Home Nieuws Gadgets & Electronica Acer introduceert nieuwe Chromebook met ingebouwde LTE simkaart-modem

Acer introduceert nieuwe Chromebook met ingebouwde LTE simkaart-modem

Acer introduceert vandaag haar nieuwste Chromebook 314 met LTE simkaart-modem, een unieke 14” Chromebook die is ontwikkeld voor ultra-mobiele werknemers. Het LTE simkaart-modem is vergelijkbaar met de simkaarthouder in mobiele telefoons. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om een simkaart in de Chromebook te stoppen, zodat zij een draadloze verbinding kunnen opzetten zonder wifi. De Chromebook is daardoor altijd en overal te gebruiken.

“Een betaalbare, “always connected” Chromebook met ingebouwde LTE-functionaliteit was er nog niet in de markt,” aldus Bart Janssen, Country Manager Acer Benelux. “We zijn blij dat we deze oplossing aan ons brede assortiment Chrome OS-producten hebben kunnen toevoegen”.

Veilig en altijd verbonden met het internet

De Acer Chromebook 314 met Chrome OS geeft gebruikers de mogelijkheid om overal veilig naadloos verbinding te maken met het internet. Het LTE simkaart-modem geeft een goede snelheid en dekking op plekken waar de wifi-verbinding zwak of niet aanwezig is. Ook is het een veiliger alternatief voor openbare wifi. Het installeren van de simkaart is net zo eenvoudig als bij een smartphone. De simkaart plaats je in het LTE-slot, deze stop je vervolgens in de Chromebook en je bent klaar om verbinding te maken met het internet. Het Chrome-besturingssysteem biedt daarnaast bescherming op elk niveau. Het wordt iedere zes weken automatisch bijgewerkt, waardoor je altijd beschikt over de nieuwste beveiligingsfuncties en fixes. Het LTE simkaart-modem in combinatie met Chrome OS maakt werken op de Chromebook extra veilig. De Chromebook is daardoor onder andere heel geschikt voor de overheid, gezondheidszorg en bouwsector, waar geclassificeerde data bij elkaar komen.

Slimme features

Eenmaal verbonden met het internet hoef je niet bang te zijn dat je databundel helemaal wordt leeggetrokken. De Acer Chromebook 314 heeft een slimme feature om het dataverbruik te besparen. Zodra er een sterk wifi-signaal wordt gevonden, schakelt de Chromebook daar automatisch op over. Daarnaast wordt het uploaden van bestanden naar de Google Drive of het uitvoeren van updates uitgesteld tot de Chromebook verbonden is met wifi, tenzij de gebruiker anders aangeeft.

Een uitvoering voor elke behoefte

Acer brengt de nieuwe Chromebook in drie configuraties op de markt. De Acer Chromebook 314 C933L-C5XN is het non-touch instapmodel met een 14” Full-HD IPS ComfyView™ scherm. Dit model wordt aangedreven door een krachtige Intel® Celeron® N402-processor en is voorzien van 4GB DDR4 RAM en 32GB eMMC opslaggeheugen.
Een luxere uitvoering is de Acer Chromebook 314 C933LT-C6L7 met 14″ Full-HD IPS Multi-touch scherm. Deze uitvoering wordt aangedreven door een krachtige Intel® Celeron® N4120 Quad Core-processor en is voorzien van 4GB DDR4 RAM en 64GB eMMC opslaggeheugen.
De Acer Chromebook 314 C933LT-P3G5 is de meest luxe uitvoering. Dit model is voorzien van een 14″ Full-HD IPS Multi-touch scherm, Intel® Pentium® Silver N5030-processor, 8GB DDR4 RAM en 64GB eMMC opslag.
Een oplader heb je onderweg niet nodig bij alle drie de uitvoeringen; de Chromebook 314 heeft een batterijduur tot 12,5 uur. Ook zijn alle modellen getest volgens militaire standaarden, wat ze onder andere bestand maakt tegen vallen, stoten en invloeden van buitenaf, zoals stof en extreme temperatuurswisselingen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer Chromebook 314 C933L-C5XN is halverwege juni beschikbaar in Nederland vanaf €399 (excl. btw).

De Acer Chromebook 314 C933LT-C6L7 is halverwege juni beschikbaar in Nederland vanaf €449 (excl. btw).

De Acer Chromebook 314 C933LT-P3G5 is halverwege juni beschikbaar in Nederland vanaf €499 (excl. btw).

Bron © Acer