Home Nieuws Gadgets & Electronica Fender en Teufel introduceren de gezamenlijk ontwikkelde ROCKSTER-serie

Fender en Teufel introduceren de gezamenlijk ontwikkelde ROCKSTER-serie

© Fender / Teufel

Fender Musical Instruments Corporation, de legendarische fabrikant van gitaren en versterkers, en Teufel lanceren de gezamenlijk ontwikkelde Fender x Teufel ROCKSTER serie. Het gaat om drie hoogwaardige bluetooth-speakers die zich voor elke situatie lenen.

Fender heeft sinds 1946 zijn leiderschapspositie in geluidsinnovatie steeds verder verstevigd. Oprichter Leo Fender heeft voor een transformatie van de signaalketen gezorgd en het muzikale landschap voorgoed veranderd met alles van baanbrekende versterkers tot de lap steelgitaar en de introductie van de iconische Telecaster® en Stratocaster® gitaren. Dit jaar viert Fender de 70e verjaardag van de Stratocaster®.

Teufel werd in 1979 opgericht in Berlijn. Het verkocht aanvankelijk bouwpakketten voor luidsprekers. Inmiddels staat Teufel tot ver over de Duitse grenzen bekend om zijn eersteklas design en geluidskwaliteit.

Onder het motto ‘Here to be Heard’ hebben de beide iconische merken hun krachten gebundeld en bluetooth speakers ontwikkeld die er net zo goed uitzien als ze klinken. De jarenlange ervaring van Teufel met de ontwikkeling en productie van luidsprekers werd daartoe gecombineerd met het klassieke Amerikaanse design van de gitaren en versterkers van Fender.

“Wij zijn trots om samen met Fender de nieuwe ROCKSTER serie te presenteren. Dit is bovendien de eerste keer dat we de beproefde bluetooth luidsprekertechnologie van Teufel in de Verenigde Staten aanbieden”, zegt Sascha Mallah, de CEO van Teufel. “De Fender x Teufel ROCKSTER serie is speciaal ontwikkeld voor muziekliefhebbers, en we weten dat fans en klanten het verschil in geluidskwaliteit zullen horen. In combinatie met de innovatie en design-input van Fender onderscheiden deze luidsprekers zich duidelijk binnen de markt.”

De Fender x Teufel ROCKSTER serie
De ROCKSTER AIR 2, ROCKSTER CROSS en ROCKSTER GO 2 kunnen zowel thuis als onderweg worden ingezet voor diverse audiotoepassingen. Dat geldt voor zowel het podiumbeest ROCKSTER AIR 2 als de ultradraagbare en waterdichte ROCKSTER GO 2. Wat alle modellen met elkaar gemeen hebben, is het even heldere als krachtige Teufel geluid en een vintage touch in de vorm van het klassieke verchroomde Fender logo en een meegeleverd plectrum van Fender.

De Fender x Teufel ROCKSTER AIR 2 is verkrijgbaar voor een prijs van 699,99 euro. Deze hoogwaardige partyspeaker is speciaal ontwikkeld voor live evenementen en gebruik op podia. Dankzij de krachtige accu kan de speaker urenlang muziek ten gehore brengen op het hoogste volume.

De Fender x Teufel ROCKSTER CROSS is verkrijgbaar voor een prijs van 349,99 euro. De ROCKSTER CROSS behuist een rijkdom aan verfijnde audiotechnologie en een krachtig presterende accu. Deze tegen spatwater beveiligde speaker biedt een perfecte combinatie van draagbaarheid en krachtig stereogeluid. De Dynamore technologie van Teufel zorgt voor een bijzonder breed klankbeeld. Een originele gitaarriem van Fender doet dienst als draagriem voor optimaal comfortabel transport. De Fender x Teufel ROCKSTER GO 2 is verkrijgbaar voor een prijs van 149,99 euro. Dit is de kleinste van de drie modellen. Met zijn stootvaste behuizing is de bluetooth speaker opgewassen tegen elk avontuur. Ondanks zijn compacte vorm biedt hij een volle bas en een breed klanktapijt. Dit is te danken aan het gebruik van Dynamore technologie. De Fender x Teufel ROCKSTER GO 2 is stof- en waterbescherming van IP67-klasse en blijft daardoor ongedeerd tijdens zware regenbuien of bij een val in het zwembad.

“De ROCKSTER Fender x Teufel-serie is het resultaat van een fantastische samenwerking tussen twee merken met een hartstochtelijke liefde voor geluid van topklasse”, zegt Justin Norvell, executive vice president van Product bij FMIC. “Als wij ergens de naam Fender aan verlenen, moeten we daar echt in geloven en door het fantastische geluid zijn overtuigd. We zijn een samenwerking met Teufel aangegaan omdat zij eersteklas producten met eersteklas geluid vervaardigen.”

Bron en foto © Fender en Teufel