Home Nieuws Film nieuws Moederdag bij Film1: voor alle moeders die toe zijn aan een...

[Video] Moederdag bij Film1: voor alle moeders die toe zijn aan een break

© Film1

Elke moeder houdt van haar kroost, maar één ding is wel duidelijk: het ouderschap gaat niet altijd over rozen. Moeders die toe zijn aan een break en op Moederdag niks liever willen dan een ontspannen avond met het gezin op de bank, kunnen terecht bij Film1. Op zondag 14 mei om 20.30 uur is er op de Film1-themakanalen keuze uit vier films, waarin het moederschap centraal staat. In het intrigerende Un beau matin op Film1 Premiere begint een alleenstaande moeder (Bond-girl Léa Seydoux) een affaire met een getrouwde man. Op Film1 Action is Shut In van regisseur D.J. Caruso (Disturbia) te zien, waarin een moeder door haar gewelddadige ex-vriend wordt opgesloten. Wie in een komische bui is stemt af op Film1 Family voor de hilarische film Bad Moms met Mila Kunis, Kristen Bell en Christina Applegat e. Tot slot is op Film1 Drama de Duitse bekroonde film Lara te zien.

Film1 Premiere  I Un beau matin
Romantisch Frans drama met in de hoofdrol Léa Seydoux (France, Spectre) waarin een alleenstaande moeder tijdens een zoektocht naar een verpleeghuis voor haar vader een oude vriend tegen het lijf loopt. Ondanks dat hij een gezin heeft, krijgen de twee een geheime affaire en heeft Sandra na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft. Het verhaal is van regisseur Mia Hansen-Løve (Bergman Island, L’avenir). Haar laatste film met autobiografische elementen speelt zich af in haar geboortestad Parijs en gaat ook over de aftakeling en dood van haar vader. De film ging in première tijdens het Cannes Director’s Fortnight en won daar het Europa Cinemas Label voor Beste Europese film op Cannes 2022.

© Film1

Film1 Action I Shut In
Regisseur D.J. Caruso (Eagle Eye) keert terug naar het genre van zijn doorbraakfilm Disturbia. In thriller Shut In volgt de kijker het verhaal van de jonge Jessica, die met een drugsverslaving worstelt, en haar twee kinderen alleen opvoedt. Hun levens komen op het spel te staan wanneer Jessica’s gewelddadige ex haar opsluit in een voorraadkamertje. De vrouw moet vechten om te overleven en om haar kroost te beschermen.

© Film1

Film1 Family I Bad Moms
Amy Mitchell (Mila Kunis) is helemaal klaar met haar leventje als oververmoeide, werkende moeder. Tot ze besluit dat dit niet langer vol te houden is en ze samen met twee andere gestreste moeders (Kristen Bell en Kathryn Hahn) ervoor kiest om ‘bad moms’ te zijn. Maar dat pikken de keurige moeders van de school (Christina Applegate, Annie Mumolo en Jada Pinkett Smith) absoluut niet…Een hilarische komedie van de makers van The Hangover.

© Film1

Film1 Drama I Lara
Op de dag dat Lara zestig wordt, geeft haar zoon Viktor het belangrijkste pianoconcert uit zijn leven. Echter het blijkt dat zijn veeleisende moeder niet welkom is bij zijn debuut. Haar pogingen tot contact worden tegengewerkt door familieleden die haar duidelijk maken dat ze Viktor met rust moet laten. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt die uit aan oude bekenden. Een aangrijpend verhaal van regisseur Jan Ole Gerster (Oh Boy), dat werd genomineerd voor verschillende internationale filmprijzen en er twaalf heeft verzilverd.

Corinna Harfouch als Lara © Film1

Bron en foto/video © Film1