Home Nieuws Gadgets & Electronica Alle nieuwe ‘connected’ consumentenervaringen beginnen bij Lenovo

Alle nieuwe ‘connected’ consumentenervaringen beginnen bij Lenovo

Maak kennis met Lenovo’s IdeaPad 5G, Lenovo Tab P11 en Amazon Alexa Show Mode

De digitale transformatie is nu persoonlijker dan ooit tijdens het nieuwe normaal: deze transformatie helpt om weer wat meer vrolijkheid en lichtzinnigheid te ervaren, een collectief verlangen. Daarnaast zorgt deze voor een efficiënte aanpak vanuit huis. Hoewel ons dagelijks leven is veranderd, kunnen we nog steeds de nieuwste films kijken, de leerkrachten van onze kinderen toejuichen of collega’s aanmoedigen via verbonden technologieën vanuit huis. Slimmere consumentenproducten en software van Lenovo™ kunnen je helpen om je aan te passen en verbonden te blijven in een steeds meer veranderende wereld.

Dit jaar kondigt Lenovo tijdens CES® verschillende opvallende IdeaPad™ laptops aan, waaronder een met 5G1, een tablet met een schitterend 2K-scherm en verschillende productiviteitsaccessoires alsook het uitrollen van de nieuwste software-updates voor Lenovo Vantage om je te helpen om jouw computerervaring nog verder te personaliseren.

Met de nieuwe visuele, spraakgestuurde Alexa®-ervaring op volledig scherm bieden we meer manieren aan om verbonden te blijven. Lenovo introduceert als eerste de Show Mode die speciaal voor pc’s is ontwikkeld2, of het nu gaat om je slimme huis, je agenda of vrienden en familie. Blijf verbonden met de Show Mode en maak je Lenovo-pc onderdeel van je huiselijke omgeving.

Lenovo IdeaPad 5G

Het hebben van een betrouwbare mobiele 4G/LTE- en 5G-verbinding, is belangrijker dan ooit in deze tijd. Daarom heeft Lenovo de nieuwe ultra draagbare Lenovo IdeaPad 5G ontwikkeld. De Lenovo IdeaPad 5G bevat 20 uur batterij, ondersteunt sub-6 GHz, heeft betrouwbare 4G LTE4 en sterke Wi-Fi 55 verbinding. De prestaties en efficiëntie van de IdeaPad 5G worden mogelijk gemaakt door het toonaangevende Qualcomm® Snapdragon™ 8cx 5G compute platform en de IdeaPad 5G maakt gebruik van krachtige Qualcomm® Adreno™ 680-graphics en het Qualcomm® Snapdragon™ X55 Modem-RF-systeem voor connectiviteit. Het Full HD 4-inch (1920×1080) IPS-scherm met 300 nits helderheid en een kleurengamma van 100 procent sRGB-kwaliteit, geeft een prachtig beeld. Daarnaast is het 14-inch Lenovo IdeaPad 4G/LTE-model4 beschikbaar, aangedreven door het Snapdragon 8c compute platform. Met de IdeaPad 5G en de IdeaPad 4G/LTE krijg je ook tot 8 GB LPDDR4X-geheugen en 512 GB PCIe SSD-opslag.7

Nieuwe Show Mode voor pc van Alexa

Lenovo biedt de Show Mode voor pc met functies van Alexa om je vanuit huis in verbinding2 te brengen. Met deze nieuwe functie verandert Show Mode jouw Lenovo pc in een handsfree Alexa-ervaring met volledig scherm. Lenovo-gebruikers van een breed scala aan pc’s, geselecteerde Yoga™- en IdeaPad-laptops, krijgen toegang tot Show Mode-functies die worden verwacht in het tweede kwartaal van 2021.2 De Show Mode voor pc zal naar verwachting voor het eerst beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2021 op de geselecteerde producten in geselecteerde markten, waaronder Canada en de VS, later volgen het VK, Duitsland, Oostenrijk, Ierland, Frankrijk, Spanje, Italië, Japan, India, Australië en Nieuw-Zeeland.

