yoga is ontworpen om veelzijdig en flexibel zijn, zodat gebruikers snel kunnen schakelen tussen werk en vrije tijd. Nu brengt de Yoga innovatie en vakmanschap naar de consument in een wereld waarin van elke locatie gewerkt, gespeeld en geleerd wordt.

Lenovo, actuele wereldleider in pc’s1, onthulde zijn zevende generatie Yoga 2-in-1 laptops met de nieuwe 14-inch convertible laptop, de Lenovo Yoga 9i, de ultra-draagbare Yoga 7i in 14-inch en 16-inch, en de 13-inch duurzame Yoga 6 gemaakt van gerecycled materiaal. Vandaag kondigde Lenovo op CES ook drie nieuwe Q-serie consumentenmonitoren aan, de Lenovo Q27h-20, Lenovo Q27q-20 en Lenovo Q24i-20, die stijl en functionaliteit samenbrengen.

Of consumenten nu een volledig uitgeruste multimedia-ervaring willen tijdens het gamen, studeren, series streamen, of content willen creëren: Lenovo maakt het mogelijk met de nieuwste reeks pc’s met krachtige Windows 11-prestaties. De nieuwe Yoga pc’s kunnen bijvoorbeeld helpen boodschappenlijstjes op afstand aan te vullen, door middel van geïntegreerde smart functies. Een andere aanvulling op het Yoga-assortiment is de CO2 Offset Service, die niet alleen bedrijven maar ook consumenten de kans geeft hun CO2 uitstoot te compenseren. 

Met het tienjarig jubileum van de Yoga kijkt Lenovo naar de toekomst door zijn designtaal voor consumenten een gestroomlijnde reboot te geven. Yoga’s luxe, maar minimalistische design heeft een frisse look zonder afstand te doen van de vertrouwde elementen. Het nieuwe verticaal gekantelde logo loopt niet recht af maar in gebogen randen. Ook wordt een genderneutraal kleurenpalet geïntroduceerd, met meer gerecyclede materialen en luxe afwerkingen. Lenovo zet zijn missie voort om ‘slimmere technologie voor iedereen’ te ontwikkelen en te leveren – met de nadruk op duurzaam en inclusief design.

Premium haalt het beste uit entertainment – Yoga 9i

Lenovo brengt een nieuwe klasse Yoga 2-in-1 uit met slimmere ingebouwde technologie voor werk en thuis. Dit jaar wordt de Yoga 9i convertible (14”, 7) geïntroduceerd, met Windows 11 en het geoptimaliseerde reactievermogen van de 12e generatie Intel® Core™ i7-1260P processor in combinatie met Intel Iris® Xe graphics. Van streamen tot browsen tot foto- en videobewerking, Lenovo biedt de benodigde real-world prestaties met lichte, snelle convertibele laptops, ontwikkeld in samenwerking met Intel.

De Yoga 9i is een multifunctionele laptop die makkelijk van laptop naar tablet modus kan worden geklapt. Daarnaast zijn de speakers geoptimaliseerd vergeleken met de vorige generatie Yoga, met onder meer een diepe, heldere bas. Daarnaast heeft het 4K OLED IPS-touchscreen slanke randen en een VESA® DisplayHDR™ 500 True Black gecertificeerd voor 100 procent DCI-P3 kleurnauwkeurigheid. De monitor heeft een 16:10-formaat om minder te scrollen en een beeldverversingssnelheid van 60 Hz voor dagelijks computergebruik. De TÜV Low Blue Light-certificering betekent dat hij speciaal is gekalibreerd voor minder vermoeide ogen.

De Yoga 9i, hier in Storm Grey, introduceert nieuwe 1-Click Function Keys om werken en spelen op afstand makkelijker te maken © Lenovo


De belangrijkste update van de Yoga 9i speelt in op de moderne hybride leer- en werkstijl. De convertible brengt productiviteitsinnovaties op de markt door een eenvoudigere opening met één hand voor multitasking-gemak, en een onconventionele edge-to-edge toetsenbordindeling met een balk met nieuwe 1-Click functietoetsen en vijf extra sneltoetsen gemarkeerd met gebruiksvriendelijke pictogrammen voor snelle toegang tot veelgebruikte functies, zoals:

