Home Nieuws Gadgets & Electronica Introductie Peak Design Travel Tripod

Introductie Peak Design Travel Tripod

0
Introductie Peak Design Travel Tripod

Met veel plezier kunnen we u nu in detail informeren over de aanstaande uitbreiding binnen het populaire Peak Design assortiment: de Travel Tripods. Wat u tot nu toe hebt gezien van de Peak Design is nog maar het begin. Peak Design producten houden ze uw spullen georganiseerd, beschermd en toegankelijk, zodat u vrij bent om op avontuur te gaan, te reizen en te creëren. Ze zijn terecht trots op het feit dat ze producten creëren met echt nut via een elegant, doordacht en bekroond ontwerp, dat bovendien gegarandeerd is voor het leven. De Peak Design Travel Tripod is daarop zeker geen uitzondering!  #findyourpeak

Hoe het begon in mei 2019.

In mei 2019 ging de Peak Design Travel Tripod live op Kickstarter. Peak Design heeft gedurende 4 jaar het statief vanaf de grond opnieuw ontworpen om ‘dode’ ruimte te elimineren en de benodigde ruimte wanneer het statief opgevouwen is te minimaliseren. Maar ze hielden het niet alleen bij ruimtebesparing. Peak Design heeft een statief ontworpen dat snel kan worden ingezet en ingepakt, bijna twee keer zo snel als een traditioneel statief. Ze hebben het gebruik van het statief intuïtief en aangenaam gemaakt en stabiliteit plus prestaties van professionele kwaliteit ontwikkeld. Daarnaast hebben ze handige functies toegevoegd om de gebruiker te helpen bij het maken van het maken van beelden, met elke uitrusting, in elke omgeving en vanuit elk oogpunt.

Nu ruim 7 maanden later hebben in het totaal 27.168 ‘Kickstarter backers’ ruim $ 12 miljoen toegezegd voor dit project en worden de laatste ‘backers’ deze maand voorzien van hun Travel Tripod. En binnenkort is het dan eindelijk de beurt aan de rest van de wereld…..

Deep Dive.

Laten we snel een duik in de meest kenmerkende USP’s van de Peak Design Travel Tripod nemen. Er is veel over te vertellen over het statief en uiteindelijk nog meer mee te beleven. Bent u meer van het kijken dan het lezen? Schakel dan over naar het Peak Design YouTube kanaal voor alle video ins en outs over de Travel Tripod. Let’s go

Professionele prestaties. De helft van het formaat.

Het Peak Design Travel Tripod neemt de helft van het volume in beslag van een traditioneel reisstatief. Traditionele statieven hebben jarenlang geleden onder een kritieke fout: onnodige bulk en verspilde ruimte, het resultaat van een ruimtelijk inefficiënt ontwerp. Door het van de grond af herontwerpen van de Travel Tripod heeft Peak Design ’s werelds meest draagbare reisstatief gecreëerd, een statief dat tot de diameter van een waterfles wordt opgevouwen, zonder dat dit ten koste gaat van de hoogte, de stabiliteit of het draagvermogen.

Zet hem sneller op (en klap hem in).

Bij traditionele reisstatieven kan een trage opstelling een gemiste kans betekenen. Niet met de Travel Tripod. Peak Design heeft een systeem van statiefpoten ontwikkeld, dat snel kan worden gebruikt via een slim systeem van vergrendelingsnokken. Met drie snelle handbewegingen kunnen de poten volledig worden uitgeschoven en bent u klaar voor de actie. En ze hebben er een bliksemsnelle camera-snelkoppeling aan toegevoegd. Het huidige record van ‘in- tot uitgeklapt’ van de Travel Tripod bedraagt momenteel overigens 8,7 seconden. 

Een bijzonder functioneel balhoofd.

