Home Nieuws Film nieuws World Cinema Amsterdam maakt nieuwe locatie en specials bekend ’22

[Video] World Cinema Amsterdam maakt nieuwe locatie en specials bekend ’22

© World Cinema Amsterdam

Over ruim twee weken gaat de twaalfde editie van World Cinema Amsterdam van start met een indrukwekkend programma én verschillende specials, Q&A’s en nagesprekken. Op 20 augustus opent televisiemaker Fadoua Alaoui het festival en zal de film Nana van Kamila Andini de aftrap doen. Nieuw dit jaar is de samenwerking met Oxville Cinema die een heuse buitenbioscoop host.

De tweede avond, 21 augustus, is gewijd aan de film 1976 uit het Cine Chile programma, samengesteld door Dominga Sotomayor van het Chileense Centro de Cine y Creación en festivaldirecteur en -curator Raymond Walravens. Op 22 augustus volgt Het Filmgesprek aan de hand van de Haïtiaanse film Freda met essayist en filosoof Marja Slob. LA RIOT zal op 24 augustus een Q&A hosten met de regisseur van de Zuid-Koreaanse film Next Sohee July Jung. Op 24 augustus vind Oxville Open Air plaats met een speciale vertoning van Casablanca Beats. Tot slot vind op 27 augustus de Awardceremonie plaats bij Rialto VU en wordt duidelijk welke films er in de prijzen vallen.

World Cinema Amsterdam vindt plaats van zaterdag 20 tot en met zaterdag 27 augustus op de hoofdlocaties Rialto VU, Rialto de Pijp en De Balie. Tijdens het festival vinden er verschillende Q&A’s plaats met regisseurs, verspreid over de festivallocaties.

Het complete programma vind je hier. Meer info over de kaartverkoop is hier te vinden. 

Bron en foto © World Cinema Amsterdam

Vorig artikel[video] Releasedatum ‘Devotion’ bekend
Volgend artikelJohn van den Heuvel duikt in schimmige wereld illegale wapens