Home Nieuws Film nieuws Ruim 500.000 bezoekers voor Oppenheimer

Ruim 500.000 bezoekers voor Oppenheimer

OPPENHEIMER, written and directed by Christopher Nolan © Copyright 2022 Universal Studios All Rights Reserved

[thriller, drama, biografisch] OPPENHEIMER was afgelopen weekend wederom de nummer één film in Nederland sinds de film geopend is op donderdag 20 juli jl. OPPENHEIMER draait in 159 bioscopen en heeft inmiddels 521.000 bezoekers getrokken met tot op heden een totale omzet van € 6.384.000. Wegens het grote succes zal de film de komende tijd nog in IMAX draaien en tot en met 9 augustus a.s. is OPPENHEIMER zelfs de enige film die te zien is op IMAX. Ook is de film op 70mm bij Eye Filmmuseum in Amsterdam & Kino in Rotterdam te zien.

OPPENHEIMER, geregisseerd door Christopher Nolan, die ook het script schreef, is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat de wereld wordt verwoest. Met o.a. Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey, Jr. en Florence Pugh.

De hoofdrollen worden vertolkt door Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw: bioloog en botanicus Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer. Oscar®-winnaar Matt Damon speelt generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, en Robert Downey, Jr. vertolkt de rol van Lewis Strauss, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission.

OPPENHEIMER, written and directed by Christopher NolanDaarnaast zien we de voor een Oscar®-genomineerde Florence Pugh als psychiater Jean Tatlock, Benny Safdie als theoretisch natuurkundige Edward Teller, Michael Angarano als Robert Serber en Josh Hartnett als de baanbrekende Amerikaanse kerngeleerde Ernest Lawrence.

Ook Oscar®-winnaar Rami Malek maakt zijn opwachting in OPPENHEIMER, waarin regisseur Nolan opnieuw samenwerkt met de achtmaal voor een Oscar®-genomineerde acteur, schrijver en filmmaker Kenneth Branagh.

De cast bestaat verder uit Dane DeHaan (Valerian and the City of a Thousand Planets), Dylan Arnold (de Halloween-franchise), David Krumholtz (The Ballad of Buster Scruggs), Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story) en Matthew Modine (The Dark Knight Rises).

De film is gebaseerd op het Pulitzer Prize-winnende boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer van Kai Bird en wijlen Martin J. Sherwin en wordt geproduceerd door Emma Thomas, Charles Roven van Atlas Entertainment en Christopher Nolan.

OPPENHEIMER wordt gedraaid in een combinatie van IMAX® 65 mm en 65 mm-grootformaatfilm met – voor het eerst in de geschiedenis – delen in IMAX® analoge zwart-witfilm. Hoyte van Hoytema verzorgde de cinematografie van OPPENHEIMER.

Nolans films, waaronder Tenet, Dunkirk, Interstellar, Inception en The Dark Knight-trilogie, hebben wereldwijd meer dan 5 miljard dollar opgebracht en zijn bekroond met 11 Oscars en 36 nominaties, waaronder twee nominaties voor Beste Film.

OPPENHEIMER draait nu exclusief in de bioscoop.
Ook in IMAX, Dolby Cinema & 70mm.

#Oppenheimer
Website: OppenheimerFilm.nl

Bron en foto © Copyright 2022 Universal Studios All Rights Reserved