Home Nieuws Gadgets & Electronica Introductie geheel nieuwe Samyang AF 135mm F1.8 FE.

Introductie geheel nieuwe Samyang AF 135mm F1.8 FE.

© Samyang

Transcontinenta BV, distributeur voor Samyang in de Benelux, kondigt de Samyang AF 135mm F1.8 FE aan. Dit zeer lichtsterke tele-objectief is ontworpen voor Full-Frame Sony E Mount camera’s, maar kan natuurlijk ook op de Sony APS-C camera’s gebruikt worden.

De Samyang MF 135mm F2.0 ED UMC is een tele-objectief dat sinds de introductie in 2015 bij veel mensen befaamd is vanwege zijn uitmuntende resolutie. Over het algemeen is het geliefd als een objectief voor portretfotografie, maar na verloop van tijd ging de MF 135mm verder dan portretfotografie en werd het ook populair voor landschaps- en astrofotografie. Daarom heeft Samyang Optics besloten een AF-versie uit te brengen die voor elke categorie gebruiksgemak toevoegt aan het zo geliefde handmatig scherp te stellen 135mm F/2.0 objectief.


© Samyang

De AF versie van Samyang’s beste MF tele objectief, de 135mm F2.0
 

Het nieuwe Samyang AF 135mm F1.8 FE tele-objectief is geoptimaliseerd voor portretten, astrofotografie en landschappen, maar ook voor het maken van video’s. Om deze perfect te kunnen vastleggen is het objectief voorzien van enkele praktische Samyang’s functies zoals de scherpstelvergrendelingsknop, de Samyang Custom Switch en een begrenzer voor het AF-scherpstelbereik.

Met de introductie van de nieuwe Samyang AF 135mm F1.8 FE is de Samyang autofocus F/1.8 FE serie nu compleet. De range van groothoek tot tele omvat nu een AF 24mm F/1.8, AF 35mm F/1.8, AF 45mm F/1.8, AF 75mm F/1.8 en tot slot de nieuwe AF 135mm F/1.8.

© Samyang

HOOFDKENMERKEN SAMYANG AF 135MM F1.8 FE 
 

Hoge resolutie over het gehele beeldvlak


Door de meest geavanceerde optische technologieën van Samyang toe te passen, is een teleobjectief met groot diafragma ontwikkeld dat ook nog eens een uitstekende resolutie van hoek tot hoek biedt. De AF 135mm F1.8 FE biedt verder een beeldhoek van 18,9˚ voor full-frame en 12,5˚ voor APS-C, en een groot maximaal diafragma van F/1.8. De hoge resolutie wordt vooral bereikt door het optische ontwerp van 13 elementen in 11 groepen (1 U-ASP, 2 HR, en 3 ED). In combinatie met de full-frame beeldsensor van Sony levert dit objectief een superieure scherpte en contrast in alle delen van het beeld.


Creëert een extreem kleine scherptediepte met een prachtig bokeh
De AF 135mm F1.8 FE maakt gebruik van een groot diafragma voor een vloeiende vervaging van de achtergrond. Het onderwerp wordt ook effectief gescheiden van de achtergrond door de zeer kleine scherptediepte. Bovendien is dit objectief voorzien van UA-lensdelen (Ultra-precision Aspherical), zodat u kunt genieten van een natuurlijk en verfijnd bokeh. Met behulp van deze vloeiende bokeh is de AF 135mm F1.8 perfect voor portretten, maar ook voor close-up foto’s vanwege de zeer korte minimale scherpstelafstand van slechts 0,69m.

© Samyang

Uitgebreide instelmogelijkheden 

Tot de belangrijkste extra functies van de Samyang AF 135mm F1.8 FE behoren de aanpasbare knop voor het vasthouden van de scherpstelling, de Custom Switch en de begrenzer van het scherpstelbereik. Over het geheel genomen is dit een objectief dat voldoet aan de professionele eisen voor controle en betrouwbaarheid voor zowel foto- als filmopnamen.

Focus Hold knop
Als u deze knop op het objectief indrukt, wordt de autofocus vergrendeld op afstand waarop u heeft scherpgesteld. U kunt ook andere functies, zoals Eye AF, toewijzen aan de Focus Hold knop via het menu in de camera.

Custom Switch
De Custom Switch kan zo ingesteld worden dat het diafragma traploos en geluidloos te verstellen is met behulp van de scherpstelring. Dit is aan te passen/in te stellen met het optionele Samyang Lens Station. ( In de toekomst zullen via firmware-updates meer functies worden toegevoegd).

Begrenzing scherpstelbereik
De begrenzing van het scherpstelbereik werkt alleen in de AF-stand en is handig wanneer de afstand tot een object bekend is. Beweeg de knop van de scherpstelbereikbegrenzer naar voren of naar achteren om het scherpstelbereik te selecteren. Hierbij is er de keuze uit: volledig, 0.69-2 meter of 1.5-oneindig.

© Samyang

Snel en stil AF

Het AF-systeem volgt het onderwerp snel, nauwkeurig en werkt ook geluidloos en vloeiend bij video-opnamen. Samyang’s Linear STM (Stepping Motor) stelt zowel fotografen, als videografen, tevreden met een stillere en nauwkeurigere autofocus.

Zeer korte minimale scherpstelafstand

Doordat dit een 135 mm tele is waarbij aberratie op alle scherpstelafstanden effectief wordt tegengegaan, is het mogelijk geworden om een minimale scherpstelafstand van slechts 0,69 meter en een maximale vergroting van 1:4 te bereiken voor prachtige close-up fotografie. Kleine insecten, schuwe dieren en andere onderwerpen kunnen zo worden vastgelegd met een opmerkelijk hoge resolutie en een fraaie bokeh.

Modern en spatwaterdicht ontwerp

De Samyang AF 135mm F1.8 FE is zo ontworpen dat het niet alleen rekening houdt met het te fotograferen ontwerp, maar ook met de omgeving waarin de fotograaf opnamen maakt. Het objectief is voorzien van een rubberen scherpstelring met micropatronen, zodat het prettig aanvoelt bij het gebruik. Bovendien beschermt de weerbestendige afdichting het objectief tegen lichte regen, sneeuw en stof.

Vijf jaar Samyang Benelux garantie
De kwaliteit van Samyang objectieven is uitstekend, maar er kan altijd wat gebeuren. Het is dan ook goed om te vermelden dat nieuwe Samyang gebruikers nu terug kunnen vallen op een extra zekerheid. Transcontinenta biedt een verlengde garantie van 5 jaar voor Samyang objectieven in de Benelux. Om hier gebruik van te kunnen maken, dient het objectief  binnen 4 weken na aankoop online geregistreerd te worden via

www.samyangbenelux.com/5-jaar-garantie

© Samyang

Beschikbaarheid en prijs
  De Samyang AF 135mm F1.8 FE voor Full-Frame en APS-C Sony E-mount camera’s zal vanaf begin februari te koop zijn bij de erkende Samyang dealers in de Benelux. De adviesverkoopprijs bedraagt € 949,99 incl. btw. Een overzicht van de erkende Samyang dealers in de Benelux is te vinden op:

www.samyangbenelux.com/dealers

Bron en foto © Transcontinenta BV, Samyang

Vorig artikelCharlotte Adigéry & Bolis Pupul – Ancienne Belgique, Brussel -> 20/04/2022
Volgend artikelGoede voornemens voor 2022: meer dan de helft van de Nederlanders wil meer tijd doorbrengen in de tuin
Ik ben de eigenaar van Planetzone