Home Nieuws Gadgets & Electronica Kingston Digital introduceert de draagbare XS2000 SSD in zakformaat

Kingston Digital introduceert de draagbare XS2000 SSD in zakformaat

Kingston Digital Europe Co LLP, een dochteronderneming voor flashgeheugen van Kingston Technology Company, Inc., wereldleider op het gebied van geheugenproducten en technologische oplossingen, introduceert vandaag de XS2000. De nieuwe draagbare SSD in zakformaat maakt gebruik van USB 3.2 Gen 2×2-snelheden om next-gen prestaties te leveren in een compacte, draagbare externe schijf.

De XS2000 levert bliksemsnelle overdrachtssnelheden tot 2.000 MB/s1, waardoor gebruikers hun productiviteit kunnen opvoeren met amper onderbrekingen.  De XS2000 biedt bovendien opmerkelijke prestaties en heeft een geheugencapaciteit tot 2TB2 waardoor in een handomdraai foto’s in hoge resolutie, 8K-video’s en grote documenten geüpload en bewerkt kunnen worden. De schijf wordt aangesloten met USB Type-C®3, zodat makers van content hun bestanden overal gemakkelijk kunnen opslaan en openen op een pc of op een mobiel apparaat. De XS2000 is bijna half zo klein als een gewone draagbare SSD, heeft een afneembare, robuuste hoes en een IP55-rating4 die bestand is tegen water en stof. Hierdoor is het de perfecte metgezel voor avonturen op locatie, of u nu gaat werken, spelen of uw favoriete hobby uitoefenen.

Tony Hollingsbee, SSD Business Manager, Kingston EMEA: “De XS2000 is speciaal gebouwd met een ultieme combinatie van hoge prestaties en een hoge capaciteit om aan de content-eisen van consumenten over de hele wereld te voldoen. Het compacte formaat, vergelijkbaar met een sleutelhanger, en de extra duurzaamheid zorgen ervoor dat dit de ideale schijf is om de productiviteit op peil te houden voor zowel de alledaagse content creator, de prosumer als de zakelijke professional.”

De XS2000 is beschikbaar in capaciteiten van 500GB tot 2TB en heeft vijf jaar garantie met gratis technische ondersteuning.

Kenmerken en specificaties van de draagbare XS2000 SSD:

 • USB 3.2 Gen 2×2 Performance: Ongeëvenaarde lees/schrijf-modus tot wel 2,000MB/s1.
 • High-speed capaciteiten: Tot 2TB2 om hoge resolutieafbeeldingen, 8K video’s en grote documenten te ondersteunen.
 • Ontwikkeld voor duurzaamheid: Getest om waterresistent te zijn, stofresistent4 en schokbestendig met een inbegrepen rubberen hoes.
 • Draagbaar zakformaat: Klein, licht en gemakkelijk op te bergen voor onderweg
 • Interface: USB 3.2 Gen 2×2
 • Snelheid1: Voor het lezen tot 2,000MB/s, voor het schrijven tot 2,000MB/s
 • Capaciteit2: 500GB, 1TB, 2TB
 • Dimensies: 54 x 32.58 x 13.5mm
 • Gewicht: 9g
 • Casemateriaal: Metaal + Plastic
 • Gebruikstemperatuur: 0°C~40°C
 • Bewaartemperatuur: -20°C~85°C
 • Garantie/Ondersteuning5: 5-jaar garantie met gratis technische ondersteuning

Compatibel met: Windows® 10, 8.1, Mac OS (v.10.14.x +), Linux (v. 2.6.x +), Chrome OS™

[1] Snelheid kan verschillen afhankelijk van de hardware, software en gebruik.

[2] Een deel van de genoemde capaciteit van de flash storage is gebruikt voor het formatten en andere functies en is daardoor niet beschikbaar voor dataopslag. Zo is de eigenlijke beschikbare capaciteit voor de opslag van data minder dan wat er is opgelijst bij de producten. Meer informatie kan u lezen in de Kingston’s Flash Memory Guide.

[3] USB Type-C® en USB-C® zijn geregistreerde handelsmerken van USB Implementers Forum.

[4] IEC/EN 60529 IP55 gecertificeerd om water en gelimiteerd stofcontact te weerstaan. Moet schoon en droog zijn voor gebruik.

[5] Beperkte garantie gebaseerd op de 5 jaar of “SSD Life Remaining” die van toepassing is op de Kingston SSD Manager. Een nieuw, ongebruikt product kan een slijtage-indicator waarde tonen van honderd (100), terwijl een product dat zijn uithoudingslimiet van de te wissen cyclussen van het programma heeft bereikt, een slijtage-indicator waarde zal tonen van één (1). Bekijk Kingston.com/wa voor meer details.

Bron en foto © Kingston