Home Nieuws Gadgets & Electronica Casio brengt je hart op hol met nieuw G-SHOCK-horloge met hartslagmonitor

Casio brengt je hart op hol met nieuw G-SHOCK-horloge met hartslagmonitor

Of je nu fervent hardloper bent of qua goede voornemens net op gang komt in de sportschool of het bos – Casio komt dit voorjaar met een nieuw horloge dat je helpt je doelen te behalen. De nieuwe G-SHOCK GBD-H1000 heeft namelijk een hartslagmonitor én gps-functie.

Het nieuwe Casio-uurwerk beschikt over vijf sensorfuncties. Naast een optische sensor die je hartslag meet door de bloeddoorstroming onder je huid te monitoren, heeft het horloge een driedubbele sensor die de hoogte-/barometrische druk meet, maar ook de kompasrichting en temperatuur. De versnellingsmeter telt daarnaast het aantal stappen dat je zet, en houdt de afgelegde afstand bij. Ga je de natuur in (of de stad)? Deze alleskunner heeft ook nog een gps-functie die informatie over je locatie verzamelt, zodat je na afloop van je rondje precies kunt terugzien waar je bent geweest.

Wil je weten hoe het met je conditie gesteld is en of je voortgang boekt? Met een analyse van de door de sensoren verzamelde gegevens kan het horloge inschatten wat je cardiorespiratoire conditie is. Oftewel: hoe goed je hart en longen bloed en zuurstof door je lichaam pompen. En wanneer je verbinding maakt met de bijbehorende app krijg je in een oogopslag al je gegevens te zien, zoals het aantal verbrande calorieën en afgelegde afstanden.

Naast al deze technische snufjes ziet het horloge er ook nog eens indrukwekkend uit. Allereerst heeft-ie een prettige pasvorm dankzij de zachte band van urethaan en gebogen kastachterkant. Daarnaast bekijk je alle benodigde informatie op een high-definition, memory-in-pixel (MIP) lcd-display. Het horloge is dankzij de bezel-lay-out eenvoudig te bedienen en is uitgerust met grote antislip-knoppen. Bovendien is hij zowel via USB als met lichtenergie op te laden en is hij zo in te stellen dat hij trilt wanneer je een melding ontvangt. Dus ben je op zoek naar een trainingsmaatje die je inzicht geeft in je conditie en voortgang? De nieuwe Casio G-SHOCK GBD-H1000 neem je overal mee naartoe.

Meer informatie over de prijs en verkrijgbaarheid volgt in het voorjaar.