Peak Design optimaliseerde ook de Travel Tripod balhoofd om vloeiender te werken dan traditionele statiefkoppen, terwijl ruimtelijke efficiëntie nog steeds voorop staat. De Travel Tripod vervangt grote en verwarrende knoppen door één enkele instelring voor een eenvoudige en soepele 360-graden verstelling. Peak Design’s gepatenteerde quick release plaattechnologie vergemakkelijkt de bliksemsnelle bevestiging van de camera, waardoor een Full-Frame DSLR of mirrorless camera met tele-objectief gemakkelijk kan worden geplaatst en is compatibel met de Peak Design draagoplossingen en Arca Swiss statief afmetingen. Bovendien heeft het balhoofd van de Travel Tripod een diameter van slechts 3,25 inch, waardoor deze netjes in lijn blijft met het compacte profiel van de poten van het statief voor een uitzonderlijk compacte draagmogelijkheid.

Gemaakt voor de camera in uw tas.

Vergis u niet: de Peak Design Travel Tripod is klein, maar hij is klaar voor grote opdrachten. Hoogwaardige materialen en nauwkeurig bewerkte onderdelen zorgen voor gewichtscapaciteit, stabiliteit en trillingsdemping die vergelijkbaar zijn met veel grotere, duurdere statieven. De Travel Tripod is ontworpen om te gebruiken met professionele foto apparatuur en kan gemakkelijk een Full-Frame DSLR of mirrorless camera met een 70-200mm tele-objectief aan. De Travel Tripod combineert een gewichtscapaciteit van 9 kg. met een maximale hoogte van 152,4 cm en presteert daarmee net zo goed als alle andere statieven in zijn klasse. 

Smartphone vriendelijk.

De Travel Tripod is vanzelfsprekend ook gemaakt voor de camera die u altijd bij u heeft: uw smartphone. Er is een reden dat smartphones de meest gebruikte camera’s in de geschiedenis van de camera’s zijn: mobiele apparaten maken tegenwoordig prachtige foto’s, ze worden alleen maar beter, en u heeft hem altijd bij u. Daarom heeft Peak Design de Travel Tripod een briljant, handig op te bergen, universele mobiele smartphone houder meegegeven. Deze wordt, wanneer niet in gebruik, slim verborgen in de middenzuil.

Veelzijdig.

Het duurt slechts enkele seconden om over te schakelen naar de omgedraaide modus, perfect voor macro- of productfotografie. Of, met een paar draaiingen van de meegeleverde zeskantsleutel, kunt u de Peak Design Travel Tripod opnieuw configureren naar de lage stand. De Travel Tripod gaat lager dan alle andere statieven in zijn klasse, waardoor u ongeëvenaarde opnamen kunt maken met grondperspectief. Bovendien bieden Peak Designs apart verkrijgbare accessoires nog meer veelzijdigheid: met de Universal Head Adaptor kan het statief met elke statiefkop worden uitgerust, de Spike Feets voegen grip toe op ijs en losser terrein en de Ultralight Conversion Kit verwijdert de onderste 4 delen van elk been en vermindert het gewicht van uw statief met bijna de helft waardoor het een ongelofelijk handig tafelstatief wordt. 

Komt inclusief beschermhoes.

Een zachte beschermhoes met een rits van de legendarische Peak Design soft goods afdeling, plus al het gereedschap om je nieuwe statief te gebruiken en te onderhouden zoals: Peak Designs aluminium Standard Plate, een 4 mm plus 2,5 mm zeskantsleutel voor het vastzetten van de plaat en het onderhoud van het statief, de hierboven genoemde smartphonehouder, een laadhaak en verwijderingsgereedschap

Werkt ook met andere statiefplaten en beugels.

De Peak Design Travel Tripod functioneert perfect in combinatie met L-beugels en statiefplaten van andere merken. Verwijder de pinnen op het balhoofd bij het gebruik van langere platen. Uiteraard compatibel met de meeste Arca Swiss platen. 

Handig ecosysteem.

