Home Nieuws Film nieuws Angry Birds 2

[Recensie] Angry Birds 2

(L to R) The Hatchlings, Red (Jason Sudeikis), Chuck (Josh Gad) and Bomb (Danny McBride) in Columbia Pictures and Rovio Animations' ANGRY BIRDS 2.

We gaan het in deze recensie hebben over de animatiefilm Angry Birds 2, naar de gelijknamige Angry Birds spellen en het vervolg op de film van 2016. Het eerste deel was een film voor het hele gezin en wist vele kijkers aan het lachen te krijgen. De vraag is weten ze dat met dit vervolg ook te doen en is deze beter dan het eerste deel ?

Je leest het weer in een recensie van de jongerensite Planetzone.

De vrienden Red, Chuck en Bomb zijn weer terug, samen met de welbekende biggen die nog steeds grappen bij elkaar uithalen. Ze komen er achter dat er een derde eiland is die ook aanvallen uitvoeren op hun eiland. De vriendengroep moeten de samenwerking met de biggen opzoeken om hun nieuwe vijand te stoppen, met alle gevolgen van dien.

Gelach en dans voor het hele gezin

Indien je van het eerste deel heb genoten zal je ongetwijfeld dit deel ook weer fantastisch vinden die voor het hele gezin weer is gemaakt. De personages zijn in tussen bekend en deze zorgen weer voor enorm veel gelach en hilariteit. Er zitten een aantal grappen in voor de volwassenen onder ons die voor kinderen wellicht te hoog gegrepen zijn, maar subtiel genoeg dat ze toegankelijk zijn ook voor hen.

Glenn (Eugenio Derbez) in Columbia Pictures and Rovio Animations’ ANGRY BIRDS 2.

Er zitten ook teksten in de film die leuk zijn om te lezen en soms wat op de achtergrond te zien zijn. Zo zit er een tekst in die door kinderen geschreven is, en de spelling daarvan klopt van geen kanten, en dat maakt het hilarisch om te lezen wat ze er van gemaakt hebben.

In de film zit veel muziek van oude klassiekers tot het welbekende baby shark hitje waar mijn kids gegarandeerd met de voetjes van de vloer gingen. Voor mensen die deze muziek kennen is het heerlijk om te horen, omdat het vooral feelgood of lekkere meezing nummers zijn. Ze maken je blij en passen goed in het verhaal en bij de situaties waarin ze geplaatst zijn.

Conclusie

Angry Birds 2 is weer een geslaagde film met de nodige droge dan wel flauwe humor dat wordt aangevuld met goed uitgekozen muziek.  Rovio Entertainment zet hiermee een leuk film neer voor jong en oud. Bij het kijken van Angry Birds 2 is lachen een garantie die ik je kan bieden.

Angry Birds 2 is vanaf nu verkrijgbaar op dvd, bluray en 4k bluray

https://www.planetzone.nl/win-angry-birds-2-dvd-en-blurays/