IdeaPad 5i Pro en IdeaPad 5 Pro
Maak kennis met de krachtigste IdeaPad-laptops tot nu toe: de IdeaPad 5i Pro9 en IdeaPad 5 Pro. Het scherm van de Lenovo IdeaPad-laptop heeft voor het eerst een bredere beeldverhouding van 16:10, met minder rand aan alle kanten voor een indrukwekkende scherm/behuizing-verhouding van 90 procent en een kleurrijke sRGB-kwaliteit van 100 procent. De IdeaPad 5i Pro en IdeaPad 5 Pro bieden betere leer- en entertainmentervaringen, waar je ook bent in huis, dankzij stabielere Wi-Fi 65-connectiviteit. Het beeldscherm is door TÜV Rheinland11 als veiliger gecertificeerd vanwege de Eye Care-technologie die blauw licht vermindert. De IdeaPad-lapotops zijn makkelijk draagbaar: het 14-inch formaat weegt slechts 1,45 kg en het 16-inch formaat weegt 2 kg. Ze bevatten slimmere functies zoals een IR-camera met Windows Hello om je beter te beschermen terwijl je handsfree inlogt.

Wat je kunt verwachten op de Intel®-gebaseerde Lenovo IdeaPad 5i Pro:

 • Tot 11e generatie Intel Core™ i7-processor
 • Tot NVIDIA® MX450 grafische kaart om je laptop te versnellen voor werk en ontspanning
 • Tot 14-inch 2,8K (16:10) IPS-scherm met een vernieuwingsfrequentie van 90 Hz en een helderheid van 400 nits
 • Of ga voor groots met een maximaal 16-inch 2,5K (16:10) IPS-scherm met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz bij 350 nits helder
 • Krijg tot 16 GB DDR4 geheugen en tot 1 TB SSD PCIe M.2 opslag7 op beide formaten
 • De 14-inch laptop heeft een batterij van 56,5 wattuur en Rapid Charge Boost13
 • Met 75 W/u batterijcapaciteit op de 16-inch met ondersteuning voor Rapid Charge Express8
 • Het 16-inch model biedt ook Thunderbolt™ 4-technologie met één kabel

Wat je kunt verwachten voor de Lenovo IdeaPad 5 Pro, aangedreven door de volgende generatie AMD Ryzen™ mobiele processors (binnenkort beschikbaar):

Op de 14-inch IdeaPad 5 Pro:

 • Kies uit de volgende generatie AMD Ryzen mobiele processors (binnenkort beschikbaar)
 • Tot NVIDIA MX450 GPU
 • Tot 16 GB DDR4 geheugen en tot 1 TB SSD PCIe M.2 opslag7
 • Tot 14-inch 2,8K (16:10) IPS-scherm met een vernieuwingsfrequentie van 90 Hz en een helderheid van 400 nits
 • Biedt een batterijcapaciteit van 56,5 W/u en een snelle oplaadboost13

Op de 16-inch IdeaPad 5 Pro:

 • Kies uit de volgende generatie AMD Ryzen mobiele processors (binnenkort beschikbaar)
 • Geniet van verschillende grafische opties, waaronder tot de volgende generatie NVIDIA GeForce RTX™ GPU’s (binnenkort beschikbaar)
 • Tot 32 GB DDR4 geheugen en tot 1 TB SSD PCIe M.2 opslag7
 • Tot 16-inch 2,5K (16:10) IPS-scherm met hoge 120Hz vernieuwingsfrequentie bij 350 nits helder
 • Biedt een batterijcapaciteit van 75 W/u en Rapid Charge Express8

Haal het meeste uit je pc met nieuwe Vantage-verbeteringen

Deze maand14 wordt Lenovo Vantage vernieuwd voor verschillende functies. In de laatste update biedt Lenovo Vantage gebruikers een beter zicht op de prestaties van hun Smart Battery met enkele van de nieuwste Lenovo-apparaten15 door het weergeven van statusupdates, zoals het behoud van de batterijcapaciteit, de voorspelde levensduur en de temperatuur.

