Home Nieuws Gadgets & Electronica Daily Paper en G-SHOCK kondigen hun eerste samenwerking aan

Daily Paper en G-SHOCK kondigen hun eerste samenwerking aan

De gedeelde passie van Daily Paper en G-SHOCK op het gebied van creativiteit heeft geleid tot een opvallend horloge met daarin het DNA van beide merken. Lees hieronder meer.

Twee visies in één horloge

Al in de vroege jaren tachtig introduceerde G-SHOCK zijn eerste horloge, destijds het eerste horloge op de markt dat bestand is tegen zware omstandigheden en extreme sporten. In het decennium dat volgde groeide deze innovatieve G-SHOCK uit tot een iconisch ontwerp en werd al snel geliefd bij een miljoenenpubliek. Met meerdere retro merksymbolen samengevoegd in één product, brengt deze samenwerking tussen Daily Paper en G-SHOCK een ode aan het respectievelijke erfgoed van de twee merken. En met hun sterke roots in de jaren negentig, staat een gedeelde liefde voor muziek, kunst, mode en straatcultuur op de voorgrond.

Productdetails

Het Daily Paper x G-SHOCK-horlogeontwerp is een combinatie van het DNA van de twee merken en gebaseerd op het tijdloze DW-5600-model. Het gelimiteerde model is uitgerust met G-SHOCKs gebruikelijke functionaliteiten en hoofdkenmerken, zoals schokbestendigheid, waterdichtheid tot een diepte van tweehonderd meter en een krasvaste lcd-wijzerplaat. Daarmee is het horloge de perfecte metgezel voor elk stads avontuur. De look en feel van het horloge zijn gebaseerd op Daily Papers SS21-monogramlijn. Een variant van Daily Papers initialen, de monogramprint, komt terug op zowel de band als de wijzerplaat. Het Daily Paper-logo is direct boven de display te vinden en is ook zichtbaar als de EL-achtergrondverlichting (elektro-luminescentie) in gebruik is. Ook is een watermerk van het schildlogo zichtbaar op de achterkant van de kast. Bovendien wordt het samenwerkingsmodel, met de volledige naam DW-5600DAILY21-1ER, geleverd in een al net zo bijzondere verpakking, die de kerneigenschappen van beide merken duidelijk laat terugkomen.

Campagne
De campagne is opgezet rondom een op de jaren negentig geïnspireerde CASIO-advertentie, gezien door de lens van de Daily Paper. De campagne vertelt een abstract verhaal over tijd en cultuur en bevat Pan-Afrikaanse beelden. Donkere silhouetten vormen een contrast met lichte en minimalistische achtergronden en een klassieke, oude feel en sterk uitvergrote beelden, die in de jaren negentig ongekend populair waren, tillen de retro esthetiek naar een nog hoger niveau.

Prijs en verkrijgbaarheid
Het gelimiteerde Daily Paper x G-SHOCK DW-5600DAILY21-1ER-horloge is vanaf 17 september 2021 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 149 euro. Het horloge is te koop bij de Europese flagshipwinkels van Daily Paper en G-SHOCK, en online via www.dailypaperclothing.com en www.g-shock.eu

Bron en foto © CASIO

Vorig artikel[video] “Let the games begin!”: nieuwe jury van Belgium’s Got Talent wordt overladen door talent
Volgend artikelNIS Classics Vol.1 – Launch Trailer gelanceerd