Home Nieuws Film nieuws Top Gun: Maverick | Wereldwijd miljard dollar opgebracht

Top Gun: Maverick | Wereldwijd miljard dollar opgebracht

Danny Ramirez plays "Fanboy" in Top Gun: Maverick from Paramount Pictures, Skydance and Jerry Bruckheimer Films. © Copyright 2019 Paramount Pictures Corporation All rights reserved

TOP GUN: MAVERICK is lid geworden van de miljardenclub door de wereldwijde box office. Het is de eerste Tom Cruise-film die deze mijlpaal bereikt en de vijftigste Hollywood-film.

De film van regisseur Joseph Kosinski bereikte deze mijlpaal nadat hij zondag eindigde met een domestic box office van $ 521,7 miljoen en $ 484,7 miljoen internationaal die samen zorgden voor een wereldwijde opbrengst van net iets meer dan $ 1 miljard. Lees hier meer.

Op 26 mei jl. is TOP GUN: MAVERICK officieel in release gegaan in Nederland. De film draait in 137 bioscopen en heeft inmiddels 660.000 bezoekers getrokken wat tot op heden gezorgd heeft voor een omzet van maar liefst € 7,6 miljoen. TOP GUN: MAVERICK is hiermee de grootste Tom Cruise film in Nederland.

Tom Cruise plays Capt. Pete “Maverick” Mitchell in Top Gun: Maverick from Paramount Pictures, Skydance and Jerry Bruckheimer Films.

Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley “Rooster” Bradsaw (Miles Teller). Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick “Goose” Bradshaw.
 
Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat.
 
Verder met o.a. Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis en Ed Harris.


TOP GUN: MAVERICK draait nu alleen in de bioscoop in IMAX, Dolby Cinema, 4D en ScreenX.

TopGunFilm.nl
#TopGun

Bron en foto © Copyright 2019 Paramount Pictures Corporation All rights reserved

Vorig artikelDe ongekende strijd van kleine familiebedrijven in ‘Boven Water’
Volgend artikelEerste trailer The Invitation gelanceerd