Home Nieuws Film nieuws Netflix daagt fans uit verstopte Ceizer kunstwerken op te sporen

[video] Netflix daagt fans uit verstopte Ceizer kunstwerken op te sporen

© Netflix

Om de release van de Netflix Original film Red Notice te vieren, organiseert Netflix een kunstroof door Nederland. In Red Notice moet een FBI agent noodgedwongen samenwerken met de grootste kunstdief van de wereld om gezamenlijk de meest gezochte kunstdief ter wereld op te pakken. Daarom daagt Netflix vandaag fans uit om in de huid van kunstdief te kruipen en roept hen op om op zoek te gaan naar één van de acht fine art kunstwerken die op verschillende plekken door heel Nederland hangen. De identieke schilderijen zijn van de hand van de Nederlandse kunstenaar Pieter Ceizer en speciaal voor Netflix ontworpen. Degene die een van de acht kunstwerken als eerste vindt, mag zich de nieuwe rechtmatige eigenaar noemen en het kunstwerk mee naar huis nemen. 

Eyes on the prize

De locaties van de kunstwerken blijven uiteraard geheim. Geïnteresseerden wordt geadviseerd de social mediakanalen van Netflix in de gaten te houden. Hier worden vandaag hints over de locaties van de kunstwerken weggegeven. En zoals het zich een echte kunstroof betaamt, geldt de regel ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Naast het organiseren van de zogenaamde kunstroof slaat Netflix de handen ineen met het Moco Museum Amsterdam dat bekend staat om de meest spraakmakende collectie aan moderne en hedendaagse kunst in Amsterdam en Barcelona. Een viertal influencers kreeg eenmalig de kans om een scène uit de film Red Notice na te spelen. Na sluitingstijd van het Moco Museum kregen zij de opdracht om het abstracte kunstwerk ’Apricot Illusion’ van Pieter Ceizer uit het museum te ontvreemden, maar daarbij moesten ze wel de alerte beveiliging te slim af zijn. 

Over Red Notice

Naar aanleiding van een Red Notice van Interpol, een wereldwijde waarschuwing om ’s werelds meest gezochte personen op te sporen, wordt FBI top-profiler John Hartley (Dwayne Johnson) op de zaak gezet. Zijn grootschalige zoektocht brengt hem bij een gewaagde overval waar hij verplicht moet samenwerken met ‘s werelds beste kunstdief Nolan Booth (Ryan Reynolds) om gezamenlijk de meest gezochte kunstdief ter wereld, “The Bishop” (Gal Gadot), op te pakken. Hun daaropvolgende  turbulente trip volgt het trio over de hele wereld, van de dansvloer naar een afgelegen gevangenis, tot diep in de jungle. Maar de allergrootste uitdaging is wel dat ze constant met elkaar opgescheept zitten. 

Bron en foto © Netflix

Vorig artikelDe Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje bekroond met Gouden Film
Volgend artikelAmazon Prime Video kondigt vier nieuwe Nederlandse titels aan