 • Een snelkoppeling om over te schakelen naar de Smart Power-prestatiemodus die hogere prestaties of een langere batterijlevensduur mogelijk maakt;
 • De slimme functie Background Blur die direct helpt de privacy van de omgeving te beschermen tijdens videogesprekken via Microsoft Teams of andere samenwerkingsplatforms met slechts een klik; met één druk op de knop naar helder beeld.
 • De soundbar die is ingebouwd in het 360-graden scharnier van de Yoga 9i biedt een slimme functietoets voor het wijzigen van de audiomodus genaamd Vibe Check.
 • Naast de Smart Sense-verlichting die de achtergrondverlichting van het toetsenbord automatisch aanpast op basis van het omgevingslicht, is er de kleurmode-toets waarmee gebruikers eenvoudig het uiterlijk van hun systeem kunnen wisselen tussen een donkere en lichte modus.

De vingerafdruklezer die onderaan de Yoga 9i is geplaatst waar normaalgesproken je polsen normaalgesproken tegen de polssteun komen voor meer comfort en een strakker uiterlijk.

De Lenovo Yoga 9i in Warm Oatmeal-kleur © Lenovo

Wat verder nieuw is aan de Yoga 9i is het 45 procent grotere touchpad, meer poorten, waaronder twee Intel Thunderbolt™ 4-poorten en uitgebreide Wi-Fi 6E voor snelle connectiviteit.4 De nieuwe Yoga 9i is verkrijgbaar in neutrale tinten zoals Storm Grey en Warm Oatmeal5 in subtiele zijdeglans uitvoering, en komt met een Precision Pen 2, of e-color pen 5, voor tekenaars die liever het gevoel van een echte pen of potlood hebben.5

De 14-inch Yoga 7i in Storm Grey © Lenovo

Functionaliteit en stijl – Yoga 7i De Yoga 7i 2-in-1 laptop wordt aangeboden in twee formaten: 14-inch en 16-inch. De Yoga 7i (14”, 7) brengt entertainment tot leven met een 2.8K OLED touchscreen display met 100 procent DCI-P3 kleurengamma voor het creëeren  van hoogwaardige content. De prestaties van de 12e generatie Intel Core i7-1260P processor en Intel Iris Xe grafische processor zorgen voor een realistische hybride verwerkingskracht met lange batterijlevensduur.6

De 14-inch Yoga 7 i 2-in-1 in Stone Blue © Lenovo

De Yoga 7i (16″, 7), is met het 2.5K LCD beeldscherm met 16:10 formaat geschikt voor onder andere filmliefhebbers, hobbyisten, content creators of hobbygamers. De 16-inch 2-in-1 laptop is verkrijgbaar in ‘Storm Grey’ en de nieuwe ‘Arctic Grey’ tint.5 Kies voor het model met een 12e generatie Intel Core i7-1260P processor en geïntegreerde Intel Iris Xe grafische processor voor een sterk reactievermogen. Het is de eerste dunne en lichte laptop SKU van Lenovo in zijn soort die is gericht op Intel Evo-verificatie3 met geavanceerde graphics, TDP 60W prestaties, tot 100Whr batterijcapaciteit en Rapid Charge Express. 7

De 16-inch Yoga 7i convertible in Storm Grey © Lenovo

Ontworpen met nieuwe Comfort Edge voor een gepolijste look in alle modi, optionele actieve pen5, en meer poorten waaronder Thunderbolt 4, USB Type-A™ en een HDMI/SD-kaartlezer geeft gebruikers de volgende voordelen:

 • Slimme en makkelijke inlogbeveiliging met Full HD IR-camera
 • Grotere 91% screen-to-body ratio ten opzichte van de vorige generatie met een kenmerkend drop-down scharnier

Verbeterde oogbescherming via TÜV-gecertificeerde low blue light-technologie

De 16-inch Yoga 7i in Arctic Grey © Lenovo

Werk en creativiteit op een duurzame manier – Yoga 6 Intuïtief design en technologie veranderen, en in sommige gevallen komen ze samen. De nieuwe Yoga 6 (13”, 7) convertible laptop is geïnspireerd door alle manieren waarop we in ons dagelijks leven milieubewuste keuzes kunnen maken.

