Home Nieuws Film nieuws Minions: The Rise Of Gru | Nummer één film wereldwijd (+...

[Video] Minions: The Rise Of Gru | Nummer één film wereldwijd (+ WIN!)

© Copyright 2022 Universal Pictures All Rights Reserved

Beste Fourth of July openingsweekend in de VS en wereldwijd diverse records verbroken

MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD (MINIONS: THE RISE OF GRU) draait sinds 30 juni jl. officieel in de bioscoop in Nederland. Dit weekend heeft de film meer dan 100.000 bezoekers getrokken wat heeft gezorgd voor een omzet van € 1 miljoen en is hiermee op nummer één geopend. Ook is dit het beste openingsweekend voor een animatiefilm sinds het begin van de pandemie. Inclusief de previews vanaf 24 juni jl. heeft de film inmiddels iets minder dan € 2 miljoen opgebracht met bijna 200.000 bezoekers.

In de Verenigde Staten is de film ook op nummer één geopend en heeft met $ 127,9 miljoen de beste openingsresultaten ooit behaald in het Fourth of July weekend. Wereldwijd heeft MINIONS: THE RISE OF GRU in het openingsweekend meer dan $ 200 miljoen opgebracht.

In zes landen heeft de film de beste resultaten op de openingsdag ooit behaald. In dertien landen, waaronder het Verengigd Koningkrijk heeft MINIONS: THE RISE OF GRU de beste openingsresultaten voor een film van Illumination Entertainment behaald en in veertien landen heeft MINIONS: THE RISE OF GRU de openingsresultaten van alle andere Despicable Me/Minions-franchise films overtroffen.

© Copyright 2022 Universal Pictures All Rights Reserved

TIKTOK TREND

Jongeren gaan massaal naar de bioscoop voor MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD (MINIONS: THE RISE OF GRU) op een nogal bijzondere manier. Nu er meer dan tien jaar is verstreken sinds de oorspronkelijke release van Despicable Me, komen Gen Z jongeren, die de oorspronkelijke doelgroep van de franchise waren, geheel in stijl naar de nieuwe film in pak wat is uitgegroeid tot een virale TikTok-trend. Ook in Nederland gaat deze trend viraal.

Deze zomer zijn de Minions terug in een nieuwe 3D-animatiefilm voor de hele familie over de droom van een 12-jarige om de grootste superschurk ter wereld te worden in MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD.

@bill.hirst 🍌#fyp #minions #banana ♬ original sound – billhDeze feel-good film zit vol humor, verwijzingen naar pop-culture, vrolijke muziek en over-the-top actie.

De film is geproduceerd door Chris Meledandri, de oprichter en CEO van Illumination in samenwerking met Janet Healy en Chris Renaud. De regie is in handen van Kyle Balda (Verschrikkelijke Ikke 3, Minions) met Brad Ableson (The Simpsons) en Jonathan de Val (de Huisdiergeheimen films) als co-regisseurs

MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD (MINIONS: THE RISE OF GRU) draait nu in de bioscoop, in 2D, 3D en 4D. In de originele en Nederlands gesproken versie

x

Vorig artikelTineke de Nooij terug op Radio Veronica
Volgend artikelAjax heeft Bergwijn binnen, PSV Guus Til
Ik ben de eigenaar van Planetzone