TCL Communication brengt twee nieuwe tablets op de Nederlandse markt die perfecte ondersteuning bieden voor digitale lesmethoden: de Alcatel 1T 10 16GB (2020) en de Alcatel 1T 10 32GB (2020). De nieuwe tablets zijn uitgerust met verschillende functies die rekening houden met de gezondheid van de gebruiker. Ook zijn beide tablets voorzien van een batterij die zonder problemen urenlang meegaat. 

Kindvriendelijk en hoogwaardige kwaliteit 

Met de Alcatel 1T 10 (2020) series tablets krijg je de beste ervaring op het meest draagbare scherm. Dankzij een IPS-display van 10 inch bieden beide tablets kraakheldere HD-beelden waarmee je nooit raakt uitgekeken. Helemaal omdat de tablets ook zijn uitgerust met een batterij van 4.080 mAh, waarmee je zo lang kunt streamen, kijken, gamen én leren als je wilt.  

Om je ogen te beschermen als je langdurig gebruikmaakt van het apparaat, kan je verschillende gezinsvriendelijke functies inschakelen. Zo zorgt het Eye Care-systeem ervoor dat blauw licht wordt weg gefilterd om visuele vermoeidheid te verminderen en geeft de tablet desgewenst een pauzemelding om af en toe even rust te nemen van het scherm. Verder zijn met de Kids Mode verschillende limieten in te stellen voor het gebruik van de tablet. En is via je smartphone in stellen tot welke apps en websites je kind toegang heeft. Mocht de tablet alleen bestemd zijn voor huiswerk of andere onderwijs-gerelateerde activiteiten, dan weet je zeker dat je kind niet afgeleid raakt.  

Naast zijn gezinsvriendelijke functies beschikt de 1T 10 32GB (2020) ook over slimme audio: een combinatie van twee audiospeakers en twee microfoons met 3M far-field stemherkenning. Je Google Assistant inschakelen is een fluitje van een cent en je beschikt heel snel over de informatie die je nodig hebt. En met 32 GB aan intern geheugen en een extern geheugencapaciteit van maximaal 128 GB sla je al je zaken – of ze nu school- of entertainment-gerelateerd zijn –veilig op.  

Twee varianten 

De nieuwe Alcatel 1T 10 (2020) is verkrijgbaar in twee varianten: een WIFI-variant met 32 GB aan intern geheugen, die op Android 10 draait en een WIFI-variant met 16 GB intern geheugen die op Android 10 Go draait. In tegenstelling tot de 32-variant beschikt de WIFI-variant niet over slimme audio. De 32GB tablet heeft een adviesprijs van 119,99 euro; de 16GB tablet is verkrijgbaar voor 99,99 euro.  

Stijging in tabletverkopen eerste kwartaal  

De aanhoudende toename in thuisonderwijs heeft voor TCL Communication geleid tot een flinke groei in Europese tabletverkopen. Onder ander Alcatel ging dit financiële jaar sterk van start, met een verkooptoename van zijn gehele tabletserie. Volgens de Worldwide Quarterly Tracker* van IDC is de verkoop van tablets van TCL in Europa in het eerste kwartaal van 2020 toegenomen met 85 procent. In diezelfde periode steeg het aantal tabletverkopen wereldwijd met 78 procent. Deze grote groei verstevigt de positie van het bedrijf als Europese marktleider. 

*Bron: IDC Worldwide Quarterly Tracker voor Q1 2020 tabletverkopen wereldwijd 

De 32 GB versie is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Bol.com en volgende week zullen beide versies te verkrijgen zijn bij zowel Bol.com als Mediamarkt.

Bron 2 © TCL Alcatel

Comments

comments