Home Nieuws Gadgets & Electronica De OnePlus Buds Pro 2: een nieuwe standaard voor ruimtelijke audio

De OnePlus Buds Pro 2: een nieuwe standaard voor ruimtelijke audio

© OnePlus

Toonaangevend technologiemerk OnePlus zet zijn missie voort om gebruikers te laten genieten van de meest hoogwaardige audio met zijn nieuwe vlaggenschipproduct, de draadloze OnePlus Buds Pro 2. Deze nieuwe oordoppen zijn uitgerust met handige nieuwe functies voor Android-gebruikers en verhogen de standaard voor stabiliteit en compatibiliteit op het gebied van ruimtelijke audio (spatial audio). Op 7 februari 2023 worden de Buds Pro 2 in markten buiten China gelanceerd. 

True Wireless Earbuds (TWS) met Spatial Audio van Google Android 

De OnePlus Buds Pro 2 zijn een van de eerste TWS-oordoppen die gebruik maken van Google’s bekende ruimtelijke audio-functie die is ontwikkeld voor Android 13. Dit maakt een multidimensionale ervaring mogelijk binnen een paar kleine oordoppen. Hierdoor komt het geluid altijd vanuit een vaste positie, ongeacht hoe je beweegt, met de kwaliteit van 3D-audio op bioscoop-niveau.  OnePlus heeft samengewerkt met Google om de ruimtelijke audio van de Buds Pro 2 zo goed mogelijk te optimaliseren, om zo de multidimensionale ervaring in theaters na te bootsen. Met behulp van OnePlus’ Spatial Rendering-algoritme en IMU-sensor brengen de OnePlus Buds Pro 2 de ruimtelijke audiofunctie naar een hoger niveau. Dit zorgt voor extra stabiliteit, compatibiliteit met app-uitbreidingen en de mogelijkheid voor andere applicaties om de technologie te gebruiken. 

© OnePlus

Vloeiende connectie dankzij Google’s Fast Pair en Audio Switching*

OnePlus streeft er altijd naar om gebruikers de best mogelijke verbinding te bieden. Daarom verhogen de Buds Pro 2 hun efficiëntie met de Fast Pair-functie van Android, waarmee je met één tik verbinding kunt maken met Android-apparaten in de buurt. Met behulp van Android’s Audio Switching-functie zijn de Buds Pro 2 in staat om verbinding te maken met twee Android-apparaten tegelijk. Op basis van je eigen voorkeuren kan je de audio daarna zonder enige haperingen schakelen tussen de twee apparaten, zonder te hoeven rommelen met de Bluetooth-instellingen. 

OnePlus lanceert de Buds Pro 2 officieel tijdens het OnePlus Cloud 11 Event op 7 februari 2023. 

Gezien de compatibiliteit van de meeste audiobronnen die momenteel op de markt zijn, heeft OnePlus ook een op maat gemaakt stereo upmixing-algoritme ontwikkeld. Dit algoritme zorgt voor multidimensionaal geluid bij het gebruik van allerlei audio- en video-apps. 

Erik Kay, VP of Engineering bij Android: “Met Android 13 hebben we ruimtelijke audiofunctionaliteit toegevoegd met de mogelijkheid voor partners om deze binnen hun eigen apparaten te gebruiken. Nu OnePlus dit nieuwe framework integreert, naast de ondersteuning voor Fast Pair en Audio Switching, kijken we ernaar uit om hun Buds 2 Pro Series toe te voegen aan het Android-ecosysteem van verbonden apparaten die allemaal samenwerken om er beter van te worden.” 

Ervaar wat pure harmonie inhoudt en ontdek meer over de OnePlus Buds Pro 2 op oneplus.com.  *Audio Switching komt in de toekomst beschikbaar na systeemupdates via OTA. 

Bron en foto © OnePlus

Vorig artikelNajib Amhali in Dream School Aflevering 4
Volgend artikelSamsung introduceert de 200-megapixel beeldsensor voor de ultieme hoge resolutie-ervaring in premium smartphones
Ik ben de eigenaar van Planetzone