Home Nieuws Gadgets & Electronica Leica APO Summicron-M 35mm F2 ASPH

Leica APO Summicron-M 35mm F2 ASPH

Transcontinenta B.V. introduceert, als distributeur van Leica in Nederland, de nieuwe Leica APO Summicron-M 35 f/2 ASPH. Met dit objectief brengt Leica opnieuw een M-objectief uit waarvan de optische prestaties nauwelijks overtroffen kunnen worden. Net als bij de succesvolle APO-Summicron-M 50 f/2 ASPH. kregen de ontwerpers slechts één opdracht mee: het realiseren van maximale beeldprestaties zonder compromissen. Het resultaat is een objectief waarvan de scherpe detailweergave alles haalt uit de huidige, én ook toekomstige beeldsensoren. Bovendien is de Leica APO-Summicron-M 35 f/2 ASPH. het enige M-objectief met een minimale scherpstelafstand van slechts 30 centimeter, wat een groot aantal nieuwe creatieve opnamemogelijkheden biedt.

MANDATORY BYLINE – (C) HUW JOHN, Cardiff 22/10/2020 NOT FOR USE OR PUBLICATION NO PERMISSION IS GRANTED FOR USE OF IMAGE OR DATA mail@huwjohn.com www.huwjohn.com www.palmant.com Instagram: huwjohn_uk

Uitzonderlijke beeldkwaliteit

De uitzonderlijke beeldkwaliteit wordt mogelijk gemaakt door het uitgebreide lensontwerp, gecombineerd met de uiterst nauwkeurige productieprocessen in de Leica fabriek. De tien lenselementen zijn verdeeld in vijf groepen; drie elementen zijn voorzien van asferische oppervlakken (waarvan één aan beide zijden). Zes elementen zijn gemaakt van glas met anomale gedeeltelijke dispersie, die niet alleen chromatische aberraties tot bijna nul reduceren, maar ook zorgen voor een apochromatische correctie. Een kwaliteit die zelden wordt aangetroffen in objectieven van deze brandpuntsafstand.

MANDATORY BYLINE – (C) HUW JOHN, Cardiff 20/10/2020 NOT FOR USE OR PUBLICATION NO PERMISSION IS GRANTED FOR USE OF IMAGE OR DATA mail@huwjohn.com www.huwjohn.com www.palmant.com Instagram: huwjohn_uk

Kortste minimale scherpstelafstand voor een M-objectief

De APO-Summicron-M 35 f/2 ASPH. levert ook uitstekende resultaten op korte scherpstelafstanden, dankzij een zwevend lenselement dat zorgt voor gelijkblijvende prestaties op alle afstanden. De scherpstelring heeft een bijzonder grote scherpstelslag van 300°, waardoor zeer nauwkeurig scherp gesteld kan worden. En dit ondanks het grote verschil in scherpstelafstand tussen oneindig en de kortste scherpstelafstand van slechts 30 centimeter. Via de meetzoeker van de Leica M camera’s kan het objectief tot op een afstand van 70 cm scherp gesteld worden, waarna er even een lichte weerstand op de scherpstelring voelbaar wordt. Op afstanden tussen 70 en 30 cm kan de fotograaf naar keuze scherpstellen via het Lcd-display van de camera in de Live View-modus, door de elektronische Leica Visoflex zoeker of met behulp van de Leica FOTOS-app

MANDATORY BYLINE – (C) HUW JOHN, Cardiff 15/10/2020 NOT FOR USE OR PUBLICATION NO PERMISSION IS GRANTED FOR USE OF IMAGE OR DATA mail@huwjohn.com www.huwjohn.com www.palmant.com Instagram: huwjohn_uk

Extreem gecorrigeerd op lensfouten

De innovatieve constructie van de zonnekap, in combinatie met zeer effectieve anti-reflectiecoatings, maakt de Leica APO-Summicron-M 35 f/2 ASPH. extreem ongevoelig voor elk soort strooilicht. Zo kan de fotograaf zonder enig probleem tegen de zon of andere lichtbronnen in fotograferen. Ook andere optische lensfouten zoals chromatische aberratie en vervorming worden vrijwel volledig gecorrigeerd. Samen met de extreem hoge contrastweergave van rand tot rand, zorgt dit voor een bijzonder fraaie bokeh bij open diafragma. Aangezien het diafragma bijna cirkelvormig is (dankzij het gebruik van elf lamellen), blijft dit effect ook behouden bij het diafragmeren van het objectief.


Geschikt voor sensoren met een hoge resolutie

Meer nog dan bij enig ander Leica M-objectief, hoeft de Leica APO-Summicron-M 35 f/2 ASPH. alleen gediafragmeerd te worden voor compositionele doeleinden en nooit voor het regelen van de beeldkwaliteit. De weergavekwaliteit in het centrum en aan de randen van het beeld, is namelijk al zo uitstekend dat er geen noodzaak is voor verdere verbetering door te diafragmeren. Ondanks zijn uitzonderlijke prestaties, is de nieuwe Leica APO-Summicron-M 35 f/2 ASPH. toch compact en licht van gewicht. Met zijn klassieke reportage brandpuntsafstand is dit een objectief dat in elke fotografische situatie inzetbaar is en gebruikt kan worden op alle huidige en toekomstige modellen van de Leica M-serie, evenals de Leica SL2 en SL2-S camera’s met een Leica M-Adapter L.

Net als bij de succesvolle Leica APO-Summicron-M 50 f/2 ASPH. kregen de ontwerpers slechts één opdracht mee: het realiseren van maximale beeldprestaties zonder compromissen!

Beschikbaarheid en prijs

De nieuwe Leica APO Summicron-M 35 f/2 ASPH. zal de komende maanden bij de Leica Store Amsterdam, de Leica Store Lisse en de Leica dealers in Nederland beperkt beschikbaar zijn voor een prijs van € 7.300,00 inclusief btw.

Bron © Leica

Vorig artikelImagine 2021 opent met New Order en sluit af met Alien on Stage
Volgend artikel[video] Coming 2 America met Eddie Murphy vanaf nu te zien op Prime Video
Ik ben de eigenaar van Planetzone