De Lenovo Tab P11

Lenovo Tab P11 biedt een 11-inch high-definition 2K (2000×1200) touchscreen IPS liquid crystal display (LCD) dat groter en helderder is met 400 nits.18 De geïntegreerde Eye Care-modus-technologie, gecertificeerd door TÜV Rheinland11, helpt het scherm bij het verminderen van schadelijk blauw licht, zodat je minder vermoeide ogen krijgt. De Lenovo Tab P11 wordt aangedreven door het efficiënte Snapdragon 662 mobiele platform met geavanceerde LTE, geïntegreerd Qualcomm® FastConnect™-subsysteem en boordevol tot 6GB RAM voor snel browsen. Daarnaast is de Lenovo Tab P11 een van de weinige tablets die gecertificeerd is om Netflix-shows in HD te streamen. De gezinsvriendelijke Lenovo Tab P11 wordt ook geleverd met Kids Space van Google20, een nieuwe kindermodus met apps, boeken en video’s20 om kinderen jonger dan negen jaar te helpen leren en plezier te hebben.20

De Lenovo Tab P11 heeft een optioneel ultradun Keyboard Pack23 met ingebouwde trackpad. De intuïtieve Lenovo Precision Pen 223 kan kanteling en subtiele drukaanpassingen detecteren voor een soepelere digitale schrijf- en krabbelervaring. Met een lange batterijduur tot 200 uur24, een batterijcapaciteit van 60 mAh en een USB Type-C-stekker om op te laden, staat deze optionele pen voor je klaar voor wanneer de inspiratie toeslaat. Deze betaalbare Android-tablet ondersteunt andere onmisbare optionele accessoires die ook voor het nieuwe normaal zijn ontwikkeld, waaronder het handige Lenovo Smart Charging Station 223 waarmee je handsfree films kunt kijken en stabiel kunt opladen in het dock, maar bevat ook een nieuwe Folio Case23 die is uitgerust met een moderne stof voor extra bescherming in je tas.

EMEA Prijzen en beschikbaarheid25

 • De 14-inch IdeaPad 5G zal naar verwachting in geselecteerde markten verkrijgbaar zijn vanaf mei 2021. De prijzen variëren per markt.25
 • De 16-inch IdeaPad 5 Pro laptop met tot de nieuwste AMD Ryzen H-serie mobiele processors en tot de volgende generatie NVIDIA GeForce RTX GPU’s begint bij €799 en is naar verwachting vanaf maart 2021 verkrijgbaar. De 14-inch IdeaPad 5 Pro zal naar verwachting in maart 2021 beschikbaar zijn in EMEA en voor €799,00.25
 • De 16-inch IdeaPad 5i Pro laptop zal naar verwachting vanaf maart 2021 in EMEA verkrijgbaar zijn en zal beginnen bij €899 (inclusief btw). Het 14-inch model zal naar verwachting in maart 2021 in EMEA verkrijgbaar zijn en zal beginnen bij €699 (inclusief btw).25
 • De Lenovo Tab P11 is vanaf januari 2021 verkrijgbaar zijn vanaf €279.25

1Requires 5G network service and separately purchased cellular data plan that may vary by location. Additional terms, conditions and/or charges apply. Connection speeds will vary due to location, environment, network conditions and other factors. See carrier for details.

2Show Mode is offered on select Lenovo PCs with Windows 10, including the  Yoga Slim 9i, Yoga 9i, Yoga 7i, Yoga AIO 7 and the IdeaPad 5 Series. To use Show Mode, ensure the device is unlocked with an open lid and supports far-field mics. Performance tests were conducted in English from more than 3 meters (9.8 feet) away, support for other languages forthcoming. Average distance of far-field mics depends on multiple factors including the volume of your voice, background noise, and volume setting. Show Mode for PC is expected to first become available starting in Q2 2021 on select products in select markets, including Canada and the U.S. with the U.K., Germany, Austria, Ireland, France, Spain, Italy, Japan, India, Australia, and New Zealand to come later.

3Up to 20 hours based on local video playback conditions and requires unit configured with Snapdragon 8cx 5G compute platform with 5G/4G mode turned off. All battery life claims are approximate. Actual battery performance will vary and depend on numerous factors including product configuration and usage, software, operating conditions, wireless functionality, power management settings, screen brightness and other factors. The maximum capacity of the battery will naturally decrease with time and usage.

4Enabled 5G, 4G and/or LTE service is optional and available in select markets. Connectivity requires separately purchased cellular data plan that may vary by location. Additional terms, conditions and/or charges apply. Connection speeds will vary due to location, environment, network conditions and other factors. See carrier for details.