Wat dacht u van het hele Peak Design ecosysteem? Met de Secure Anchor aansluitpunten kun je det Travel Tripod met elke Peak Design riem dragen. De Travel Tripod maakt gebruik van dezelfde plaat die wordt geleverd met de Peak Design Capture Clip. Draag de Travel Tripod in (of op) een Peak Design tas. Het statief heeft de grootte en de vorm van slechts een waterfles, waardoor het gemakkelijk te dragen is in elke tas die u maar wilt.

En…..met de levenslange garantie heeft u peace of mind.

Duurzaam, makkelijk te servicen en gegarandeerd voor het leven. De Peak Design Travel Tripod is weers- en schokbestendig om u jarenlang plezier te geven. Hoeveel jaar? Een leven lang. Zoals alle Peak Design producten, is ook de Travel Tripod voorzien van een levenslange garantie. Elk onderdeel van de Travel Tripod is te servicen, te reinigen en te vervangen, om het statief een langere levensduur te garanderen en ……op deze manier ook minder afval te genereren.

#shotonpdtripod
In de afgelopen maanden hebben diverse Peak Design influencers, fotografen en uiteraard de ‘Kickstarter backers’ die hun Travel Tripod inmiddels in huis hebben, de kans gehad om foto’s met de Peak Design Travel Tripod te maken. Het gaat te ver om die hier allemaal te vermelden, maar als u onder andere op Instagram zoekt onder de hastag #shotonpdtripod dan rolt u er vanzelf in een stortvloed van inspiratie.

Wanneer zijn de Peak Design Travel Tripods en Travel Tripod accessoires nu beschikbaar?
De nieuwe Peak Design Travel Tripod en Travel Tripod accessoires zijn voor de Peak Design dealers in de Benelux nu te pre-orderen bij Transcontinenta B.V.. Op dit moment is de verwachting dat de Travel Tripods en accessories vanaf de 2e week april beschikbaar zullen zijnGezien het succes van de Peak Design Travel Tripod wereldwijd is de initiële beschikbaarheid vermoedelijk wel beperkt. We doen uiteraard ons best om niemand te hoeven teleurstellen.

Informatie Peak DesignTravel Tripod.

Ondanks het feit dat de nieuwe Peak Design Travel Tripods nog niet direct leverbaar zijn, hebben we wel alvast de basis informatie vanuit Transcontinenta B.V. hieronder weergegeven:


Travel Tripod – Aluminium: 

  • Artikel code:155TTCB5150AL1
  • EAN code: 818373021276
  • Adviesverkoopprijs incl. B.T.W.: €  399,99

Travel Tripod – Carbon:

  • Artikel code:155TTCB5150CF1
  • EAN code: 818373021269

Adviesverkoopprijs incl. B.T.W.: €  669,99

Early Bird Specials voor consumenten bij pre-order Travel Tripod!


Om de lancering van de Peak Design Travel Tripods in de Benelux extra feestelijk te maken hebben we onze eigen ‘mini-Kickstarter’ campagne gecreëerd in de vorm van twee Early Bird Specials. 

  • Bij pre-order Travel Tripod – Aluminium: een gratis Leash t.w.v. € 45,-
  • Bij pre-order Travel Tripod – Carbon: een gratis Leash + Capture Clip t.w.v. € 102,50

Deze Early Bird Specials zijn geldig tot en met 31 maart 2020.
Bij de uitlevering van de Peak Design Travel Tripod pre-orders, vanaf de 2e week april, ontvangen de consumenten direct de gratis producten. Zowel de Leash als de Capture Clip (plate only) passen perfect in het ecosysteem van de Peak Design Travel Tripods. De Benelux klanten die pre-orderen bij de Peak Design Dealers in de Benelux kunnen dan direct de veelzijdigheid en draagvaarbaarheid van de Travel Tripods ervaren.

Peak Design Travel Tripod accessoires.
Het eco systeem van de nieuwe Peak Design Travel Tripods kent ook een aantal zeer praktische accessories. Van de Universal Head Adaptor tot de Ultralight Conversion Kit en deze zijn nu ook te pre-orderen bij Transcontinenta B.V.