De Yoga 6 in Dark Teal kleur © Lenovo

De Yoga 6i wordt uitgebracht in Dark Teal, gemaakt van gerecycled materiaal, inclusief een hoes van gerecycled aluminium of een met stof omwikkelde hoes gemaakt van 50% gerecycled plastic. Voor de adapter is 30% gerecycled plastic gebruikt. Daarnaast is de Yoga 6 vrij van kwik, arsenicum en broomhoudende vlamvertragers (BFR), en is hij ENERGY STAR® gecertificeerd en EPEAT Silver™ gecertificeerd voor het voldoen aan energiebesparende en milieunormen. Voor bijna 25 procent van de batterijcellen van de Yoga 6 wordt post-consumptie plastic gebruikt; zelfs de verpakking van de laptop is de “groenste” die Lenovo ooit aanbood op de Yoga. Ook het beschermende kussen in de doos is voor 90 procent gemaakt van gerecycled plastic. Deze lichtgewicht convertible is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook krachtig met een AMD Ryzen™ 7 5700U processor en geïntegreerde AMD Radeon™ graphics die ultrasnelle prestaties leveren via maximaal 8 cores met een gestroomlijnde Windows 11 gebruikerservaring, en een efficiënte batterijduur6 plus Rapid Charge Boost.8

The 13-inch Yoga 6 Dark Teal met aluminium cover © Lenovo

De Yoga 6 is ontworpen voor comfort en entertainment overal, en biedt een 13-inch Full HD 16:10 touchscreen scherm voor haarscherpe beeldkwaliteit en Dolby Vision.

CO2-compensatieservice van Lenovo – nu ook voor consumenten

Voor gebruikers die een stap verder willen gaan en actief iets willen terugdoen voor het milieu, introduceert Lenovo zijn CO2 Offset Service voor consumenten. Deze dienst wordt als eerste gelanceerd op alle Lenovo Legion™- en Yoga-pc’s. Om gebruikers een eenvoudige en transparante manier te bieden om de CO2-uitstoot te compenseren en het milieu te helpen, heeft Lenovo de gemiddelde CO2-uitstoot van zijn pc’s berekend over hun hele levenscyclus, van productie en verzending tot gebruik en verwijdering. Bij de aankoop krijgen gebruikers de kans om zich in te schrijven, later worden er koolstofcompensatiecredits gekocht op basis van de berekende uitstoot van hun toestel. De koolstofcompensatiepartner van Lenovo draagt bij aan de klimaatactieprojecten van de Verenigde Naties.

Sinds de lancering van deze dienst heeft Lenovo bedrijven geholpen om meer dan 500.000 ton koolstofdioxide te compenseren, het equivalent van het broeikasgas dat wordt uitgestoten door meer dan 100.000 rondrijdende auto’s per jaar.9 Door deze dienst nu uit te breiden naar de consumentenmarkt, hebben gebruikers van Yoga- en Lenovo Legion-pc’s die de klimaatverandering willen aanpakken door CO2-compensatie, een eenvoudige en transparante manier om dat te doen met één klik op de knop.

Bescherming voor de moderne gebruiker – Lenovo Premium Care Plus

Een andere functie waarvan consumenten in januari kunnen profiteren, is de nieuwste geavanceerde pc-ondersteuning, Lenovo Premium Care Plus. Nu remote werken, leren en entertainment steeds normaler worden, is deze uitgebreide service-ervaring ontworpen met de moderne gebruiker in het achterhoofd om de technologie, essentiëler in het dagelijkse leven, verder te beschermen. Van extra bescherming bij ongelukken tot de beste prestaties van uw pc, dit uitgebreide ondersteuningspakket biedt de realtime pc-ondersteuning waar Premium Care bekend om staat, plus een reeks geavanceerde ondersteuningsdiensten van Lenovo10 in één pakket.11

Scherpe beeldschermen – Lenovo Q27h, Lenovo Q27q, Lenovo Q24i Lenovo introduceert een nieuwe reeks opvallende monitoren uit de Q-serie voor consumenten, die de resolutie, slimme audio, poortkeuze en eigentijds design.

© Lenovo

De 27-inch Lenovo Q27h-20 beeldscherm zijn uitgevoerd in stijlvol design en natuurlijke Low Blue Light-technologie, gecertificeerd door Eyesafe voor een betere bescherming van de ogen. Dit vierzijdige, bijna randloze beeldscherm levert een uitstekende gebruikerservaring via QHD IPS HDR-capaciteit voor levendige kleurprestaties die voor 95% DCI-P3, 99% sRGB en Delta E<2 nauwkeurig zijn. Verander uw Lenovo Q27h in een entertainment-verbindingshub met de handige USB-C® dockingoplossing met één kabel om apparaten op te laden en/of het scherm uit te breiden om inhoud op meerdere schermen weer te geven. Ideaal voor dagelijks gebruik met een geïntegreerde telefoonhouder en slimme luidspreker om rommel op het bureau te verminderen.

