Home Nieuws Gadgets & Electronica DJI Mic 2: uitmuntendheid op het gebied van professionele audio-opname naar een...

DJI Mic 2: uitmuntendheid op het gebied van professionele audio-opname naar een hoger niveau tillen

© DJI

DJI, de wereldleider op het gebied van civiele drones en innovatieve cameratechnologie, heeft vandaag de lancering aangekondigd van de nieuwe DJI Mic 2, waarmee een nieuwe maatstaf wordt gezet in audio-opnameoplossingen. Met DJI Mic 2 kunnen makers een uitzonderlijke ervaring verwachten, gekenmerkt door hoogwaardige opnamefuncties, gebruiksvriendelijke ontwerpen en opmerkelijke stabiliteit.

“DJI Mic 2 vertegenwoordigt een sprong voorwaarts in audio-opnametechnologie. We hebben hoogwaardige opnamefuncties, gebruiksvriendelijke ontwerpen en opmerkelijke stabiliteit gecombineerd om makers van inhoud de tools te geven die ze nodig hebben om buitengewone audio vast te leggen, waar hun creativiteit hen ook brengt”, zegt Paul Pan, Senior Product Line Manager bij DJI.

Professionele audio-opnamefuncties in zakformaat

De kern van DJI Mic 2 ligt in de belofte van het vastleggen van schittering in verschillende geluiden. Het is uitgerust met omnidirectionele opnamemogelijkheden , zorgvuldig geoptimaliseerd voor vocale helderheid, zodat de audio-inhoud van gebruikers in verschillende scenario’s schittert. Of makers van inhoud nu boeiende vlogs produceren, inzichtelijke interviews houden of opnemen in verschillende omgevingen, DJI Mic 2 garandeert dat hun audio van hoge kwaliteit is.

DJI Mic 2 beschikt ook over intelligente ruisonderdrukkingstechnologie1, een game-changer voor makers van inhoud die werken in drukke stedelijke gebieden of drukke kamers. Deze innovatieve functie vermindert effectief omgevingsgeluid en levert heldere zang en ononderbroken audio-opnamen. Met betrekking tot winderige of snel bewegende scenario’s, heeft de DJI Mic 2 een windscherm ingebouwd om windgeruis te verminderen, wat zorgt voor een zuivere geluidsopname in winderige buitenscenario’s.

Als extra beschermingslaag voor de audio van de gebruiker biedt DJI Mic 2 de Safety Track-functie. Het stelt makers van inhoud in staat om een tweede track op te nemen met -6dB naast de primaire audiotrack, ter bescherming tegen onverwachte pieken in het audioniveau. Zelfs te midden van hoorbaar gecompliceerde omgevingen zoals rockconcerten, levert DJI Mic 2 met opmerkelijk gemak uitgebalanceerde resultaten.

Gebruiksvriendelijk ontwerp voor een naadloze en intuïtieve ervaring

DJI Mic 2 is niet alleen ontwikkeld met technische vooruitgang, maar ook ontworpen met gebruikers in gedachten. De slanke en slimme esthetiek wordt versterkt door een premium metalen oplaadcassette die niet alleen een minimalistisch uiterlijk heeft, maar ook een nieuw toegevoegde vergrendeling biedt, die een veilige en betrouwbare oplossing biedt om onbedoeld vallen te voorkomen voor gemoedsrust tijdens gebruik.

Om aan de stijl en voorkeuren van verschillende gebruikers te voldoen, is DJI Mic 2 verkrijgbaar in twee zenderkleuren: Shadow Black en Pearl White2. Shadow Black voegt een discrete, hightech uitstraling toe aan de Mic 2-opstelling, terwijl Pearl White een elegant alternatief biedt voor wie op zoek is naar een lichtgekleurde kleurstelling.

Als het erom gaat aan de slag te gaan, vereenvoudigt DJI Mic 2 het proces. Het systeem is altijd en overal klaar voor gebruik. Gebruikers kunnen gewoon de oplaadcassette openen en de DJI Mic 2 komt dan tot leven en koppelt automatisch de ontvanger en zenders tijdens het opladen. Bovendien kan de DJI Mic 2 naadloos worden aangesloten op DJI Osmo Action 4, DJI Osmo Pocket 3 en smartphoneapparaten 3 via Bluetooth, terwijl het ook probleemloze compatibiliteit biedt met verschillende opnameapparaten via USB-C, Lightning-adapters en3,5 mm TRS analoge uitgang.

DJI Mic 2 brengt ook de bediening binnen handbereik van de gebruiker met zijn moeiteloze touchscreen-bediening. Een 1,1-inch OLED-touchscreen in combinatie met eenprecisiedraaiknop biedt snelle toegang tot kritieke informatie. Makers van inhoud kunnen het volume, de versterking, de helderheid en meer gemakkelijk aanpassen, waardoor de optimale audio-installatie soepel wordt bereikt.

