Home Nieuws Film nieuws Top Gun: Maverick | Nummer één film wereldwijd

[Video] Top Gun: Maverick | Nummer één film wereldwijd

Tom Cruise plays Capt. Pete "Maverick" Mitchell in Top Gun: Maverick from Paramount Pictures, Skydance and Jerry Bruckheimer Films. © Copyright 2019 Paramount Pictures Corporation All rights reserved

Afgelopen donderdag is TOP GUN: MAVERICK officieel in release gegaan in Nederland. De film draait in 137 bioscopen en heeft inmiddels meer dan 190.000 bezoekers getrokken wat tot op heden gezorgd heeft voor een omzet van maar liefst €2,2 miljoen. TOP GUN: MAVERICK is hiermee de nummer één film van dit moment! De film heeft de grootste openingsdag van 2022 tot nu toe en de grootste openingsdag- en weekend voor een Paramount film tot nu toe.

© Copyright 2019 Paramount Pictures Corporation All rights reserved

In de Verenigde Staten heeft Tom Cruise zijn eerste $100 miljoen openingsweekend behaald met TOP GUN: MAVERICK. In de eerste vier dagen heeft het langverwachte vervolg $151 miljoen opgebracht bij de Noord-Amerikaanse bioscopen. Lees hier meer.

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw.
 
Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat.
 
Verder met o.a. Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis en Ed Harris.

TOP GUN: MAVERICK draait nu alleen in de bioscoop in IMAX, Dolby Cinema, 4D en ScreenX.

#TopGun

TopGunFilm.nl

Bron en foto ©