5Requires separately purchased Wi-Fi router and plan that may vary by location. Additional terms, conditions and/or charges apply. Wi-Fi 6 speeds are typically up to 9.6 Gbps compared to Wi-Fi 5 with up to 3.5 Gbps. Connection speeds will vary due to location, environment, network conditions and other factors.

6Based on 5G sub-6 GHz technology, providing 10 Mbps download speeds to the average user. Download speeds vary by region and service provider. Network strength also varies by 5G service provider. 

7Actual available capacity is less and varies due to many factors, including formatting, partitioning and operating system, etc. which utilize part of this capacity. The available capacity may change with software updates.

8For Rapid Charge Express, charge for 15 minutes in standby mode or while powered off for up to three hours of battery life based on test results using continuous local video playback on the latest update of Windows 10 (with 150 nits brightness on FHD panel at default volume level). Actual battery life will vary and depends on many factors such as product configuration and usage, software use, wireless functionality, power management settings, and screen brightness. The maximum capacity of the battery will decrease with time and use. Requires included 65W adapter.

9Inclusion of a lowercase letter ‘i’ in the Lenovo PC’s name denotes an Intel CPU.

10Color options may vary per market.

11A TÜV Rheinland certification mark signifies that a product has been examined according to strict safety requirements by an accredited third-party and is supported by regular factory inspections.

12This special feature is available on IdeaPad 5i Pro and IdeaPad 5 Pro 14-inch SKUs with 90Hz display and on the 16-inch SKUs with 120Hz display.

13For Rapid Charge Boost, charge for 15 minutes in standby mode or while powered off for up to two hours of continuous 1080p video playback on the latest update of Windows 10 (with 150 nits brightness on FHD display at default volume level). Actual battery life will vary and depends on many factors such as product configuration and usage, software use, wireless functionality, power management settings, and screen brightness. The maximum capacity of the battery will decrease with time and use. Requires included 65W adapter.

14Starting January 25, 2021, Lenovo Vantage’s new features will be available in the Microsoft Store for manual download and will automatically be distributed via an over-the-air (OTA) update to existing devices through February 2021.

15Lenovo’s Smart Battery updates are currently available on the Yoga Slim 9i, Yoga 9i, IdeaPad 5i Pro, IdeaPad 5 Pro, IdeaPad 3i and IdeaPad 3.

16 Via Lenovo Vantage updates, hands-free video playback now supports additional applications such as Netflix and TV UWP. Super Resolution 2.0 is supported by popular browsers.

17Actual load time may vary by region and with different configurations.

18Compared to many other 11-inch slate tablets on the market.

19Battery life tested using Lenovo internal testing. All battery life claims are approximate. Actual battery performance will vary and depend on numerous factors including product configuration and usage, software, operating conditions, wireless functionality, power management settings, screen brightness and other factors. The maximum capacity of the battery will naturally decrease with time and usage.

20Kids Space requires a Google Account for your child. Parental controls require the Family Link app on a supported Android, Chromebook, or iOS device. Books and video content not available in all regions. Video content subject to the availability of YouTube Kids app. Books content requires the Play Books app. Availability of apps, books and video content may change without notice. Google Assistant is not available in Google Kids Space.

21Hands-free log-in is available for all modes on the Lenovo Tab P11 except for handheld mode. For handheld tablet mode, your Lenovo Tab P11 will wake up once lifted up towards your face.

22Smart Privacy feature availability may vary by region and application.

23Optional accessories sold separately.

24One full charge of lithium-ion battery with USB-C plug provides an average of up to 200 hours of continuous use. Lenovo internal benchmark testing of the pen’s battery life is based on standard usage. Actual results will vary and depend on numerous factors. The maximum capacity of the battery will naturally decrease with time and usage.

25Prices may not include tax and do not include shipping or options and are subject to change without notice; additional terms and conditions apply. Reseller prices may vary. On-shelf dates and color options may vary by geography and products may only be available in selected markets. All offers subject to availability. Lenovo reserves the right to alter product offerings, features and specifications at any time without notice.

Bron en foto’s © Lenovo

Vorig artikelQmusic lanceert Muzikale Kieswijzer
Volgend artikel[video] Mdou Moctar kondigt nieuw album aan