Met magnetische bevestiging voor snelle verhulling, hebben de zenders een gebruiksvriendelijk clip-on ontwerp dat het proces van bevestiging aan kleding vereenvoudigt. DJI Mic 2 biedt zelfs tweekanaals opname, waardoor makers van inhoud audio van twee bronnen tegelijk kunnen vastleggen, waardoor het opnemen van meerdere bronnen wordt vereenvoudigd en de efficiëntie tijdens de postproductie wordt verbeterd.

Om de creatieve horizon van de gebruiker verder te verbreden, biedt DJI praktische accessoires4 zoals de DJI Lavalier Mic en DJI Mic 2 Charging Case.

Stabiliteit en betrouwbaarheid bij elke opname

Stabiliteit is een kenmerk van DJI Mic 2 en zorgt ervoor dat de audio-opnamen van de gebruiker consistent uitstekend zijn. DJI Mic 2 is uitgerust met 8 GB interne opslag per zender en biedt tot 14 uur ongecomprimeerde 48kHz 24-bits audio-opname5. Dit zorgt ervoor dat makers van inhoud voor langere tijd kunnen opnemen zonder zich zorgen te hoeven maken over opslagbeperkingen.

DJI Mic 2 onderscheidt zich aanzienlijk door zijn geavanceerde 32-bit float interne opnamemogelijkheid6 . Deze functie levert niet alleen opnamen van hoge kwaliteit, maar past zich ook naadloos aan complexe geluidsomgevingen aan, waarbij nuances van geluiden worden vastgelegd, van zacht gefluister tot dreunende decibelniveaus. Dit niveau van flexibiliteit zorgt voor een grotere betrouwbaarheid in grillige ruisscenario’s en biedt meer opties voor fijnafstelling na de productie.

Als het gaat om bereik en batterijduur, schittert DJI Mic 2. Het biedt een indrukwekkend maximaal audiotransmissiebereik van maximaal 250 meter7 (820 ft.) in open, onbelemmerde omgevingen zonder interferentie. Dit assortiment is geschikt voor veelvoorkomende scenario’s zoals livestreaming, studio-opname en buitenopname. Bovendien heeft elke zender en ontvanger een opmerkelijke gebruiksduur van 6 uur 8, die kan worden verlengd tot een royale 18 uur met de oplaadcassette, waardoor het perfect is voor uitgebreide sessies voor het makenvan inhoud.

Prijs en beschikbaarheid

De DJI Mic 2 kan worden besteld bij store.dji.com en geautoriseerde retailpartners, met verzending vanaf vandaag, in de volgende configuraties:

De DJI Mic 2 (2 TX + 1 RX + oplaadetui) is te koop voor 309 GBP of 349 EUR, en bevat een DJI Mic 2-ontvanger, twee DJI Mic 2-zenders (Shadow Black), een DJI Mic 2-oplaadetui, DJI Mic 2 camera-audiokabel (3.5 mm TRS), een DJI Mic 2 mobiele telefoonadapter (Type-C), een DJI Mic 2 mobiele telefoonadapter (Lightning), twee DJI Mic 2 windschermen, twee DJI Mic 2 Clip Magnets, een DJI Mic USB-C oplaadkabel en een DJI Mic 2 draagtas.

De DJI Mic 2 (1 TX + 1 RX) is te koop voor 189 GBP of 219 EUR, en bevat een DJI Mic 2-ontvanger, een DJI Mic 2-zender (Shadow Black), een DJI Mic 2 camera-audiokabel (3.5 mm TRS), een DJI Mic 2 mobiele telefoonadapter (Type-C), een DJI Mic 2 mobiele telefoonadapter (Lightning), een DJI Mic 2-windscherm, een DJI Mic 2 Clip Magnet, een DJI Mic Splitter Oplaadkabel en een DJI Mic 2 Draagtas. De DJI Mic 2 Transmitter (Shadow Black) en DJI Mic 2 Transmitter (Pearl White) kunnen ook afzonderlijk worden gekocht voor 89 GBP of 99 EUR per stuk. De DJI Lavalier Mic is te koop voor 35 GBP of 39 EUR en de DJI Mic 2 Charging Case is te koop voor 59 GBP of 69 EUR.

Ga voor meer informatie over DJI Mic 2 en zijn opmerkelijke functies naar: https://www.dji.com/mic-2

Bron en foto © DJI

Vorig artikelWIN! Five Nights At Freddy’s bluray
Volgend artikelZware straffen: SCP07 distantieert zich van pyrotechniek
Ik ben de eigenaar van Planetzone