© Lenovo

Daarnaast zijn er nog twee monitoren uit de Q-serie: de grotere 27-inch Lenovo Q27q-20 met maximaal QHD-resolutie, en de 23,8-inch Lenovo Q24i-20 met maximaal Full HDThe Lenovo Q27q-20 and Lenovo Q24i-20 zijn erg dun en stijlvol © Lenovo

Met een slanke kop van 7,1 mm en een driezijdig bijna randloos ontwerp combineren deze mainstream-monitoren verfijning en comfort met een ergonomische standaard. Deze tweekleurige zilver/zwarte monitoren en hun metalen flagship zijn allemaal gemakkelijk te beheren en te optimaliseren via de slimmere functies van Lenovo Artery.

Lifestyle accessoires12 – Yoga Mobile Mouse, Yoga Performance Mouse en de Lenovo Go 130W oplader met meerdere poorten Wanneer de inspiratie toeslaat of het werk roept, moet een oplaadbare muis op elk apparaat kunnen aansluiten en moeiteloos op elk oppervlak kunnen werken. Wie op zoek is naar een draadloze muis met een eersteklas uitstraling om de productiviteit te verhogen, kan kiezen tussen de ultradraagbare Yoga Mobile Muis met laag profiel of de nieuwe Yoga Performance Muis met ergonomisch ontwerp.

© Lenovo

De muizen zijn verkrijgbaar in Cloud Grey en Dark Teal tint5 als aanvulling op de nieuwe Yoga-apparatuur en hebben drie instelbare instellingen voor een hogere gevoeligheid tot 2400 DPI, plus een dynamisch scrollwiel met dubbele snelheid. Beide muizen bieden gebruikers de nauwkeurigheid van een IR-sensor, een dual-host Bluetooth-verbinding® voor meer precisie en een duurzame geïntegreerde batterij die eenvoudig kan worden opgeladen via de USB-C-poort, zodat meldingen over een bijna lege batterij tot het verleden behoren.

© Lenovo

Maak kennis met de compacte Lenovo Go 130W multi-poort oplader voor consumenten die op zoek zijn naar een enkele oplaadhub met drie USB poorten. DE draagbare lader geeft intelligent stroom af en bevat LED-indicatoren om de laadstatus weer te geven.

EMEA Prijzen en beschikbaarheid13

 • De Yoga 9i convertible laptop (14”, 7) met 12th Gen Intel Core processors is naar verwachting beschikbaar vanaf april 2022 online, en juli 2022 in winkels, met een startprijs van €1.499.13
 • De 16-inch Yoga 7i convertible laptop met 12th Gen Intel Core processors is naar verwachting beschikbaar vanaf mei 2022 online, en juli 2022 in winkels, met een startprijs van €1.199. De 14-inch Yoga 7i is ook beschikbaar vanaf mei 2022 (online) en juli 2022 (winkels), met prijzen vanaf €1.099. 13
 • De Yoga 6 convertible laptop (13”, 7) met AMD Ryzen 500 Series processors is naar verwachting beschikbaar vanaf mei 2022 online, en juli 2022 in winkels. De Yoga 6 is te koop vanaf €899.13
 • De Lenovo Q27h-20 monitor is naar verwachting beschikbaar vanaf juli 2022, voor €399.13
 • De Lenovo Q27-q-20 monitor is naar verwachting beschikbaar vanaf mei 2022, voor €339.13
 • De Lenovo Q24i-20 monitor is naar verwachting beschikbaar vanaf mei 2022, voor €229.13
 • De Yoga Wireless Mobile Mouse is naar verwachting beschikbaar vanaf juni 2022, voor €39.9913
 • De Yoga Wireless Performance Mouse is naar verwachting beschikbaar vanaf juni 2022, vanaf €44.9913

De Lenovo CO2 Offset Service zal beschikbaar zijn voor alle Yoga PCs wereldwijd via Lenovo.com, vanaf januari 2022.13

1 Based on IDC Worldwide Quarterly PC Tracker, Q3 2021

3 Verified, measured and tested against a premium specification and Key Experience Indicators as part of Intel’s laptop innovation program Project Athena. Testing results do not guarantee individual laptop performance. Power and performance vary by use, configuration and other factors. For more complete information about performance and benchmark results, visit Intel.com/Evo.

