Home Nieuws Gadgets & Electronica Huawei herontwerpt de smartphone met de nieuwe HUAWEI Mate 30 Series

Huawei herontwerpt de smartphone met de nieuwe HUAWEI Mate 30 Series

Huawei heeft vandaag de Mate 30 Series onthuld tijdens een exclusief evenement in München. De HUAWEI Mate 30 Series is ‘s werelds eerste 2e generatie 5G smartphone en het toppunt van mobiele en technologische innovatie op het gebied van design, hardware en software.

Het ontwerp van de Mate 30 Series, geïnspireerd door minimalisme, toont hoe design en technologie perfect kunnen samengaan. De unieke OLED HUAWEI Horizon Display zorgt voor een meeslepende kijkervaring en de Kirin 990 5G SoC – de eerste die processing units en een 5G modem samenbrengt op één enkele chip – biedt ongekende prestatie en efficiëntie.

De geïntegreerde Quad Camera bevat de SuperSensing Cine Camera – een dual-main camerasysteem dat voor kwaliteitsvol beeld- en videomateriaal zorgt. Daarnaast zorgen de Huawei SuperCharge en EMUI10 voor een lange batterijduur en een ijzersterke gebruikservaring.

Richard Yu, CEO van de Huawei Consumer Business Group: “Met de Huawei Mate 30 Series ontdek je het volledige potentieel van een smartphone. De Series zet zich af van conventionele regels en biedt een ongeëvenaarde ervaring. De komst van 5G zorgt voor nieuwe kansen en de Huawei Mate 30 Series is het uitgelezen voorbeeld van wat allemaal mogelijk is.”

Design 2.0: een futuristische look

Het futuristische design van de Mate 30 Series is gebaseerd op de look van de Huawei Mate 20 Series, maar gaat nog een stuk verder. De nieuwe Huawei Horizon Display heeft een gestroomlijnd, ononderbroken oppervlak dat in een hoek van 88 graden doorloopt voor de ultieme edge-to-edge ervaring, ideaal voor foto- en videografie.

De HUAWEI Mate 30 Pro vervangt de volumeknoppen aan de zijkant door een onzichtbare, virtuele side-touch interactiefunctie. Hiermee kan de positie van de volumeknop naar persoonlijke voorkeur worden aangepast voor bijvoorbeeld linkshandige gebruikers of mensen met kleinere handen. Daarmee is de Mate 30 Pro de meest geïntegreerde all-in-one smartphone van het moment. Huawei 3D Face Unlock en de In-Screen Fingerprint zorgen samen voor een uitstekende beveiliging.

Op de achterkant van het toestel valt meteen het typische cirkeldesign van de Quad Camera op, omringd door een metalen afwerking. De HUAWEI Mate 30 Pro heeft ook de Huawei Acoustic Display technologie die zorgt voor kwaliteitsvol geluid.

Next-level foto’s en video’s met de SuperSensing Cine Camera 

De Huawei Mate 30 Pro heeft een Quad Camera systeem met een SuperSensing Cine Camera, een 8MP Telephoto Camera en een 3D Depth Sensing Camera. 

De SuperSensing Cine Camera is een dual main-camera systeem dat concurreert met een hoogwaardige DSLR. De Cine Camera heeft een grote 1/1.54-inch lichtsensor met een hoge maximale ISO rating van 51200, waardoor je video’s kan maken met opmerkelijk dynamisch bereik en ook super slow-motion met 7680 fps. De camera ondersteunt ook 4K Wide-Angle Low-light Time-Lapse video’s.

Daarnaast is de tweede camera van het dual-camera systeem een 1/1.7-inch Huawei SuperSensing Sensor die 40 procent meer licht aantrekt en daardoor ongelooflijk resultaat levert bij weinig licht met een gevoeligheid van ISO 409600.

De 8MP Huawei Telephone Camera met 3X optische zoom, 5X hybride zoom, tot 30X digitale zoom, Optical Image Stabilisation (OIS) + AI Stabilisation en 3D Depth Sensing vult het rijtje aan een maakt van de Huawei Mate 30 Series de meest geschikte smartphone voor fotografie en videografie.

Een front-facing 3D Depth Sensing camera registreert informatie over diepte en zorgt zo voor de meest natuurlijke selfies.

Baanbrekende prestaties – de eerste 2e generatie 5G smartphones

De HUAWEI Mate 30 Series wordt ondersteund door de de Kirin 990 5G, Huawei’s meest uitgebreide smartphone SoC. Met het 7nm+ EUV proces, overtreft de Kirin 990 5G de limiet van de silicon based physics door een driedelige power efficiency architectuur te voorzien voor CPU, de Da Vinci NPU (een grote dual-NPU en een kleine NPU kern), alsook een gigantische 16-core GPU voor een uitzonderlijke prestatie.

De innovatieve Kirin 990 5G ondersteunt 2G/3G/4G en de 5G Non-StandAlone (NSA) en StandAlone (SA) modus, maar ook de Dual SIM, Dual Standby en TDD/FDD full frequency bands om perfecte connectiviteit te verzekeren. De Mate 30 Series is ook de eerste 2e generatie 5G smartphones die 4K video oproepen ondersteunt.

De Mate 30 heeft een krachtige batterij van 4200mAh, terwijl de Mate 30 Pro een nog grotere batterij van 4500mAh bevat. Dankzij de TÜV Rheinland gecertificeerde draadloze technologie en de Huawei SuperCharge technologie, kan je met de 27W draadloze SuperCharge en de 40W Huawei SuperCharge het toestel snel en veilig opladen.

Daarnaast biedt de HUAWEI Mate 30 Series een verbeterde reverse wireless charging waardoor gebruikers nog gemakkelijker andere toestellen kunnen opladen. De nieuwe in-vehicle draadloze Huawei SuperCharge en Huawei SuperCharge power bank verzekeren een lange batterijduur.

Geavanceerde interactie: een snellere, veiligere en aangename ervaring

De Huawei Mate 30 Series heeft verschillende nieuwe functies die voor een vlotte en aangename ervaring zorgen:

  • Het EMUI10 operating system met hedendaagse lay-out en de Always-On-Display (AOD) waarbij de kleuren van het vergrendelscherm veranderen gedurende de dag;
  • De Dark Mode zorgt voor een aangenamere schermverlichting in een donkere omgeving;
  • Intuïtieve Side-Touch interactie op de Mate 30 Pro om knoppen te personaliseren voor het spelen van videogames of het nemen van foto’s of deze aan te passen voor links- of rechtshandigen. 
  • AI gesture control voor contactloze scherminteractie en controle over compatibele slimme apparaten. AI Auto-Rotate en AI Private View zijn ontworpen om de ervaring te optimaliseren;
  • HiCar smart travel voor vooruitstrevende, consequente connectie tussen het toestel en het communicatie of entertainment systeem van een auto.
  • Multi-screen Collaboration laat toe dat gebruikers data kunnen overzetten en controle hebben over het scherm van verschillende toestellen. 
  • Geavanceerde databeveiliging en privacy beveiliging bevatten In-Screen Fingerprint en facial recognition unlock.

Kleuren, prijs en beschikbaarheid

De 6.53-inch HUAWEI Mate 30 Pro en de 6.62-inch HUAWEI Mate 30 zijn later dit jaar in Europa verkrijgbaar in de kleuren Emerald Green, Space Silver, Cosmic Purple en Black.

Vorig artikelGemini Man te zien in 3D+ in HFR | Nog nooit eerder vertoond in Nederlandse bioscopen
Volgend artikelMNM neemt jongeren mee op digitale trip naar de toekomst
Ik ben de eigenaar van Planetzone