Home Nieuws Film nieuws Cinema in Concert presenteert The Godfather LIVE ter ere van 50-jarig...

[video] Cinema in Concert presenteert The Godfather LIVE ter ere van 50-jarig jubileum

The Godfather LIVE © Iconic Music

Ter ere van het 50-jarig jubileum van Francis Ford Coppola’s meesterwerk komt nog eenmaal een vertoning op het grote doek, met live-uitvoering van Nino Rota’s iconische soundtrack door het Noordpool Orkest. The Godfather LIVE is op 22 april 2022 te zien in de Stadsschouwburg in Antwerpen en op 23 april 2022 in de RTM Stage van Rotterdam Ahoy.

De met drie Oscars en talloze andere onderscheidingen bekroonde klassieker The Godfather is een van de meest iconische meesterwerken in de geschiedenis van de cinema. In 2022 is het 50 jaar geleden dat Francis Ford Coppola’s film in première ging en om dat niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, zal de film met muzikale begeleiding door een voltallig orkest worden vertoond. De iconische soundtrack van Nino Rota geeft daar alle aanleiding toe. Door de manier waarop de combinatie van traditionele Italiaanse volksmuziek en jazz de film zijn sfeer geeft, is die muziek wellicht net zo belangrijk voor de film als het verhaal.

“Wij zijn er trots op dat we deze meesterlijke composities en de film op deze unieke manier naar de Benelux kunnen brengen”, aldus Justin Freer, producer van The Godfather LIVE. “Dat we op deze manier deze geliefde filmmuziek nieuw leven in kunnen blazen en zo iets aan de geschiedenis van de filmmuziek kunnen toevoegen, is even opwindend als dat het tot nederigheid stemt.”

© Iconic Music

The Godfather, uitgebracht door Paramount Pictures in 1972, vertelt het verhaal van misdaadfamilie Corleone en hun rivaliteit met andere New Yorkse misdaadfamilies in het Amerika van net na de Tweede Wereldoorlog. Een periode waarin het familiehoofd Don Vito Corleone (Marlon Brando) zijn misdaadimperium overdraagt aan zijn jongste zoon Michael (Al Pacino). Met verder onder meer James Caan, John Cazale, Robert Duvall en Diane Keaton in de hoofdrollen, vestigde de film de reputatie van regisseur Coppola en won het talloze filmprijzen, waaronder de Oscars voor ‘beste film’ en ‘beste acteur’ (Marlon Brando). Diverse media (onder meer Empire, Entertainment Weekly en Metacritic) hebben The Godfather al uitgeroepen tot ‘beste film aller tijden’.

Componist Nino Rota verwierf internationale bekendheid in de jaren vijftig en zestig door zijn werk met en voor de Italiaanse regisseurs Federico Fellini en Luchino Visconti. Hij verzorgde onder meer de soundtracks voor White Nights, The Leopard, La Dolce Vita en 8 ½. In een lijst met ‘beste filmmuziek aller tijden’ van het American Film Institute, staat zijn werk voor The Godfather, inclusief het onsterfelijke ‘Love Theme from The Godfather’ op een vijfde plek.

“Er is maar weinig filmmuziek die zo direct herkenbaar is als Nina Rota’s op trompet gespeelde openingssegment van The Godfather. Slechts een handvol films is zo meesterlijk gemaakt als deze film. Het als een audiovisueel huwelijk samenkomen van de twee meesterwerken die film en muziek zijn, zal een ervaring zijn die zich met niets laat vergelijken.”

Cinema In Concert presenteert: The Godfather Live

22 april 2022      Stadsschouwburg, Antwerpen

23 april 2022      Rotterdam Ahoy | RTM Stage, Rotterdam

Bezoekers worden opgeroepen om hun meest chique outfit uit de kast te halen en voor één avond samen met Cinema in Concert terug te gaan naar de wereld van de Corleones.

Tickets nu verkrijgbaar via: http://cinemainconcert.nl/godfather/

Bron en foto © Iconic Music