4 Requires separately purchased Wi-Fi router and plan that may vary by location. Additional terms, conditions and/or charges apply. Wi-Fi 6 speeds are typically up to 9.6 Gbps compared to Wi-Fi 5 with up to 3.5 Gbps. Wi-Fi 6E extends the usable 6GHz wireless band for less congestion in enabled markets. Available only in certain countries due to regulatory limitations; see service provider for availability. Connection speeds will vary due to location, environment, network conditions and other factors.

5 Color options and optional accessories may vary per geography and availability.
6 All battery life claims are approximate and based on two methods of testing including MobileMark® 2018 battery life benchmark and continuous 1080p video playback on the latest update of Windows 10 and up (with 150 nits brightness and default volume level). Actual battery life will vary and depends on many factors such as product configuration and usage, software use, wireless functionality, power management settings, and screen brightness. The maximum capacity of the battery will decrease with time and use.

7 For Rapid Charge Express, charge for 15 minutes in standby mode or while powered off for up to three hours of video playback based on test results using continuous 1080p video playback on the latest update of Windows 10 and up (with 150 nits brightness and default volume level). Actual battery life will vary and depends on many factors such as product configuration and usage, software use, wireless functionality, power management settings, and screen brightness. The maximum capacity of the battery will decrease with time and use. Requires included adapter.

8 For Rapid Charge Boost, charge for 15 minutes in standby mode or while powered off for up to two hours of video playback based on test results using continuous 1080p video playback on the latest update of Windows 10 and up (with 150 nits brightness at default volume level). Actual battery life will vary and depends on many factors such as product configuration and usage, software use, wireless functionality, power management settings, and screen brightness. The maximum capacity of the battery will decrease with time and use. Requires included adapter.

9 According to the Environmental Protection Agency’s Greenhouse Gas Equivalencies Calculator.

10 Includes Premium Care, Accidental Damage Protection, Lenovo Smart Performance Services, Migration Assistant and Sealed Battery Warranty.

11 Some exclusions may apply. Additional terms and conditions apply. Availability dates and pricing may vary by geography and products may only be available in select markets.

12 Optional accessories sold separately.

13 Prices may not include tax and do not include shipping or options and are subject to change without notice; additional terms and conditions apply. Reseller prices may vary. On-shelf dates and color options may vary by geography and products may only be available in selected markets. All offers subject to availability. Lenovo reserves the right to alter product offerings, features and specifications at any time without notice.

14 Additional terms and conditions apply. Pricing is based on the CO2 emissions calculated per device across its average lifecycle and may vary in different countries based on the cost of carbon offsets. Availability dates may vary by geography and products may only be available in select markets.

15 Actual available capacity is less and varies due to many factors, including formatting, partitioning and operating system, etc. which utilize part of this capacity. The available capacity may change with software updates. LENOVO, YOGA and LENOVO LEGION are trademarks of Lenovo. CES is a trademark of the Consumer Technology Association. AMAZON and ALEXA are trademarks of Amazon Technologies, Inc. Intel, Intel Core, Intel Evo, Intel Arc, Iris and Thunderbolt are trademarks of Intel Corporation or its subsidiaries in the U.S. and/or other countries. Bowers and Wilkins is a trademark of B&W Group Ltd. Dolby Vision and Dolby Atmos are among the registered and unregistered trademarks of Dolby Laboratories, Inc. in the United States and/or other countries. VESA and DISPLAYHDR are trademarks of the Video Electronics Standards Association. FSC is the registered trademark of the Forest Stewardship Council™. ENERGY STAR is a trademark of the U.S. Environmental Protection Agency. EPEAT Silver is a trademark of the Green Electronics Council (GEC). AMD, RYZEN and RADEON are trademarks of Advanced Micro Devices, Inc. Wi-Fi is a trademark of Wi-Fi Alliance. BLUETOOTH is a trademark of the Bluetooth Special Interest Group (SIG). TÜV is a registered trademark of the TÜV Rheinland Group. EYESAFE is a trademark of EYESAFE INC. USB Type-C® and USB-C® are registered trademarks of USB Implementers Forum. ANDROID is a trademark of Google LLC. MicroSD is a trademark of SD-3C, LLC. All other trademarks are the property of their respective owners. ©2021, Lenovo Group Limited.

https://www.lenovo.com/nl/nl/

Bron en foto © Lenovo